PEG-60 Almond Glycerides

Goed

Verzachtend bestanddeel

PEG-60 Almond Glycerides at a glance

  • Derivative of fatty acids from almond oil
  • Functions as a skin-conditioning agent, emollient, and emulsifier
  • Found non-irritating even in concentrations up to 20%

PEG-60 Almond Glycerides description

PEG-60 almond glycerides is the polyethylene glycol (PEG) derivative of fatty acids from almond oil. This ingredient functions as an emollient, skin-conditioning agent, and emulsifier, among others. It has plant (that being the almond) and synthetic properties and is not considered a problematic ingredient unless you have a nut allergy that includes almonds. A 2020 assessment of the independent Cosmetic Ingredient Review panel found that PEG-60 almond glycerides were not irritating, even in concentrations up to 20%.

PEG-60 Almond Glycerides references

  • International Journal of Toxicology, September 2020, ePublication
  • Journal of Applied Cosmetology, January-March 2010, pages 1-11

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.