SPF voor beginners

Regen of zonneschijn: gebruik altijd een SPF

Schadelijke uv-stralen hebben 365 dagen per jaar invloed op je huid. Ook wanneer je denkt dat de zon niet schijnt, het regent of bewolkt is en zelfs als je de hele dag binnen zit. Uv-stralen beschadigen je huid en veroorzaken onder andere bruine vlekjes, rimpels en een doffe huid. Je huid beschermen met een SPF is dan ook het belangrijkste wat je kunt doen qua huidverzorging. Gebruik daarom overdag altijd een product met minimaal SPF 30.

Bekijk alle dagcrèmes met SPF

Wat is een SPF?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Het beschermt je huid tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Schadelijke straling is altijd aanwezig. Ook als het bewolkt is of regent en je denkt dat de zon niet schijnt. De zon kan veel schade veroorzaken aan je huid: fijne lijntjes, rimpels, pigment­vlekken, een doffe teint en zelfs huidkanker. Daarom is het belangrijk om overdag altijd zonbe­scherming met minimaal SPF 30 te gebruiken om je hiertegen te beschermen. 365 dagen per jaar. De makkelijkste manier om dat te doen is een dagcrème met SPF te gebruiken. Onze dag­crèmes met SPF zijn net zo effectief als zonnebrandcrèmes met dezelfde SPF en bieden bescherming tegen zowel uv-A- als uv-B-stralen.

Shop alle dagcrèmes met SPF

SPF
Exfoliate

Moet je een product met SPF elke twee uur aanbrengen?

Het is niet zo dat je een product met SPF persé iedere twee uur opnieuw moet aanbrengen. Zonnefilters worden onder invloed van directe blootstelling aan daglicht afgebroken, niet onder invloed van tijd. Op een gemiddelde dag zal een zonnefilter die je ’s ochtends hebt aangebracht ook aan het eind van de dag nog genoeg bescherming bieden.
Ben je het grootste deel van de dag buiten, dan raden we wél aan je SPF-product iedere twee uur opnieuw aan te brengen. Zeker als je veel transpireert of gaat zwemmen.

Lees meer over het gebruik van een zonnefilter

Kies een dagcrème die past bij jouw huidtype

Voor een gecombineerde tot vette huid, die snel last heeft van puistjes, raden we een synthetische zonnefilter aan, vanwege de lichte textuur. Synthetische zonnefilters absorberen de uv-straling in je huid. Deze zonnefilters kunnen hun werk het beste doen als ze in je huid zijn getrokken. Daarom is het verstandig om ze minimaal twintig minuten voordat je naar buiten gaat aan te brengen.

Voor een gevoelige huid zijn vooral minerale zonnefilters geschikt. Minerale zonnefilters hebben een natuurlijke oorsprong. Ze reflecteren uv-straling als een soort spiegel. Ze werken direct na aanbrengen op de huid, dus je kunt meteen naar buiten.

shop alle dagcrèmes met SPF

Exfoliate
skin-care routine

Hoe gebruik je een SPF?

Een SPF kun je op verschillende manieren aanbrengen. De makkelijkste is om dagelijks een dag­crème met SPF te gebruiken. Ook kun je een primer met SPF gebruiken, dit dan ter ver­vang­ing van je dagcrème of na een dagcrème zonder SPF. Gebruik je een dagcrème zonder SPF? Dan kun je een SPF (zoals een zonne­brandcrème) na je dagcrème aanbrengen. Belangrijk is dat je een product met SPF altijd als laatste stap in je huidverzorgingsroutine gebruikt, anders wordt de zonnefilter minder sterk. Daarnaast raden we je aan om nooit iets te mengen met je SPF-product. Ook met als reden dat dit de effectiviteit aantast. Breng het SPF-product 's ochtends royaal aan op je hele gezicht (ook rond je ogen), hals en andere huiddelen die niet bedekt zijn door kleding of schoenen. Gebruik je overdag een foundation en/of gezichts­poeder? Laat je SPF-product dan eerst intrekken voordat je de foundation of poeder aanbrengt.

shop alle SPF-producten

één van onze SPF-bestsellers

2010

Resist Anti-Aging Dagcrème SPF 50

Deze gewichtloze dagcrème met SPF 50 combineert een uitmuntende bescherming tegen uv-A- en uv-B-stralen. Bevat plantaardige kalmerende, antioxidanten die beschermen tegen milieuschaden en tegen tekenen van huidveroudering tegengaan. Met een zachte matte finish geeft deze lichte lotion je huid een zijdezacht, gehydrateerd gevoel en een jongere uitstraling.

  • Beschermt tegen zonneschade
  • Geschikt voor een huid met puistjes
  • Lichte lotion, voelt niet vet aan
ontdek meer

Waarom onze klanten voor onze dagcrèmes kiezen

5 starsNiki over de Resist Anti-Aging Skin Restoring Dagcrème SPF 50:

"Wat een fijne dagcrème! Goed smeerbaar, geen witte waas, geen vettige glans. En fijn te weten dat deze crème SPF 50 heeft. Ook een prima basis voor make up. Ik ben blij."

5 starsMalou over de Resist Anti-Aging Dagcrème SPF 30:

"Een betere dagcrè me is er niet voor mijn gecombineerde wat ouder wordende huid. Hij matteert, hydrateert, heeft een kleurtje, kalmeert en heeft een SPF van 30. Wat wil je nog meer!"

5 starsJoyce over de Calm Hydrating Dagcrème SPF 30:

"Ik was op zoek naar een dagcrème met SPF die goed voedend maar niet vet is. Dit heb ik nu gevonden. De crème smeert goed uit, laat geen waas achter en hydrateert mijn huid super. Mijn huid blijft mat en gekalmeerd zonder roodheid."