Glutathion voor de huid

Tijdens onderzoek naar huidverzorging zijn we het meest geïnteresseerd in twee dingen: het ontdekken van nieuwe ingrediënten die de gezondheid van de huid bevorderen en meer te weten komen over bestaande ingrediënten & de veranderende rol hiervan bij het behouden van een jong uitziende huid.

Vandaag hebben we het over een bestaand ingrediënt. Hoewel glutathion in huidverzorging nog geen favoriet is binnen onze community, laat onderzoek wel veel voordelen zien op het gebied van teint en verkleuringen.

Zelfs als je al eerder hebt gehoord over glutathioncrème voor de huid, is er nog veel te leren. Laten we ontdekken wat dit ingrediënt precies is, de voordelen ervan voor de huid en hoe snel we resultaat kunnen verwachten.

Wat is glutathion?

Glutathion is een antioxidant dat van nature aanwezig is in de huid, het beschermt tegen zichtbare tekenen van milieuschade. De geleidelijke afname van glutathion in de huid wordt gezien als een bijdrage aan externe tekenen van veroudering.

Naast de status van antioxidant is glutathion ook een peptide bestaande uit drie aminozuren: cystine, glutaminezuur, en glycine.

Wat doet glutathion met je huid?

De hierboven genoemde drie aminozuren in glutathion helpen met verkleuringen aanpakken. De aminozuren werken samen om het huidoppervlak te herstellen en dofheid te verhelderen.

Hoe werkt dat precies? Onderzoek toont aan dat glutathion een enzym kan verstoren in de bovenste lagen van de huid die hyperpigmentatie veroorzaakt.

Is glutathion gezond voor de huid?

Dat is volmondig ja. Omdat dit ingrediënt van nature al aanwezig is in de huid, is plaatselijke toepassing makkelijk te verdragen. Studies hebben ook uitgewezen dat orale suppletie succesvol is in het bestrijden van oneffen teint. De enige zorg met glutathion is wanneer het intraveneus wordt toegediend. Hoewel het zelden voorkomt, kregen sommige mensen een anafylactische reactie.

Voordelen van glutathion

De voordelen van glutathion komen voort uit de krachtige werking als antioxidant:

  • Het vermogen om oxidatieve schade na verloop van tijd te bestrijden.
  • Helpt de huidbarrière te herstellen
  • Helpt verkleuringen te vervagen
  • Bevordert een effen teint
  • Onderzoek toont aan dat wanneer glutathion direct op donkere vlekjes wordt aangebracht, het aanzienlijk zonneschade vervaagt

Hoe lang duurt het voor je poriën minimaliseren?

Eén studie heeft aangetoond dat een percentage van 2% in een glutathioncrème de melanine index (een meting van melanine in de huid) heeft verbeterd bij donkere vlekken, bij tweemaal daags gebruik voor 10 weken. Zoals met de meeste ingrediënten die verkleuringen vervagen, geduld is een schone zaak! Verkleuringen worden veroorzaakt door jarenlange zonneschade, dus zal het ook tijd kosten om ze weer te vervagen.

Uiteraard is geen enkele routine compleet zonder dagelijks gebruik (en bijsmeren) van een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Bescherming tegen de zon behoudt de resultaten die je wilt bereiken.

Kan glutathion helpen bij donkere vlekjes?

Glutathion in de huid kan de natuurlijke, jeugdige glow van de huid helpen herstellen. Als de natuurlijke hoeveelheid glutathion in ons lichaam afneemt zorgt dit voor tekenen van veroudering, het gebruik van glutathion helpt bij het opfrissen van je huid en een effen teint.

Glutathion speelt niet alleen een rol in de aanmaak van melanine, het kan ook het enzym verstoren wat overproductie van melanine veroorzaakt. Dermatoloog Dr. Corey L. Hartman stelt dat glutathion door deze eigenschappen "de pheomelanine route kan beïnvloeden waardoor het een effen teint onthult en de vorming van vrije radicalen vermindert, die ontstaan na intensieve blootstelling aan UV-licht en milieuvervuiling."

Wat is de beste combinatie voor glutathion?

Bij Paula's Choice maken we het eenvoudig om huidverzorgingformules te combineren.

  • 1. Er is geen bewijs dat deze huidverzorgingsheld een slechte uitwerking heeft op andere verhelderende ingrediënten (denk aan vitamine C, liquorice, arbutine of azelaïnezuur).
  • 2. Het is aangetoond dat glutathion de werking van andere antioxidanten, zoals vitamine C (zelfs in lagere concentraties), verbetert en stabiliseert.

"Plaatselijke huidverzorging met glutathion is de beste manier om het ingrediënt direct op het behandelgebied aan te brengen", zegt Dr. Hartman.

Zoek een goed geformuleerd glutathionserum wat past bij je huidtype en voeg het toe als extra stap in je routine. Onze Paula's Choice glutathion favorieten: het RESIST Anti-Aging Antioxidant Serum en het 25% Vitamin C + Glutathione Clinical Serum

Wat zijn de bijwerkingen van glutathion?

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat glutathion veilig dagelijks gebruikt kan worden, zonder zorgen over bijwerkingen van glutathion. Omdat het van nature onderdeel is van de huid, wordt het goed verdragen door alle huidtypen, inclusief acne-gevoelige en gevoelige huid.

Kan ik dagelijks glutathion gebruiken?

Uiteraard kan dat. Sterker nog, de beste manier om resultaten te behalen is om een glutathion behandeling tweemaal daags te gebruiken. Je zult niet direct resultaat zien, maar bij consistent gebruik zul je de voordelen van glutathion absoluut gaan zien - het opfrissen van een doffe teint, verkleuringen vervagen en het herstellen van een jeugdige glow.

Geraadpleegde bronnen:

American Journal of Clinical Dermatology, augustus 2021, pagina's 1013-1018
(2). Bioscience Reports, mei 2021, ePublicatie
3. Journal of Cosmetic Dermatology, januari 2019, pagina's 728-737
4. Pigment International, juni 2017, pagina's 3-6
5. Journal of Pakistan Association of Dermatologists, juli-september 2016, ePublicatie
6. Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, oktober 2014, pp. 267

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.