Vier belangrijke tips voor een egalere huid

Neem je huidverzorgingsroutine eens onder de loep. Heb je last van puistjes? Of probeer je rode vlekjes na puistjes te maskeren? Met deze tips zal je huid opvallend egaler worden!

Tip 1: Vermijd producten met irriterende stoffen

Producten die irriterende ingrediënten bevatten (zoals essentiële oliën, citrusextracten, menthol en alcohol) kunnen dagelijks voor irritatie zorgen. Daardoor duurt het langer voor de huid om zich te herstellen. Daarbij kunnen ze ervoor zorgen dat een vette huid ook vetter wordt.

Tip 2: Bekijk of je huidverzorgings- en make-up-producten geschikt zijn voor je huidtype

Heb je een gecombineerde tot vette huid, gebruik dan geen volle crèmes. De verzachtende stoffen hierin zijn vaak problematisch voor je huidtype, omdat ze het ontstaan van puistjes verergeren en poriën verstoppen.

Vermijd het gebruik van make-up in een vaste vorm zoals een foundation in stickvorm, concealers en crèmeblushers. Deze bevatten vaak was of wasachtige ingrediënten die je poriën verstoppen. Producten in een geltextuur of lichte, vloeibare lotions of poedervorm zijn beter voor je huid.

Tip 3: Gebruik een goed geformuleerde, BHA-exfoliant

Het is belangrijk om regelmatig een BHA(betahydroxyzuur/salicylzuur)-exfoliant te gebruiken. Een exfoliant helpt je huid met het verwijderen van dode huidcellen. Daarnaast dringt het diep door in de poriën en lost verstoppingen op die voor mee-eters, gerstekorrels en puistjes zorgen. Een BHA-exfoliant is ook een krachtige ontstekingsremmer die roodheid vermindert.

Tip 4: Geef je poriënbehandeling een boost

Niet tevreden over de resultaten van je dagelijkse huidverzorgingsroutine? Met één of twee krachtigere producten extra zie je al snel resultaat. Probeer eens de volgende producten:

  • Kies een zeer krachtig werkend BHA-product.
    Onze Resist Anti-Aging 2% BHA Exfoliant verfijnt de huidtextuur, minimaliseert vergrote poriën en vervaagt vlekjes na puistjes. Gebruik het dagelijks en de resultaten zijn verbluffend – zonder irritatie. Let op: bouw gebruik van een exfoliant langzaam op.
  • Behandel je huid met antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten.
    Producten met een ‘cocktail’ van bewezen weldadige ingrediënten kunnen  de tekenen van huidveroudering dramatisch zichtbaar verminderen. Probeer eens de Resist Ultra-Light Antioxidant Serum of de krachtpatser 1% Retinol Booster. Bonus: je kunt ze ook allebei gebruiken voor een nóg indrukwekkender resultaat.
Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Gecombineerde huid, Vette huid
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
-15%
Alle huidtypen
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.