• Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum Full size
 • Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum Full size
 • Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum Trial Size
-15%
Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum Full size
-15%
Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum Full size
https://www.paulaschoice.nl/en/skin-balancing-super-antioxidant-concentrate-serum-full-size/3350.html

Skin Balancing Serum

65 Reviews
 • Weightless formula fights blackheads and protects skin from environmental damage.

 • Skin Type: Combination skin, Oily skin
 • Concern: Breakouts, Anti-Aging, Blackheads
 • Ingredients: Astaxanthin, Retinol (Vitamin A), Willow Bark Extract View all
 • Routine: Treatment
€ 39,00 € 33,15
15% off

Variations

Remove from wishlist Add to Wishlist

Product out of stock

Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum Full size

Skin Balancing Serum

Full size
€ 39,00 € 33,15
15% off
This product is sold out at the moment. Fill in your email address below and we'll gladly send you an email as soon as it is back in stock!

Your email address is under protection by our GDPR standards.

Not happy? Get a full refund
within 60 days - even if the product has been used.
 • 60 day money-back guarantee
 • Safe payments
 • What does it do?

  Minimise pores and fight the signs of ageing.

  This lightweight serum delivers a concentrated blend of antioxidants and retinol to protect skin from environmental damage and minimise visible signs of ageing. Ideal for combination and oily skin, the unique, weightless formula leaves skin balanced, healthy and clear.

 • Is this suitable for my skin?

  What is your skin type?

  What skin concern would you like to address?

  (Please select one option).
 • Key Features

  Formulated for dry and oily areas

  Visibly reduces enlarged pores

  Suitable for breakout-prone skin

 • How to use

  Apply morning and/or nighttime as desired. After cleansing, toning, and exfoliating, smooth a few drops onto face, neck and eye area. May be applied under your moisturiser. For daytime, always follow with a moisturiser containing a broad-spectrum sunscreen rated SPF 30 or greater.

 • Reviews

  65 Reviews
  Already own it? Write a Product Review

  Thank you for submitting your review! It will be reviewed by our staff before it is posted.

  Ann - Top!
  Verschillende serums/treatments gebruikt voor het slapen gaan, maar mijn huid bleef lang sticky. Tot dit product! Het matteert en je hebt maar een beetje nodig.
  Ik krijg er niet meer acné van, zoals andere reviews aangeven. Ik heb een gecombineerde huid. Of het veroudering tegengaat...dat wondermiddel bestaat niet. Maar er zitten wel bestanddelen in die het proces wat ophouden. Je rimpel verdwijnt niet maar wordt minder gauw erger. Zo zie ik het dan. 4 sterren omdat ik het rete duur vind haha

  Customer care: Hi Ann, wat fijn dat je dit serum zo prettig vindt om te gebruiken omdat deze geen plakkerig laagje achterlaat! Vitamine A normaliseerd het huidvernieuwingsproces. Het remt de werking van MMP's in de huid, die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van collageen een elastine. Doordat collageen en elastine uiteindelijk in grotere aantallen aanwezig zijn, wordt de huid steviger en ietsje voller. Op deze manier kan vitamine A oppervlakkige rimpeltjes iets verzachten. Vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team
  Don - Retinol
  In dit product zit retinol. In de beschrijving staat dat je het gebruikt na onder andere exfoliant. Ik dacht dat je retinol en een exfoliant niet samen mag gebruiken. Ook staat er use AM en PM maar retinol kun je beter niet overdag gebruiken dus ik snap niet zo goed waarom dat dan wordt geadviseerd.

  Customer care: Dankjewel voor je review op dit serum. Het spijt me te horen van de verwarring rondom het gebruik van dit product. Een exfoliant zorgt ervoor dat actieve ingrediënten, zoals retinol, beter kunnen inwerken op de huid. Dit kan vele voordelen hebben, maar kan in het begin wel het risico op irritatie verhogen. Daarom raden we klanten aan om de exfoliant en retinol in de eerste weken niet samen te gebruiken. Retinol veroorzaakt niet dezelfde lichtgevoeligheid als de sterkere, alleen op recept verkrijgbare vorm van retinol. Om deze reden geven wij aan dat onze producten met retinol overdag gebruikt kunnen worden. Ik neem contact met je op om je hierbij verder te helpen. Vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team
  Fabienne - Werkte niet voor mij
  Op het begin vond ik het product heel fijn, maar ik merkte geen verschil. Ik heb zelfs het gevoel dat het juist meer puistjes veroorzaakte. Helaas ben ik dus gestopt met het gebruiken van dit product.

  Customer Care: Hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring, en het spijt ons te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachtingen. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor verder advies.
  Helma - Werkt niet voor mij
  Dit serum heb ik al een tijdje. De eerste periode veel gebruikt, maar merkte geen verschil. Gebruik het vooral op mijn kin. Had zelfs het idee dat het serum juist meer puistjes/meeeters veroorzaakt. Het serum aan de kant gelegd en nu na een paar maanden weer gebruikt, maar weer hetzelfde resultaat. Geen verbetering, wel het idee dat er weer meer onzuiverheden zijn.
  Kortom, dit serum werkt niet voor mij.

  Customer Care: Het spijt ons te horen van je ervaring en ongemak. Hoewel Paula’s Choice producten ingrediënten bevatten waarbij de kans op irritatie zo klein mogelijk is, is overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten helaas nooit helemaal uit te sluiten. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor verder advies.
  Diana - Goed, maar niet voor mij
  Na een mini enthousiast geworden en full size aangeschaft. Voor puistjes en grove poriën is het heel fijn. En het hydrateert. Ik heb een normale ietwat droge huid met soms puistjes. En het werkt heel fijn als aanvulling na exfoliant en ook onder dagcreme.
  Echter de consistentie trek ik niet. Het is niet echt vloeibaar maar beetje korrelig en ik vind het daardoor bijzonder onprettig te gebruiken. Het rolt steeds van mijn vingers of gezicht. Ik dacht dat het wel zou wennen of ik er handiger in zou worden, maar nee. Ik stap toch maar over naar een andere.

  Customer Care: Wat jammer om te horen dat de textuur van dit serum niet prettig voor je werkt. We zien dat je hierover inmiddels contact hebt opgenomen met onze klantenservice en dat zij jou verder hebben geholpen.
  Ida Meyns - Super
  Echt heel tevreden over! Mijn huid voelt direct veel beter na aanbrengen en de volgende dag een mooi verschil.
  Rosanne Neven - Eerst super, later niet meer
  De eerst weken was ik erg enthousiast over dit serum: mijn o zo onzuivere huid voelde super zacht aan! Na een x periode kreeg ik steeds vaker last van verergerde acne, zelfs dieperliggend met ontstekingen tot gevolg (ik heb altijd al wel een probleemhuid gehad). Besloten om te stoppen met het serum omdat dit de meest recente wijziging was in mijn routine en de klachten lijken nu langzaamaan weer te verminderen.

  Customer Care: Het spijt ons te horen van je ervaring met dit serum. We raden je aan contact op te nemen met onze klantenservice, zodat zij je verder kunnen helpen.
  Shanuvka Conquet - Gaaf product
  Ik gebruikt dit product al 2 weken en merk duidelijk een verschil in mijn huid. Als je een dun laagje aanbreng dan trekt het best wel snel in. Ik gebruik het in de avond. Mijn huidstructuur is nu veel gladder
  laura - Niet blij
  Het blijft als een soort glim-laagje op mn huid liggen... trekt totaal niet in , maakt mn huid juist vetter en tegelijkertijd droogt het uit. Heel gek spulletje, niet voor herhaling vatbaar.

  Customer Care: Wat jammer om te horen dat het product niet bevallen is! Als je contact opneemt met onze klantenservice, kunnen we je verder adviseren.
  Britt - Werkt niet!
  De structuur van de serum voelt niet fijn aan, héél vettig en is niet smeerbaar omdat het uit elkaar valt, óók na het schudden. Daarnaast krijg ik juist alleen maar meer onzuiverheden... Nooit weer!

  Customer Care: Hallo, hartelijk dank dat je jouw ervaringen met ons hebt gedeeld. Wat jammer dat het product niet bevallen is, we raden je aan contact op te nemen met onze klantenservice voor verder advies.
  Roos - Werkt niet voor mij..
  Ik gebruik dit product nu sinds september. Helaas nog geen enkele verandering gemerkt, zodra je het opsmeert matteert het de huid wel, maar verder doet het niets. Sinds een week is het product enorm gaan lekken, de vloeistof loopt eruit. Geen tweede keer helaas.

  Customer Care: Wat jammer om dit product niet aan je verwachtingen heeft voldaan. Uiteraard is het niet de bedoeling dat het serum gaat lekken. We zullen daarom even persoonlijk contact met je opnemen.
  Boukje - Jammer
  De textuur is niet prettig, brokkelig en lastig op mn gezicht de krijgen. Jammer want eenmaal uitgesmeerd voelt het heel fijn aan. Ben blij dat ik een mini hier van heb, Paula heeft voor mijn huid betere serums.

  Customer Care: Hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring, en het spijt ons te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachtingen. Indien je graag verder advies ontvangt, neem dan even contact op met onze klantenservice.
  Eleni - Werkt niet voor mij..
  De textuur van deze serum is heel brokkelig dus het valt zo van mijn vinger af, verder merk ik dat mijn acne juist erger word..

  Customer Care: Hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring en het spijt me te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachting. Daarbij hoort de textuur van het serum niet brokkelig te zijn. We zullen daarom contact met je opnemen.
  Daisy K - betrouwbaar
  Ik gebruik het serum af en toe, als mijn huid het even niet meer ziet zitten. Na 1 nacht merk ik al subtiel verschil, na een paar dagen lijkt mijn huid zich te herinneren wat ze moet doen en is alles weer in balans. Zo veel balans als een vette/combo huid toe laat. Als het goedkoper was zou ik het vaker gebruiken, maar aangezien ik het al jaren gebruik is het wel duidelijk dat ik super tevreden ben en het dat waard vind.
  Danique - Slecht!
  Ondanks de vele reacties dat de acne verergerd toch een kans gegeven echter gebeurd bij mij hetzelfde. De serum voelt heel zacht en matteert goed en je hebt er maar weinig van nodig. Maar helaas als ik dit product sochtends aanbreng heb ik ‘savonds gegarandeerd diepe ontstekingen op mijn wangen. Heel jammer!

  Customer care:
  Hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring, en het spijt ons te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachtingen. Wij hebben contact met je opgenomen.
  Dauri - Super fijn serum
  Door het lezen van de reviews was ik bang dat ik, net zo als sommige anderen, meer puistjes zou krijgen van dit product. Niks is minder waar! Mijn huid reageert super op dit serum, ik gebruik het voor het slapengaan en m’n huid is heerlijk zacht + niet vet in de ochtend. Heel tevreden hiermee!!
  Peggy - Fijne serum
  Heel fijne serum. Matteert de huid en geen last van meer van onzuiverheden.
  Natasja - Puistjes
  Jammer genoeg kreeg ik van dit serum per direct puistjes. Ik had na enkele behandelingen al twee maanden clear skin, maar na dit serum te gebruiken kreeg ik terug puistjes, voornamelijk heel diep onderliggende puisten. Ik ben dus na enkele weken gestopt met dit product te gebruiken. Jammer van mijn geld, want het serum kost toch wel wat...

  Het serum smeert wel gewoon fijn uit en de textuur is aangenaam.
  Marcha - Krijg er puistjes van...
  Een paar maanden geleden dit serum gekocht, heb het dus uitgebreid de kans gegeven. Ben helaas heel erg teleurgesteld omdat ik telkens weer puistjes van dit product krijg. Zelfs op mijn voorhoofd waar ik normaal nooit puistjes heb kwamen ze opzetten. Deze koop ik dus nooit weer.

  Customer Care: Bedankt voor het delen van jouw ervaring met het Skin Balancing Serum. Het spijt ons te horen dat jouw huid niet goed reageert op dit product. Als je contact opneemt met onze klantenservice, kunnen we je verder adviseren.
  Angelique - Na een paar weken verandert het serum
  In eerste instantie vond ik dit een fijn serum, smeert goed uit, en voelt fijn aan op mijn huid. Ik schud de tube altijd even voordat ik de dop verwijder, dit op aanraden van andere gebruiksters van dit serum. Na verloop van tijd verandert de structuur van het serum echter in een korrelige witachtige brei, waardoor het product al een paar keer van mijn vinger, zo op de grond terechtgekomen is.. Ik had het bij mijn eerste tube, en merk nu ook bij mijn tweede tube dat de structuur aan het veranderen is. Dit terwijl ik de tube nog maar een week open is! Ik vraag me af wat de oorzaak hiervan is.

  Customer Care: Hartelijk dank voor je feedback. Dit serum bevat zowel in water als in vet oplosbare ingrediënten, waardoor de structuur na verloop wat kan veranderen en de formule zich scheidt. Door het tubetje voor gebruik goed te schudden kun je dit oplossen. Het serum is overigens nog steeds veilig en effectief!
  Meike - Zacht serum, maar niet geschikt voor mijn huid!
  Ik bestelde een mini van dit product om hem uit te proberen. Het serum is heel zacht en smeert fijn uit maar werkte helaas niet voor mijn huid. Een aantal jaar geleden heb ik lichte acne gehad maar sinds een jaar of drie is het weg. Ik heb dit serum een week uitgetest maar aan het einde van de week ontstonden er pijnlijke ontstekingen aan de zijkant van mijn gezicht. Na het serum een paar dagen niet gebruikt te hebben klaarde mijn huid meteen op. Helaas niks voor mij dus!
  Cathy - Wat zacht!
  Alsof je zijde op je huid smeert. Wat heerlijk dit! kijk er elke avond naar uit om aan mijn huidverzorging te beginnen. Je hebt niet veel nodig (gelukkig, want het is best prijzig). Ik ben 26 en krijg beginnende lijntjes op mijn voorhoofd dus ik hoop dat de serum dat zoveel mogelijk gaat tegenhouden.
  Jane - Fantastisch spul!
  Ña een lange zoektocht voor het meest geschikte middel voor mijn huid, kwam ik aan bij PC. Ik heb een gecombineerde vette/normale tot drogige huid met in de T-zone vergrootte (verstopte) poriën. Ik heb hiervoor van alles gebruikt, van Vichy Normaderm tot Lancôme, maar van al die producten werd mijn huid juist nog vetter en mijn huid werd er niet rustiger/zuiverder van. Totdat ik dit serum ontdekte. Het is een heerlijk serum, je hebt er maar heel weinig van nodig, het smeert lekker uit en je huid wordt er fluweelzacht van. En het meest belangrijke: mijn huid wordt niet vettig, mijn poriën zijn kleiner en ik heb bij lange na niet meer zoveel onzuiverheden. Ik ben fan!
  Lisa - Fijn product
  Heel fijn serum! Ik gebruik hem nu een paar weken en sinds dien geen last gehad van onzuiverheden. Hij is zuinig in gebruik en smeer lekker uit. Mijn huid voelt ma het aanbrengen erg zacht! Echt een aanrader!
  Inger - Inger
  Wat een heerlijk serum. Ik heb Resist ultra light ook geprobeerd maar die laat een beetje vettige waas achter. Ik gebruik die nu voor 's nachts.
  De skin balancing geeft een mooi mat effect, voelt zijdezacht en vederlicht wat heerlijk is op een onrustige huid. Ik heb het idee dat deze zuiniger smeert dan de Resist ultra light. Jammer dat er nog een SPF overheen moet.
  Ik gebruik het nog maar kort maar ik zie zichtbaar verbetering i.c.m. de Resist 2% BHA. Huid is echt opgeknapt. Bovendien gebruik ik het overdag ook als oogcrème omdat het fijne lijntjes zichtbaar verzacht en de huid rondom de ogen er meteen een stuk beter uitziet. Niet vergeten eerst goed te schudden...
  W - Beste PC Serum!
  Ik gebruik enkel nog PC producten voor mijn gezichtsverzorging. En van de serums is dit serum mijn favoriet tot nu toe! Mijn huidtype is gemengd maar ook neiging tot vochtarm, dit serum zorgt ervoor dat mijn huid zacht en niet strak aanvoelt, het brengt echt de huid in balans.
  Ik vind zelf dit serum veel beter en fijner bij mijn huid passen dan de resist versie hiervan. Ik gebruik verder wel de Resist Toner, Dagcreme Factor 50 en de BHA van dezelfde lijn, maar dit serum past veel beter bij mijn huid!
  Anne - Nooit meer zonder dit serum!!
  Het is behoorlijk aan de prijs, maar voor mij is dat het heel erg waard! Ik mix dit serum met m’n dagcrème (Calm voor vette huid) die best wel glimt door de SPF. Maar wanneer je 50/50 dagcrème en serum mixt droogt het heel mooi mat op. Ik vind de textuur met de siliconen zelf heel erg prettig, m’n huid voelt zo zacht en gehydrateert. Het trekt wel in, maar de siliconen maken een heel dun laagje op je huid, waardoor ik het gevoel heb dat alles er net even mooier uit ziet, poriën wat gladder, rimpels net iets minder aanwezig.
  Als ik ergens plekjes heb die droog of rood zijn voelen die meteen verzacht door dit serum. Ik kan niet goed zeggen of hij nou ook goed is tegen puistjes, want ik gebruik de Clear extra strength 2% bha exfoliant, dus die zal wel het meeste bestrijden. Maar m’n huid is in ieder geval zuiverder dan ooit. Dit serum is dus vooral heel erg verzachtend en ik zou het als een dagcrème gebruiken als we geen SPF nodig hadden om ons tegen de zon te beschermen.
  A - Super fijn
  Na dit serum nu zo'n 6 weken te gebruiken durf ik het wel een wonder serum te noemen. Ik heb altijd een onrustige huid, snel vet, puistjes, grove poriën. In tijden met veel stress en weinig slaap werd dit vooral zichtbaar. Van alles geprobeerd maar niks hielp echt.

  Totdat ik dit serum ging gebruiken! Meteen merkte ik dat mijn huid rustiger werd, grote ontstekingen heb ik al sinds ik dit serum gebruik niet meer gehad, kleine puistjes verdwijnen super snel weer. Mijn huid voelt zacht, poriën zijn veel minder zichtbaar, rode vlekjes zijn inmiddels veel minder zichtbaar. Zelfs nu ik in een stressvolle periode zit en enorm korte nachten maak, veranderd aan mijn huid helemaal niks! Super blij mee.

  Ik gebruik 'm nu 6 weken en hij is nog niet op, einde komt wel in zicht. Ik gebruik 'm 's avonds en 's morgens. Ik deed er voorheen een dag en nachtcrème overheen maar kwam erachter dat het bij mij het beste werkt zonder andere crèmes, ik gebruik enkel nog dit serum.
  Nathalie - super voor de onrustige en vette huid
  Dit serum zorgt echt voor de verzachting van eventuele lijnen/lijntjes zonder een van nature vette huid te laten glimmen. Het serum matteert zelfs terwijl het duidelijk ook voedt. Voor mensen met de onaangename combinatie van vet/glimmen/onzuiverheden/puistjes en (eerste) rimpels een superserum.
  Wat betreft de substatie/aanbrengen: de tube goed schudden is inderdaad absoluut noodzakelijk. Misschien is het goed om dit op de tube zelf te vermelden.

  Customer Care: Hartelijk dank voor je feedback. We waarderen dit zeer en hopen dat je nog lang met plezier de producten van Paula’s Choice zal blijven gebruiken.
  Edward - Ja !
  Van alle serums van PC, voor mij de beste! Beter dan het serum van de Resist-lijn voor de vette huid. De oppervlakte van huid wordt egaler qua structuur. Hier overheen komt dan de dagcrème van de Resist-lijn met SPF50. Foundation glijdt er over. Makkelijk smeerbaar. Het serum kalmeert eveneens de huid. Dit houdt in dat irritaties sterk verminderen. Rode plekjes worden milder. Uiteraard is dit een individuele beoordeling. Het strekt tot aanbeveling om eerst een mini aan te schaffen. Het formaat heeft genoeg inhoud om dit product een helder oordeel te geven. 4 sterren luidt mijn oordeel.
  Layla - Super fijn vanaf de eerste keer
  Met name mijn t-zone kan nogal gaan glimmen gedurende de dag, maar aan de andere kant kan het toch ook weer erg droog aanvoelen. Sinds ik de proef versie van dit serum gebruik, merkte ik al verschil in de eerste dagen! Mijn huid glimt minder, en voelt minder droog aan. Ik gebruik het in combinatie met het Clear Extra Strength 2% BHA exfoliant en een rijke dagcreme, omdat ik ook een beetje last heb van puistjes en onzuiverheden. Tot nu toe heb ik het idee dat het alleen maar minder is geworden en heeft het zeker niet erger gemaakt. Ik ben heel erg tevreden en zal bij mijn volgende aankoop zeker de full size meenemen!
  Suzan - TOP serum, maar altijd zeer goed schudden!
  Ik heb al eens eerder een beoordeling gegeven voor dit super serum en ik vind het oprecht zonde als mensen klagen over de substantie. Het is wel ergens een keer genoemd, maar echt, je moet dit tubetje voor elk gebruik ZEER GOED EN KEIHARD SCHUDDEN. Vervolgens heel zacht in knijpen en voorzichtig doseren en dan blijft het serum tot de laatste drup goed! Ik herken het verhaal van de te gladde en te waterige substantie, maar dat is dus echt niet nodig.
  Ik moest het even kwijt want dit is zo'n mega goede basis voor alle crèmes van PC die je erna op je huid wilt doen! Sowieso werken al haar producten het meest optimaal als je ze op de aangegeven manier met het stappenplan gebruikt. Wel meer flesjes, maar je gaat ze zuiniger gebruiken omdat je automatisch geen dikke lagen gaat smeren.
  Moniek - prima
  Om te proberen ben ik begonnen met de miniverpakking van 5 ml om te kijken of het iets voor mij is. 
  Ben eigenlijk best tevreden. De substantie van het serum is wat waterig en olie-achtig, maar het trekt juist erg goed in de huid. Mijn huid is gecombineerd en vettig, maar in de winter is mijn T-zone juist droog met schilfertjes. Om een extra boost daarvoor te geven doe ik over dit serum een paar druppels Resist Moisture Renewal Oil Booster. Werkt prima met elkaar. Ik gebruik het savonds voor het slapen gaan. 
  Enige minpuntje is de geur, maar het pluspuntje daarvan is weer dat er geen chemische troep in zit. Ik ben zelf toch meer van een wat rijkere creme, dus ik ga weer terug naar mn cremépje. Verder een fijn tubetje.
  Het serum zou ik wel aanbevelen.
  Moniek - Skin Balancing mini
  Om te proberen ben ik begonnen met de miniverpakking van 5 ml om te kijken of het iets voor mij is.
  Ben eigenlijk best tevreden. De substantie van het serum is wat waterig en olie-achtig, maar het trekt juist erg goed in de huid. Mijn huid is gecombineerd en vettig, maar in de winter is mijn T-zone juist droog met schilfertjes. Om een extra boost daarvoor te geven doe ik over dit serum een paar druppels Resist Moisture Renewal Oil Booster. Werkt prima met elkaar. Ik gebruik het savonds voor het slapen gaan.
  Enige minpuntje is de geur, maar het pluspuntje daarvan is weer dat er geen chemische troep in zit. Ik ben zelf toch meer van een wat rijkere creme, dus ik ga weer terug naar mn cremépje.
  Maar het serum zou ik wel aanbevelen.
  Robin - Goed multi-purpose product
  Weer een goed product, los allerhande probleempjes op laat de huid meer tot rust komen en laat de huid er vaak direct wat beter uit zien
  Franca - Smeert goed uit, trekt snel in
  Ik kan blijkbaar niet goed tegen een hoog percentage Retinol, maar dit product verdraagt mijn huid prima. Ik heb de mini besteld en sta op het punt de grote tube te bestellen. Ik kijk een beetje op van de ervaring van anderen dat het product van je vingers valt. Ik heb dat niet ervaren. Bij mij is het een soort jelly-achtige substantie die heel vloeibaar wordt als je het uitsmeert (maar tot die tijd vast blijft). Hopen dat dat niet aan een oude mini-tube ligt, maar daar ga ik maar niet vanuit.
  Ik gebruik het nog niet lang genoeg om vervaagde rimpels te ontdekken, maar mijn huid is duidelijk sterk aan het verbeteren, onder andere door dit product.
  Chantal - Goed spul, maar ik bestel het niet meer.
  Werkt prima, alleen maar goede woorden, ware het niet dat de substantie te klonterig en te licht is, ik heb nu meerdere tubes gehad, maar het valt gewoon steeds van je vinger/hand af en dat is zonde. Zodra je een puntje op je hand legt, doe ik mijn hand omhoog om het op mijn gezicht te smeren en ploep! Daar ligt het alweer in de spoelbak. Is nu al zo vaak gebeurd, ondanks mijn voorzichtigheid dat ik er klaar mee ben, ik ga daarom weer terug naar de donkerblauwe tube, zelfde effect, maar blijft gewoon op je hand liggen.
  Noor - Werkt helaas niet voor mij
  Ik had gehoopt dat dit product een positief effect zou hebben op mijn huid, maar helaas krijg ik er enorme acne van. Ik begin altijd met 1 nieuw product tegelijker tijd omdat ik dan het beste het effect kan bepalen. Toen ik begon met smeren was mijn huid volledig acne vrij en hoopte ik dat dit serum net een extra boost zou geven en eventueel iets zou kunnen veranderen aan mijn littekentjes, maar na 2 weken zat ik zo onder de puistjes dat ik ben gestopt. Mijn huid is langzaam aan weer aan het opknappen. Omdat ik gedurende de periode dat ik het product probeerde ook mijn maandelijkse feestje had, heb ik een week geleden nogmaals een poging gedaan om te kijken of het nu wel iets zou doen voor mijn huid, maar opnieuw zit ik helemaal onder de puistjes. Ik denk dat het te maken heeft met de siliconen die er in zitten, ik heb weleens gehoord dat die je poriën verstoppen o.i.d.
  Gelukkig lees ik genoeg mensen die wel erg veel baat hebben gehad bij dit product, maar helaas is het bij mij alles behalve een succes :(

  Customer Care: Hartelijk dank voor je beoordeling. Het spijt ons te horen van je ervaring en ongemak. Hoewel Paula’s Choice producten ingrediënten bevatten waarbij de kans op irritatie zo klein mogelijk is, is overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten, en daarmee irritatie bij gebruik van bepaalde producten, helaas nooit helemaal uit te sluiten. We zullen contact met je opnemen voor een passend advies.
  Emma - Heerlijk maar waterdun
  Het is een heerlijk serum dat de huid heel glad en zacht maakt. De eerste paar keren dat ik het gebruikte kwam er ondanks het schudden een soort gelletje uit en nu is het een waterdunne substantie. Dit is niet handig met aanbrengen, het druppelt er zo uit. Het trekt wel snel in en doet echt iets voor je huid. Ik ben trouwens wel helemaal fan van de Paula's Choice producten, voor mij niks anders meer! Heeft mijn huid (vooral de BHA) verbeterd.
  Claudi - TOP!
  In 1 woord: geweldig spul! smeert makkelijk uit en doet wonderen voor mijn huid!
  Daisy - opkikkertje
  Het is te rijk voor mijn vette glimmende huid om overdag te gebruiken, maar gebruik het regelmatig 's avonds na reiniging en bha gel als verwen behandeling en de dag er na is mijn huid super zacht, soepel en egaler.
  Zal het zeker opnieuw kopen.
  Suzan - Geniaal!
  Waanzinnig fijn product! Je huid voelt fluweelzacht aan en het lijkt wel of je een facelift hebt gehad. Ik gebruik hem na de Skin Perfecting 2%BHA gel exfoliant en voor de dagverzorging Hydralight Shine-Free Daily Mineral complex met spf30. Voor mijn gecombineerde huid met vlekjes en onzuiverheden uit 't verleden de perfecte combi! Voor de nacht gebruik ik de Resist Barrier Repair met retinol zonder spf. Ik kan dankzij al deze producten minder make-up en concealers gebruiken omdat al mijn huidproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik ben verslaafd voor de rest van mijn leven!! Chapeau! Deze nieuwe klant krijgen jullie niet meer weg!
  Floor - Superserum!
  Dit is echt het beste wat ik van PC heb gebruikt. Mijn huid is hier zo van opgeknapt, egaal en glanzend geworden, fantastisch! Dit wordt mijn nieuwe vaste basis. Het heeft een beetje vreemde substantie maar eenmaal opgebracht voelt het heerlijk. Het smelt in je huid en ik zag mijn gezicht dag na dag opknappen.
  Sharon - Super voor gemengde huid
  Voor gemengde huid zeker een aanrader, heb ze allemaal geprobeerd van Paula's choice en vele andere, maar deze is perfect , verstopt de huid niet!
  Laura - zeer goed product
  Prima serum voor een goede prijs. Een aanrader voor vette huid. Werkt prima 's avonds, na de 2% BHA gel.
  Danielle - Heerlijk
  Mijn huid is behoorlijk aangetast door acne, mijn huid knapt hier echt van op! Ik heb een paar proefjes besteld en ga hem zeker kopen als ze op zijn.
  Sonja - Zacht!
  Toen ik deze serum de eerste keer probeerde, schrok ik even, want hij voelde wat olie-achtig aan op mijn vingertoppen. Ik dacht dat het helemaal niets zou worden met mijn gecombineerde huid. Maar tot mijn verbazing trok deze serum heel snel in. Doordat hij wat glad aanvoelt, is hij heel goed uit te smeren, waardoor je er maar een heetje van nodig hebt. Erna voelde mijn huid heerlijk zacht aan en totaal niet vettig. Ik heb tussendoor nog de andere serum van Resist geprobeerd (light, ook voor de gecombineerde/vette huid), maar ik ben toch bij deze terug gekomen.
  Lenneke - Heeeeeeeeel fijn!
  Wow wat heerlijk dit! Zacht als babybilletjes! Wat een lekker gevoel als je dit op je gezicht doet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst twijfelde om dit te bestellen. Maar: dit is het beste product van allemaal! Je merkt gewoon dat je je huid een plezier doet als je het erop smeert. En ik denk werkelijk dat het toegevoegde waarde heeft bovenop een 'gewone' cleanser-toner-creme behandeling.

  Samengevat: Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
  Marielle - Oh...wat lekker!
  Heerlijk serum. In de avond gebruik ik dit na de moisture boost facewash en skin balancing toner. Ik gebruik dan geen moisterizer meer eroverheen, omdat ik niet het gevoel heb dat het nog nodig is. Heerlijk!
  Mevr. K - Lekker zacht
  Of mijn huid er nu echt van op knapt, ik zie er in ieder geval niks van. Het serum komt ook moeilijk uit de tube.
  Maar wat wordt je huid er heerlijk zacht van! Als een baby huidje voelt het dan aan
  Eveline - Topspul :-)
  Wat een fijn spul is dit!! Voelt wat gek aan eerst, maar smeert gemakkelijk, niet veel nodig en je huid wordt er superzacht van!
  In combinatie met de Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel en de 2% BHA ben ik ein-de-lijk van het grootste gedeelte van mijn puistjes/ plekjes af. Vooral omdat dit product niet vet wordt. Aanrader!
  Nienke - Heerlijk!
  Wel even goed schudden voor gebruik anders krijg je maar een gedeelte van het serum eruit, maar als het dan eenmaal op je huid zit, krijgt het direct een prachtige matte teint. Het trekt heel snel in en laat een zacht huidje achter. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, het laat zich makkelijk over de huid verdelen.
  Mathilda - great product
  i have used this for a few years now and will never stop! removed my fine lines around my eyes and forehead surprisingly quickly! I even got my boyfriend to start using it, and now he is getting so much compliments for his great complexion! :)
  Mevr. C. K. - Heerlijk spul!
  Dit voelt fluweelzacht op de huid aan, ook daarna blijft mijn huid heerlijk zacht.
  Omdat het voor mij niet mogelijk is om ineens alles aan te schaffen heb ik nog alleen de sample gebruikt. Zodra het kan, zal ik dit zeker gaan bestellen!
  Dus de werking op lange termijn kan ik nog niet beoordelen.
  Corrie - Fijn voor erbij
  Fijn spul, maar moest er nog wel een dagcreme overheen doen. Wat mij betreft vind ik een cleanser, een BHA en een verschillende creme voor dag en nacht wel genoeg variatie, dus ik sla dit serum even over. Had ook niet het idee dat het iets toevoegde, maar als je geld over hebt is het misschien fijn voor erbij.
  Janneke - Geweldig
  Dit product is echt heerlijk. Mijn huis voelt echt heel lekker aan als ik het heb opgesmeerd. Zacht en jong. Dat ik dat nog is over een product zou zeggen... Ik wil het gewoon blijven opsmeren.
  Jenny - superzacht
  Deze vind ik echt heerlijk!
  Mijn huid voelt fluweelzacht aan na het opbrengen.
  Dit vind ik ook wel 1 van de lekkerste producten :)
  Chantal - Extraatje voor je huid
  Fijne serum, absoluut niet te vet. Wel even goed schudden. Ik gebruik het onder mijn dagcreme (van Paula's Choice natuurlijk) als extra boost voor de huid. Ik heb wel gemerkt dat ik dit product niet onder mijn ogen moet gebruiken, want daar wordt mijn erg droge huid op die plek nog droger van.
  Marian - goed, maar met minpuntje
  Het serum bevalt me goed, maakt huid zacht en mat en veroorzaakt geen pukkeltjes.
  Toch is er een minpunt: hoe goed ik de tube ook schudde, in het begin kwam er slechts moeilijk te doseren licht oranje gekleurde vloeistof uit en nu het tubetje leger raakt, komt er met moeite dikke creme uit! Het is fijn dat de producten van Paula's Choice geen overbodige of zelfs schadelijk toevoegingen bevatten, maar een emulgator is wel nodig om de verschillende ingredienten goed gemengd te houden. Want anders is de samenstelling per keer gebruik ongecontroleerd!
  Ceren - Voor mij de beste dagcreme OOIT
  Super.. Product.
  Je krijgt er een egaal zacht mooie schone huid van. Heb tot mijn 19de van alles maar dan ook echt van alles gebruikt voor mij ance.. Tot nu toe heeft alleen de Diana pil een beetje geholpen en een lotion Inderm wat ik had gekregen van de huisarts voor de rest NIETS!!!. Heb alle dag creme's wel uit geprobeerd. Alleen niveau was wel oke maar niet voldoende. TOT DAT IK PAULA's producten tegen kwam. DE HELDIN.. Het helpt echt in iedergeval bij mij.. Heb geen last van ance meer soms 1tje, heb ance vrije huid.. de vlekjes die ik had worden ook steeds minder heb een egaale huid gekregen. Kan iedereen weer aankijken.. Het werk echt in iedergeval bij mij wel...!!!

  een aanrader voor iedereen. En dit is voor het eerst in mijn hele leven dat ik een beoorderling schrijf over een product. Het is geen grote moeite om een beoordeling te schrijven, maar wel voor producten die niet werken en dat is bij de producten van Paula's choice niet van toepassing..
  Esmee - Geweldig!
  Wat een heerlijk product is dit. Het voelt totaal niet vettig aan op mijn huid. Trekt snel in en ideaal als basis onder een moisturisor of make-up. Dit product blijf ik zeker gebruiken en vind ik een aanrader voor iedereen.
  Anita - geweldig
  Ik heb een zgn rijpere huid die toch nog altijd vet is en makkelijk gaat glimmen.
  Ik werd wanhopig van verkoopsters in parfumeriezaken die beweerden dat dit niet bestond!
  Dit product matteert geweldig, is super makkelijk aan te brengen en geeft meteen een zacht perzikvelletje. Dat het ook nog retinol en anti-oxydanten bevat en dus ook blijvend iets doet voor mijn huid, is bijna te mooi om waar te zijn.
  Bianca - Heerlijk zacht
  Ik vind dit een heerlijk product het is superzacht en smeert goed uit. Ik gebruik het 2 x per dag ook op mijn hals en decolleté en rond de ogen. Dus ik bestel het regelmatig bij omdat de prijs redelijk is kan dit ook wat makkelijker. Met hele dure serums durfde ik nooit ook mijn hals en decolleté mee te nemen omdat het anders zo snel op ging.
  Henriette - Heel prettig product
  Heb gecombineerde tot vette huid en dit is een heerlijk product. Mijn huid ziet er beter uit en het werkt goed als je een huid hebt die snel pukkels heeft.
  Het voelt heel voedend aan. Ik gebruik het twee keer per week onder een dagelijks verzorgings product. Mensen complimenteren mij vaak met hoe mooi mijn huid er uitziet voor mijn leeftijd. Ik doe dan ook wel trouw de hele beauty routine met Paula's Choice producten.
  Suzanne - Een heerlijk produkt!
  'Gezegend' met een nogal glimmende, vlekkerige gevoelige huid, was ik naarstig op zoek nar een goed en niet-irriterend produkt. Dat heb ik nu gevonden: dit gebruik ik onder mijn dagcreme en het is een heerlijke substantie, die zich gemakkelijk laat verdelen over de huid. Het is een erg klein tubetje, maar je kunt er een eeuwigheid mee doen. Het is smeerbaar en je huid glimt niet meer zo. Ook trekt het snel in, waardoor je snel door kunt gaan met de volgende laag (dagcreme). Bovendien heb ik het idee dat dit produkt, in combinatie met een hoge beschermingsfactor dagcreme, mijn vlekken (zwangerschapsmasker) beduidend minder laat worden. Het duurt even, maar ik zie een behoorlijke verbetering. Sowieso is mijn huid een stuk rustiger.
  More reviews Less reviews
 • Ingredients

  What are the key ingredients?

  Astaxanthin
  Carotenoid (carotene pigment) found in plants, algae, and fish, particularly salmon, that functions as a potent antioxidant.

  Retinol
  Powerhouse ingredient that can improve a variety of skin concerns, most related to visible signs of ageing: It’s skin-restoring, wrinkle-smoothing, an antioxidant and improves sun damage.

  Willow Bark Extract
  Plant extract that has skin-soothing benefits for skin.

  Ingredients:
  Cyclopentasiloxane (hydration), Isododecane (texture-enhancing), Cyclohexasiloxane (hydration), Neopentyl Glycol Diheptanoate (texture-enhancing), Dimethicone Crosspolymer (texture-enhancing), Retinyl Palmitate (vitamin A/antioxidant), Caprylic/Capric Triglyceride (emollient/texture-enhancing), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Retinol (antioxidant/skin-restoring), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Astaxanthin (antioxidant), Bisabolol (skin-soothing), Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract (skin-soothing), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), xilaS Alba (Willow) Bark Extract (skin-soothing), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant), Ginkgo Biloba (Ginkgo) Leaf Extract (antioxidant), Calluna Vulgaris (Heather) Extract (antioxidant), Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract (antioxidant), Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract (antioxidant), Betula Alba (Birch) Bark Extract (antioxidant), Glycine Soja (Soybean) Oil (non-fragrant oil/antioxidant), Silica (texture-enhancing), Phenoxyethanol (preservative).

 • FAQ

  How does the Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum differ from the other retinol products Paula’s Choice offers?

  The silky, weightless Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum is best for combination to oily skin types. It contains several antioxidants (including vitamins C & E, green tea, willow leaf and grapeseed) as well as retinol. The percentage of retinol needed for efficacy is generally between 0.01% and 1%, which is quite a range, but further proof of just how powerful retinol is! All our products with retinol may be used with Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum or on their own, as each treats skin to a beneficial range of anti-ageing ingredients.

  Does Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum decrease the appearance of pores?

  The silicone polymers in Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum float over skin and minimally ‘fill in’ pores, creating a smoother surface. The effect is temporary and how long it lasts depends on your pore size and skin's oil production, as well as other products used at the same time. Overall, this product is not capable of reducing pore size, but it can diminish the appearance of enlarged pores. You can reduce enlarged pores by not using heavy, greasy products and using a well formulated BHA exfoliant along with other key ingredients found in our Skin Balancing line.

  Is Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum suitable for those with rosacea?

  Research has shown that retinol can reduce inflammation that leads to symptoms of rosacea. The antioxidants and soothing agents in Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum will help calm redness and soothe skin as they deliver anti-ageing benefits.

 • Expert Advice

Complete your routine

Routinefinder

Research

Cosmetics, 2015, issue 3, pages 259-276 Current Pharmaceutical Biotechnology, 2014, issue 2, pages 173-81 Archives of Dermatology, August 2000, issue 8, pages 989-94 Molecular Medicine Reports, November 2010, issue 6, pages 895–901 Journal of Drugs in Dermatology, September 2014, issue 9, pages 1092-7 Acta Biochimica Polonica, 2012, issue 1, pages 43-7 Pharmacology and Physiology, March-April 2005, issue 2, pages 81-7 Journal of Clinical Interventions in Aging, December 2006, issue 4, pages 327–348 Indian Dermatology Online Journal, April-June 2013, issue 2, pages 143-146