Welk masker is geschikt voor mijn huidtype?

Met veel verschillende maskers om uit te kiezen kan het soms lastig zijn om de juiste keuze maken. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor maskers er zijn, welke echt helpen en wat voor maskers geschikt zijn voor welk huidtype. We helpen je graag op weg!

Klei- en Houtskoolmaskers

Zowel kleimaskers als houtskoolmaskers zijn heel geschikt voor een vette huid of een gecombineerde huid met een glimmende T-zone. Dit komt omdat beide ingrediënten een teveel aan vet op je huid absorberen en houtskool heeft het unieke vermogen om vuil (uit verstopte poriën) op te nemen. Een goed geformuleerd masker zorgt dat je huid minder glimt, maar niet uitdroogt. Je huid voelt na zo’n masker schoon en fris, maar moet niet oncomfortabel, trekkerig aanvoelen. Het Skin Balancing Masker is een klassiek kleimasker en helpt een vette, glimmende huid tegen te gaan. Het Pore Clarifying Charcoal Masker is een luxe masker op basis van houtskool dat als een magneet op het vuil in je poriën werkt en is geschikt voor een huid die last heeft van puistjes.

Slaapmaskers

Een slaapmasker is meestal een hydraterend en voedend masker dat je de hele nacht kunt ophouden om een normale, droge en/of vochtarme huid van extra verzorging te voorzien. Omdat je het masker de hele nacht kunt laten zitten hebben alle ingrediënten extra lang de tijd om hun werk te doen. Vaak hebben ze een lichtere textuur zodat je kussen niet vies wordt tijdens het slapen. Breng een slaapmasker aan als laatste stap in je avondroutine, eventueel als vervanging voor je nachtcrème. Het Skin Recovery Masker heeft een zachte textuur met voedende oliën en is geschikt voor een rosacea-gevoelige huid. Het masker is perfect te gebruiken als leave-on masker voor een normale tot droge huid.

Verhelderende Maskers

Brightening Masks zijn ideaal voor mensen die last hebben van een droge, doffe huid en alle huidtypen die een vochtarme huid hebben en last hebben van pigmentvlekjes en een oneffen teint. Een goed masker in deze categorie bevat krachtig verhelderende ingrediënten zoals arbutine, vitamine C, berendruifextract en niacinamide. Deze zorgen voor een egalere teint en een gehydrateerde, stralende huid. Het Radiance Renewal Masker bevat een aantal van deze ingrediënten en is ontwikkeld om te gebruiken als leave-on slaapmasker.

Sheet Maskers

Sheet masks zijn meestal gemaakt van een soort papier of katoen, waarin werkzame stoffen zijn verwerkt. Er zijn verschillende Sheet Maskers die geschikt zijn voor verschillende huidtypen, afhankelijk van de ingrediënten die ze bevatten. De maskers moet je dan een bepaalde tijd op je huid laten zitten zodat de ingrediënten van het masker in je huid kunnen trekken. Een sheet masker ziet er natuurlijk leuk uit, maar de manier van het masker aanbrengen heeft niet per se voordelen ten opzichte van normale gezichtsmaskers.

Peel-Off Maskers

Een goed peel-off mask verwijdert op milde wijze een laagje dode huidcellen en hecht zich aan oppervlakkig vuil in de poriën waardoor na het verwijderen van het masker je huid een stuk gladder aanvoelt. Het is niet zo dat peel-off maskers in de poriën kunnen dringen en mee-eters en verstoppingen eruit kunnen ‘trekken’ hiervoor kun je beter een BHA exfoliant gebruiken. Er bestaan alleen ook (homemade) peel-off maskers waarbij het verwijderen van het masker dusdanig moeizaam gaat en pijnlijk is waardoor je huid beschadigd en geïrriteerd raakt. Of ze bevatten polyvinyl alcohol die het peel-off proces mogelijk maakt maar je huid droog en geïrriteerd kan achterlaten. Probeer dit soort peel-off maskers te vermijden.

Voor ander soort maskers geld ook dat je het beste irriterende ingrediënten zoals alcohol, mint, menthol, eucalyptus, kamfer en geurstoffen (zowel natuurlijk als synthetisch) kunt vermijden.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Gecombineerde huid, Vette huid
Alle huidtypen
Normale huid, Droge huid
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.