Cel­communi­cerende ingrediën­ten

Celcommunicatie is van essentieel belang voor een algehele goede gezondheid. Als we willen dat al onze lichaamsdelen goed werken, inclusief huidcellen, moet elke cel weten hoe hij de juiste actie op het goede moment moet uitvoeren en, hopelijk, de informatie via stoffen die als boodschappers fungeren en die de cellen zeggen zich verkeerd te gedragen, te negeren. Er vindt een constante communicatie plaats, waarbij ontelbaar veel stofjes de cellen vertellen hoe en wanneer zich goed te gedragen, waarna de cellen die informatie weer aan elkaar doorgeven. Als de communicatie tussen de cellen gebrekkig is of als stoffen verkeerde informatie aan de cel doorgeven, kunnen er allerlei problemen ontstaan.

Elke cel heeft een groot aantal receptoren voor verschillende stoffen. Deze receptoren zijn de communicatieverbinding van de cel. Als het juiste ingrediënt voor een specifieke receptor zich aandient, kan dat zich hechten aan de cel en informatie doorgeven. Voor de huid betekent dit dat cel de boodschap krijgt zich te gedragen als een gezonde huidcel. Als de cel de boodschap accepteert, deelt hij diezelfde gezonde boodschap vervolgens met nabijgelegen cellen, die op hun beurt weer hetzelfde doen.

Op het gebied van huidverzorging staat het onderzoek ernaar nog in de kinderschoenen. De informatie die echter via onderzoek inmiddels bekend is, is in theorie zeer veelbelovend.

Op dit moment zijn de huidverzorgende ingrediënten met celcommunicerende eigenschappen om naar op zoek te gaan onder andere retinol, retinaldehyde, retinoïnezuur, epigallocatechine-3-gallaat, eicosapentaenoïdezuur, niacinamide, lecithine, linolzuur, fosfolipiden, carnitine, carnosine, trifosfaat, cyclisch fosfaat, palmitoyl oligopeptide, palmitoyl tripeptide-3 en pyrus malus (appel) extract.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.