Troxerutin

Beste

Antioxidant

Troxerutin at a glance

  • Flavonoid ingredient
  • Extract from the Sophora japonica plant
  • Functions as an antioxidant

Troxerutin description

Troxerutin is a flavonoid ingredient that’s extracted from the Japanese plant _Sophora japonica_, also known as the Japanese pagoda tree. Research has shown it functions as an antioxidant when applied topically, scavenging free radicals and preventing oxidative stress. Some studies have also shown troxerutin to have a photoprotective effect against UVB rays, though it is not an approved sunscreen ingredient. Usage levels tend to reach from 0.4–1%, depending on formulary needs and desired claims.

Troxerutin references

  • Current Neuropharmacology, January 2021, pages 91–110
  • Molecular Medicine Reports, May 2015, ePublication
  • International Journal of Moleculuar Medicine, April 2014, pages 957-963
  • The Journal of Dermatological Treatment, September 2002, pages 133-141

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.