Oog- & lipverzorging

Paula’s Choice oogverzorging en lipverzorging is speciaal gemaakt voor de wat dunnere en drogere huid van je lippen en ogen.

 • NIEUW
  Alle huidtypen

  Vermindert fijne lijntjes zichtbaar en laat de huid rondom de ogen weer stralen.

  Laat je verrassen!
  een gratis Resist Anti-Aging Serum mini naar keuze
 • NIEUWE
  LOOK
  Alle huidtypen

  Rijke, voedende oogcrème vermindert fijne lijntjes en rimpels zichtbaar.

  Laat je verrassen!
  een gratis Resist Anti-Aging Serum mini naar keuze
 • Alle huidtypen

  Zachte reinigingsdoekjes om snel te reinigen en makkelijk zware make-up te verwijderen.

  Laat je verrassen!
  een gratis Resist Anti-Aging Serum mini naar keuze
 • NIEUWE
  LOOK
  Alle huidtypen

  De lichte gel vermindert gezwollen oogleden, verheldert de huid en vermindert fijne lijntjes.

  Laat je verrassen!
  een gratis Resist Anti-Aging Serum mini naar keuze
 • NIEUWE
  LOOK
  Alle huidtypen

  Waterlichte make-upremover verwijdert snel mascara en andere make-up.

  Laat je verrassen!
  een gratis Resist Anti-Aging Serum mini naar keuze
 • NIEUWE
  LOOK
  Alle huidtypen

  Langhoudende lippenbalsem beschermt tegen de zon en herstelt schrale lippen.

  Laat je verrassen!
  een gratis Resist Anti-Aging Serum mini naar keuze
 • Alle huidtypen

  Zachte balsem herstelt droge, gebarsten lippen en andere droge plekjes op de huid.

  Laat je verrassen!
  een gratis Resist Anti-Aging Serum mini naar keuze

Lipverzorging en oogverzorging

Er zijn nogal wat verzorgingsproducten te koop voor je ogen en lippen. Maar waarom zou je aparte huidverzorging voor je ogen en/of lippen kopen? De huid rond de ogen en de huid van je lippen hebben wel één ding gemeen: het is dunner en gevoeliger dan de huid van de rest van je gezicht. Daarom is het belangrijk om aandacht te geven aan je oog- en lipverzorging met milde maar intens voedende ingrediënten. Met een Paula's Choice oogcrème en/of ooggel maak je rimpels, wallen en donkere kringen rond de ogen minder zichtbaar en verstevig en hydrateer je de huid in het ooggebied. De lippenbalsems voorkomen en behandelen droge, gebarsten lippen en maken ze weer heerlijk zacht.

Waar op te letten bij het kopen van een oogcrème

Onderzoek heeft niet kunnen aantonen dat de huid van je ogen of lippen andere ingrediënten nodig heeft dan de rest van je gezicht. Het belangrijkste is om geen producten met irriterende ingrediënten of alcohol te gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kruiden, etherische oliën, kunstmatige of natuurlijke geurstoffen of bepaalde plantenextracten. Deze ingrediënten kunnen irritaties veroorzaken en/of ontstekingen verergeren. De huid rond je ogen heeft baat bij huidverzorging met antioxidanten, celcommunicerende ingrediënten en voedende ingrediënten en vooral ook producten die geen geurstoffen en parfum bevat. Dit geldt overigens over je hele gezicht. Dus als je al een goedgeformuleerde, milde, vochtinbrengende crème gebruikt dan is dat al voldoende voor je ogen. Dan hoef je niet per se een apart product te gebruiken dat specifiek wordt aangeduid als "oogcrème", "ooggel" of "oogserum,". Crèmes en serums werken net zo goed rond je ogen, zolang de huid rond je ogen hetzelfde huidtype heeft als de huid van de rest van je gezicht. In principe is het dus niet nodig om een aparte ooggel of oogcrème te gebruiken, zolang je dag- of nachtcrème goedgeformuleerd is en de huid rond je ogen geen andere problemen heeft, zoals rimpels, droogheid, roodheid of iets anders. Het kan wel zijn dat je soms een speciaal oogproduct wilt dat voller is, vooral als de huid rond je ogen sneller last heeft van droogtelijntjes.

Oogverzorging - Hulp bij donkere kringen en wallen

Wat helpt er tegen donkere kringen, opgezette ogen en een slapper wordende huid? Een oogcrème of vochtinbrengende gezichtscrème kan slechts een beetje helpen. Als je opgezette ogen hebt als gevolg van dat je vocht vasthoudt, dan is het moeilijk om dat met een ooggel of -crème aan te pakken. Je moet in ieder geval goed en voldoende slapen, minder alcohol drinken en je zou een zoutarm dieet kunnen overwegen. Als de wallen rond de ogen te wijten zijn aan irritatie of beschadiging door de zon, kan de juiste oogcrème je huid verbeteren en ontstekingen en irritaties verminderen. Tegen een slappe huid en rimpels werken dezelfde effectieve ingrediënten die goed zijn voor je gezicht. Natuurlijk profiteert het gebied rond je ogen ook van antioxidanten en huidvernieuwende ingrediënten.

Wat moet je weten over lipverzorging

Dankzij de vele bloedvaten die heel dicht bij de dunne huidlaag liggen, zien je lippen er roder / rozer uit dan de rest van je gezicht. Wanneer het extreem koud is of je lichaamstemperatuur snelt daalt sluiten deze bloedvaten. Dit proces vermindert de zuurstoftoevoer en kan ervoor zorgen dat uw lippen er blauw uitzien. Lippen hebben nauwelijks talg of zweetklieren. In vergelijking met andere lichaamsdelen of het gezicht verliezen je lippen 3-10 keer sneller vocht. Als gevolg van weersveranderingen (bijv. droge lucht in de winter en over het algemeen een droog klimaat) kunnen de lippen sneller uitdrogen. Heel belangrijk tegen schilfertjes en uitgedroogde lippen: stop met het likken van je lippen. Veel mensen likken hun droge lippen waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Speeksel beschadigt de dunne huidlaag van de lippen. Door constant te likken riskeer je pijnlijk gebarsten lippen.

Kun je verslaafd worden aan een lippenbalsem?

Er wordt beweerd dat als je teveel lippenbalsem gebruikt, dat je lippen er dan aan wennen, of zelfs verslaafd aan raken. Maar dat is niet waar. Maar als je een lippenbalsem gebruikt met irriterende ingrediënten en / of onvoldoende kalmerende en herstellende ingrediënten, kunnen uw lippen droger worden en zelfs droog blijven. Vermijd daarom lipproducten met geurstoffen, parfums en / of irriterende ingrediënten zoals menthol, kamfer, pepermunt of cirtus.