Reinigen: de eerste stap in je huidverzorgingsroutine

Even je geheugen opfrissen: waarom is het reinigen van je huid ook alweer zo belangrijk? Een reiniger is de eerste stap in je huidverzorgingsroutine. Door je huid te reinigen verwijder je overtollig talg, vuil en make-up en bereid je je huid voor op andere verzorgingsproducten.

Het belang van je huid reinigen

Wanneer je niet dagelijks je huid reinigt of af en toe je make-up ’s nachts laat zitten is de kans groter dat je last krijgt van puistjes, gezwollen oogleden en een geïrriteerde of doffe huid. Daarnaast bereid je met een reiniger je huid voor op de rest van je huidverzorgingsroutine. Andere producten werken beter op een schone huid. Het is dus verstandig om je huid in ieder geval elke avond te reinigen en het liefst ook elke ochtend.

Wat is de beste reiniger

In alle gevallen geldt dat je het beste kunt kiezen voor een milde, in water oplosbare reiniger die je huid niet irriteert of uitdroogt. Daarnaast wil je ook niet dat een reiniger een vettig laagje achterlaat die je poriën kan verstoppen. Alle reinigers van Paula’s Choice voldoen aan deze eisen. Verder hebben de verschillende reinigers van Paula’s Choice onderscheidende eigenschappen die ze geschikt maken voor een specifieke huidtype.

Reinigers per huidtype

Normale huid
Ook als je gezegend bent met een normale huid is het belangrijk om je huid te reinigen. Reinigen helpt je huid zo goed mogelijk te functioneren en er zo lang mogelijk jong en gezond uit te zien. Reinigers met een lotiontextuur zijn het meest geschikt voor je normale huid.

Gecombineerde huid
Een gecombineerde huid heeft baat bij een reiniger die enerzijds de vette delen van je huid aanpakt, maar anderzijds mild is voor de drogere delen van je gezicht. Jouw beste keuze is een reiniger met een geltextuur of eentje die licht schuimend werkt.

Vette huid
Een reiniger voor de vette huid zorgt ervoor dat alle overtollige talg wordt verwijderd, zonder dat je huid geïrriteerd raakt. Je kunt je vette huid het beste twee keer per dag reinigen met een milde wateroplosbare reiniger. Deze brengt je huid in balans.

Droge huid
Als je een droge huid hebt, wil je niet dat je huid uitdroogt en je huid na het reinigen droog en trekkerig aanvoelt. Een reiniger die speciaal ontwikkeld is voor je droge huid heeft een crème-achtige textuur. Deze zorgt er voor dat je schone huid comfortabel aanvoelt. Je kunt ook een reinigingsbalsem overwegen, de soepele, rijke textuur maakt een balsem ideaal voor droge huidtypen.

Een gereinigde huid en nu?

Na het reinigen van je huid is het verstandig om een toner te gebruiken. De functie van een toner is om je huid te voeden na het verwijderen van je make-up en het reinigen van je gezicht. Zelfs als je de meest milde reiniger gebruikt zullen ook goede stoffen van je huid zijn gewassen, die kunnen worden aangevuld met een toner. Toners voorzien je huid van huidherstellende ingrediënten die vochtverlies tegengaan, je onrustige huid kalmeren en de barrièrefunctie van de huid verbeteren.
Als je wilt kun je meer lezen over het samenstellen van een basis gezichtsverzorgingsroutine of een gezichtsverzorgingsroutine op maat.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Gecombineerde huid, Vette huid
Alle huidtypen
Alle huidtypen
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.