Camellia Sinensis Leaf Extract

Beste

Antioxidant

Camellia Sinensis Leaf Extract at a glance

  • Derived from buds and leaves of green tea
  • Has antioxidant properties
  • Possesses anti-aging, skin-soothing properties

Camellia Sinensis Leaf Extract description

_Camellia sinensis_ leaf extract is derived from the minimally processed buds and leaves of green tea. There is research showing that white and green teas have the highest concentration of antioxidant properties (via their polyphenol and flavonoid content) of all teas. It appears that white and green teas have similar amounts of the polyphenol epigallocatechin-3-gallate (EGCG), which is the main antioxidant in tea. The conclusion is that white and green tea have nearly identical antioxidant activity, and both are great antixoidants to look for in skin care products.

Camellia Sinensis Leaf Extract references

  • Biochemical and Biophysical Research Communications, August 2002, pages 584-588

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.