5 redenen om voor antioxidanten te kiezen

Antioxidanten hebben veel voordelen als het aankomt op huidverzorging. Je kunt er dan ook nooit teveel van hebben! Ze beschermen je huid tegen vervuiling en helpen de negatieve gevolgen van blauw licht op je huid te herstellen, ze verstevigen en maken je huid stralend en verminderen zichtbaar rimpels. In dit artikel vertellen we je de 5 belangrijkste voordelen van antioxidanten als het gaat om huidverzorging.

1. ANTIOXIDANTEN BESCHERMEN JE HUID TEGEN VERVUILING

Je huid ondervindt iedere dag de schadelijke effecten van milieuvervuiling. Denk hierbij aan het verslappen van je huid, het ontstaan van rimpels en een doffe teint. Gelukkig heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het gebruik van antioxidanten de schadelijke effecten van vervuiling kan voorkomen en herstellen.

Er zijn veel antioxidanten die de effecten van milieuvervuiling op je huid tegen kunnen gaan, waaronder glutathione, superoxide, dismutase en ubiquinone. Als je je huid wilt beschermen tegen vervuiling is de Defense Antioxidant Pore Purifier van Paula’s Choice de beste keuze. Dit product is een speciaal geformuleerde treatment die je huid beschermt tegen vervuiling en je stralende en gezonde look behoudt.

2. ANTIOXIDANTEN VERSTEVIGEN DE HUID

Naarmate je ouder wordt raken belangrijke stoffen in je huidoppervlak uitgeput. Hierdoor wordt je huid minder stevig en kunnen er rimpels ontstaan. Een krachtige mix van antioxidanten vult belangrijke stoffen aan waardoor dit proces vertraagt en de huid steviger wordt.

Voorbeelden van huidverstevigende antioxidanten zijn: omega-3 zoals lijnzaadolie en linolzuur, omega-6 (passievrucht) en omega-9, die je kunt vinden in amandelolie. Omegavetzuren zijn antioxidanten die zeer effectief zijn bij het herstellen van het huidoppervlak. Als je ze combineert met retinol krijg je een mix die heel geschikt is om huidveroudering tegen te gaan. Een Paula’s Choice-product met veel omegavetzuren is het Resist Anti-aging Omega Serum. Combineer deze met de 1% Retinol Booster voor een zichtbaar stevigere huid.

3. ANTIOXIDANTEN DOEN JE HUID STRALEN

Sommige antioxidanten hebben als specifieke eigenschap dat ze je huid laten stralen. Deze antioxidanten helpen een doffe, ongelijkmatige teint te verbeteren en geven je een gezonder uitziende huid. Vitamine C is als antioxidant heel effectief om een doffe huid tegen te gaan en je teint meer effen te maken. Deze vitamine komt in verschillende vormen voor, zoals bijvoorbeeld ascorbinezuur, ascorbyl palmitaat en tetrahexyldecylascorbaat. Gebruik voor het beste resultaat een product met een hoge concentratie vitamine C zoals bijvoorbeeld de C15 Super Booster.

4. ANTIOXIDANTEN VERZACHTEN DE HUID

Antioxidanten kunnen de huid kalmeren en verzachten. Als je last hebt van een gevoelige huid met roodheid heb je vooral baat bij antioxidanten zoals groene thee, kamille en bèta-glucaan die bekend staan om hun kalmerende effecten. Een serum van Paula’s Choice dat speciaal ontwikkeld is om de huid te kalmeren en te verzachten is het Calm Repairing Serum.

5. ANTIOXIDANTEN VERMINDEREN ZICHTBAAR RIMPELS

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat antioxidanten rimpels zichtbaar verminderen en verzachten. Er is geen één enkel antioxidant dat het beste werkt tegen huidveroudering. Het gaat erom dat het product dat je gebruikt een mix van verschillende effectieve antioxidanten bevat. Over het algemeen geldt: hoe meer antioxidanten, hoe beter. Paula’s Choice heeft verschillende serums met antioxidanten. Welk serum het beste is voor jouw huid hangt af van je huidtype. Bekijk alle serums van Paula’s Choice hier.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.