Polyglucuronic Acid

Goed

Filmvormend middel

Polyglucuronic Acid at a glance

  • Plant-derived or synthetic polysaccharide ingredient
  • Serves as a film-forming agent and has humectant properties
  • Can smooth skin and prevent dehydration
  • Usage levels in cosmetics range from 1–3%

Polyglucuronic Acid description

Polyglucuronic acid is a polysaccharide that occurs in many natural gums. It serves as a film-forming agent in cosmetics and has humectant properties that smooth skin and prevent dehydration. Usage levels of polyglucuronic acid in cosmetics range from 1–3%, the latter being if it’s part of a blend with other hydrators. Although it may be plant-derived, it is often made via bacterial fermentation since this process offers greater yield and quality control.

Polyglucuronic Acid references

  • International Journal of Cosmetic Science, February 2011, pages 1–16
  • Glycobiology, December 2010, pages 1,547–1,573

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.