Tanacetum Parthenium (Feverfew)

Gemiddeld

Plantenextracten

No known benefits

Tanacetum Parthenium (Feverfew) description

_Tanacetum parthenium_ (commonly known as feverfew) can be potentially sensitising if a specific constituent of the feverfew plant known as parthenolide (technically, sesquiterpene lactone) is present. If the parthenolide is removed from feverfew, it is not a problem for skin and may actually be beneficial because parthenolide-free feverfew has potent skin-soothing properties and can help to diminish redness. If a skin care product contains _Tanacetum parthenium_, it’s best to contact the company to confirm that the feverfew in their products is parthenolide-free. Note: All Paula’s Choice products are parthenolide-free.

Tanacetum Parthenium (Feverfew) references

  • Journal of Dermatological Sciences, December 2013, pages 304-31
  • Pharmacognosy Review, January-June 2011, pages 103-110
  • Archives of Dermatologic Research, February 2008, pages 69-80

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.