Glucose Oxidase

Goed

Bevochtigingsmiddel

Glucose Oxidase at a glance

  • Enzyme that catalyses the oxidation of the sugar glucose to gluconic acid
  • Functions as a skin conditioning ingredient
  • Synthesised by fungi and insects and can be manufactured synthetically
  • Has medical and food applications

Glucose Oxidase description

Glucose oxidase is an enzyme that catalyses the oxidation of the sugar glucose to gluconic acid. In nature it is synthesised by several species of fungi and insects such as honeybees. It can also be manufactured synthetically (Paula’s Choice uses this version). In cosmetics, it functions as a skin-conditioning agent. Glucose oxidase is also used in medicine to help monitor glucose levels, and in the food industry to control glucose amounts. The ester of gluconic acid is known as gluconolactone, a polyhydroxy acid (PHA) that in amounts of 2% and up and within the correct pH range has exfoliating properties for skin.

Glucose Oxidase references

  • Molecules, April 2019, pages 1–20
  • Biosensors and Bioelectronics, July 2018, pages 175–179
  • Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, October 2016, pages 50–54
  • Journal of Cosmetic Science, January-February 2013, pages 1–8
  • Journal of Biomaterials Applications, May 2012, pages 917–938
  • Applied Microbiology and Biotechnology, April 2008, pages 927–938

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.