Acai

Beste

Antioxidant

Acai at a glance

  • Potent source of skin-beneficial antioxidants
  • Contains ferulic acid and epicatechin
  • Helps protect skin from environmental aggressors

Acai description

Acai (pronounced “ah-sigh-ee”) is a small berry with a deep purple colour. It is a potent source of antioxidants, including ferulic acid and epicatechin. According to in vitro research, acai has higher antioxidant content than cranberry, raspberry, blackberry, strawberry, or blueberry, but that doesn’t necessarily mean it is the best antioxidant - just one of many to choose from when it comes to your skin care products. Consumed orally via supplement, juice, or as a whole food, acai has been shown to exert potent antioxidant benefits and reduce the cascade of damage caused by the overproduction of free radicals.

Acai references

  • Journal of Traditional and Complementary Medicine, April 2018, pages 267-277
  • Journal of Drugs in Dermatology, June 2010, pages 72-81
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, November 2006, pages 8604-8610

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.