Hydrolyzed Hyaluronic Acid

Beste

Bevochtigingsmiddel

Hydrolyzed Hyaluronic Acid at a glance

  • Hydrolyzed form of hyaluronic acid
  • Has a lower molecular weight than hyaluronic acid
  • More readily penetrates skin
  • Good moisturizing ingredient

Hydrolyzed Hyaluronic Acid description

Hydrolyzed hyaluronic acid is hyaluronic acid that has gone through the process of hydrolysis, which involves changing an ingredient from one form to another by the addition of water or enzymes. In this case, it results in a form of hyaluronic acid with a lower molecular weight, meaning it can more readily penetrate skin (pure hyaluronic acid is a large molecule). That lower molecular weight results in increased hydration in skin’s surface layers. This doesn’t mean that hydrolyzed hyaluronic acid is better than non-hydrolyzed hyaluronic acid, simply that it works differently. It’s good to use multiple forms of hyaluronic acid (including the more bio-available sodium hyaluronate) to make sure your skin care routine is as robust as possible. Usage levels of hydrolyzed hyaluronic acid in skin care typically range from 0.1–0.5%.

Hydrolyzed Hyaluronic Acid references

  • Molecules, August 2021, page 4429
  • GlennCorp.com (supplier), Accessed December 2022, ePublication

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.