Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein

Goed

Bevochtigingsmiddel

Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein at a glance

  • Provides hydration in skin care products
  • Made from modifying lauric acid and soy protein
  • Reduces static electricity in hair care products

Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein description

Laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein is a hydrating ingredient made by modifying the coconut-derived fatty acid lauric acid and protein derived from soybeans. According to one of its suppliers, in addition to its ability to condition skin, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein reduces static electricity by neutralizing an electric charge on surfaces, making it a valuable additive to frizz control hair products. Use level of laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein in cosmetics ranges from 0.1%–5%, depending on intended results.

Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein references

  • ParChem.com, Accessed July 2024

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.