• Calm Mineral Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Full size
 • Calm Mineral Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Full size
 • Calm Mineral Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Travel size
https://www.paulaschoice.nl/en/calm-mineral-moisturizer-broad-spectrum-spf-30-full-size-9170.html

Calm Non-Greasy Moisturiser SPF 30

(30)
 • Gentle, lightweight moisturiser provides balanced hydration for sensitive, oily skin.

 • Skin Type: Combination skin, Oily skin
 • Concern: Brown spots , Redness , Rosacea-prone skin , Sensitive skin
 • Ingredients: Aloe Vera , Chamomile Flower Extract , Zinc Oxide View all
 • Routine: Moisturizer AM
€ 34,00
Remove from wishlist Add to Wishlist

Product out of stock

Calm Mineral Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Full size

Calm Non-Greasy Moisturiser SPF 30

Full size
€ 34,00
This product is sold out at the moment. Fill in your email address below and we'll gladly send you an email as soon as it is back in stock!

Your email address is under protection by our GDPR standards.

Not happy? Get a full refund
within 60 days - even if the product has been used.
 • 60 day money-back guarantee
 • Safe payments
 • What does it do?

  Balanced daily hydration for sensitive, oily skin.

  This gentle, lightweight moisturiser hydrates and soothes sensitive skin while providing mineral-based sun protection, preventing the appearance of premature ageing from sun damage. Ideal for sensitive, oily skin, this non-greasy lotion leaves skin feeling soft and smooth with a matte finish.

 • Key Features

  Protects from sun damage

  Suitable for rosacea-prone skin

  Gentle on skin

 • How to use

  Apply as the last step in your morning skincare routine. Allow a moment to dry before applying makeup.

 • Reviews

  (30)
  Already own it? Write a Product Review

  Thank you for submitting your review! It will be reviewed by our staff before it is posted.

  Carla Aspite - Really good!
  I have used this cream for a year now and my skin, which was incredibly greasy, reacted really well and I maintained a normal looking skin during the summer. After years of searching this product was fantastic. I ordered a second one this year but unfortunately every time I use this my eyes are itchy and swollen. My skin has become really dry lately and I have been getting acne. I tried avoiding using each product individually from this set and found that it's this day creme that is causing the problem.

  Customer Care: Thank you for your review. We are sorry to hear of your experience and discomfort. Although this is not a common response, we do understand that each customer is uniquely different in how they will respond to certain products or ingredients. Should you need further assistance, don’t hesitate to contact our customer care team.
  Coco - Zeer tevreden
  Ik heb een zeer gevoelig gecombineerde huid. Na lang onderzoek durf ik een SPF van PC uit te proberen. Eerst met een mini variant. Deze werkt echt super, niet vettig zoals andere SPF crème. Normaliter geeft mijn huid meteen reactie als een crème niet past bij mij. Ik gebruik de crème pas +/- een week en het bevalt goed. Ik ga zeker de full size kopen. Het enige nadeel is idd de klein beetje witte waas. Ik smeer dus ook alleen genoeg om te dekken. Voor bruine huid als de mijne valt de witte waas wel mee.
  Ilse - Perfect voor vettige huid! Wel een lichte witte waas
  Ik heb een gemengde, maar vooral vettige, huid. Deze dagcrème werkt daar perfect voor! Ik krijg door de dag heen geen vettige glans op mijn huid, zelfs aan het einde van de dag is die er niet (met en zonder make-up). Wel laat het een wat wittige waas achter van de spf, dit vind ik zelf geen mega groot probleem, al hoop ik wel dat er een versie kan komen waarbij de waas minder is. De dagcrème werkt ook snel in. Al met al 4/5 sterren :))
  Tina - De beste dagclcreme voor mij!
  Gebruik deze nu al paar jaar maar plots werd mijn huid droog en trekkerig heb dan alle andere dagcremès gebruikt maar kreeg altijd een glimmend en vette huid van dus gebruik nu terug deze en gebruik nu onder deze dagcrème de omega serum en een Hydro booster en het is opgelost. M'n favoriete dagcrème.
  Angelique - Fijne SPF creme
  Al zoveel dagcrèmes met SPF geprobeerd, dure, goedkopere, maar deze bevalt het beste. Ik heb een gevoelige Rosacea huid en deze kan ik goed verdragen. Hij smeert heel goed uit, maar ja.. die witte waas is echt niet te vermijden met een minerale creme. De chemische prikt in je ogen en daar had ik echt last van, maar deze stofjes komen ook in je bloedbaan terecht en verstoren de hormonale balans. Als je deze opdoet moet je echt genoeg opdoen anders beschermt een SPF niet goed. En daaroverheen gebruik ik dan een make up. PC: waarom geen getinte versie? Of iets van een tintje waardoor de creme niet meer zo wittig is en je er niet uitziet als een spookje? Ik wissel af met de Defense als ik geen make up wil gebruiken, en die heeft een mooie glow. Dat zou helemaal perfect zijn als deze dat ook zou hebben!
  Marieke - Fijne creme
  Fijne crème die goed intrekt! Ik las een review over een witte waas: dit is bij mij gelukkig niet het geval, maar je moet niet teveel smeren, want dan gebeurt het wel. Is direct ook mijn enige minpunt aan deze crème. Doet verder wat het moet doen: ik heb een gecombineerde huid, en deze crème voedt mijn gezicht, maar matteert mijn glimmende T-zone. Top!
  Marin - Waardeloos
  Ik had advies gevraagd en na het omschrijven van m'n huidproblemen kreeg ik deze aangeraden. Ik heb wel een vette en gevoelige huid, maar heb ook specifiek aangegeven een dagcreme te zoeken die m'n huid goed hydrateert en dat doet deze creme echt helemaal niet. Het lijkt wel alsof dit alleen een zonnebrand is en geen dagcreme. Het smeert niet makkelijk uit, blijft in de droge plekken op mijn gezicht hangen en laat kleine schilfertje achter zoals zonnebrand vaak ook doet. Ik krijg er ook een wit hoofd van net zoals bij zonnebrand, zelfs nadat ik maar een kleine druppel heb opgedaan. Normaal gesproken zou ik al balen als ik deze creme zelf had uitgezocht, maar omdat dit me specifiek is aangeraden baal ik nog 10 keer zo erg. Achteraf voel ik me een beetje dom dat ik gelijk de grote verpakking besteld heb, maar de eerste keer waren de producten die me aangeraden werden echt perfect.

  Customer Care: Wat jammer dat deze dagcrème voor jouw huid niet de juiste is. Neem gerust weer contact op met onze klantenservice, waarschijnlijk kun je gebruikmaken van onze retourregeling en geven onze experts graag advies over een alternatief.
  Evelyne - Yay en nay tegelijk
  Smeert fijn en ik vind het fijn dat het juist wat dunner is, beschermt goed, hydrateert voldoende (ook bij mijn droge huid in de zomer), maar helaas laat het een enorm witte waas achter op mijn gezicht waardoor ik er uit zie als een spookje. Heb in ieder geval een heleboel make-up nodig heb om dit weer te corrigeren, en zonder ziet het er echt niet uit. Ik maak hem met tegenzin (en een hele hoop make-up dus) maar mee op omdat hij wel goed beschermt en ik het anders zo zonde vind van m'n geld. Ik ervaar zelf niet zo'n last van de verpakking, want ik weet gewoon dat ik deze op z'n kop moet openen en voorzichtig moet doen, maar wellicht kan ook een andere verpakking nog een verbetering zijn voor dit product omdat ik lees dat veel mensen hem nu vervelend vinden in de tube.
  Janna - Fijne dagcreme, matige verpakking
  Ik gebruik deze dagcreme al een tijdje, hij voelt goed aan. Trekt snel in mijn huid en beschermt goed tegen zonlicht. Alleen ik ben niet tevreden over de verpakking. Omdat de creme erg dun is, wordt de binnenkant van de dop helemaal vies en verlies je snel veel van het product. Mijn voorstel is om dit product in een soort dispenser/pompje te verkopen, want in de huidige verpakking verspil je veel van het product.

  Customer Care: Bedankt voor je feedback over de verpakking, we geven je wens door aan ons team in de VS.
  Sophie - Jammer!
  Ik heb een gemengde huid, was heel nieuwsgierig na alle positieve reviews. Helaas bleek het een erge tegenvaller voor mij. Mijn huid werd erg geïrriteerd en droog, jammer!
  Ablissofbeauty - Geweldige SPF voor het gelaat
  Ik gebruik reeds een dagcreme voordat ik deze creme erbovenop aanbreng. Ik gebruik hem als SPF. Dat draag ik dagelijks om huidveroudering tegen te gaan. Ik zocht een minerale SPF omdat ik van de chemische SPF's telkens last van mijn ogen krijg. Deze SPF is prima! Hij wordt goed geabsorbeerd, laat geen witte schijn na, werkt milderend op irritaties en draagt voor mij prima onder foundation! Ik draag ook wel een minerale foundation met dimethicone. De creme bevat dimethicone en combineert het best met een foundation die dat ook bevat! Best geen oil-based of water-basis foundation gebruiken.
  Wat ook top is, is dat als ik gehaast ben en wat wil besparen op mijn huidverzorging in tijd. Hij is tegelijkertijd ook moisturizing, dus in principe kan ik dan mijn moisturizer skippen! Dat is leuk!
  Top SPF en dagcreme!
  Het enige minpuntje voor mij is de verpakking. Vaak komt er veel te veel uit de tube! Een pompje zou veel beter zijn!
  Lisa - Fijne dagcreme!
  Fijne dagcreme! Ik heb een gemengde huid en had op het eind van de dag altijd een erg vette t zone. Dat is door deze crème een stuk minder. 4 sterren ipv 5 omdat als ik hem combineer met mijn bb Cream hij wel gaat glimmen. Ik ben in ieder geval tevreden!
  Evgenia - mevrouw
  Ontzettende tegenvaller. Ik heb een gemengde huid en hiervoor gebruikte ik de
  Resist Anti-Aging Skin Restoring Dagcrème SPF 50 en die werkte perfect. Deze keer wou ik een crème speciale voor mijn gecombineerde huid proberen maar de Calm Non-Greasy Dagcrème SPF 30 maakt mijn huid juist heel vettig. Het laat een laagje achter op de huid waardoor ik ook meer acne krijg. Spijt van deze aankoop.
  Am - Fijne dagcreme
  Ik gebruik deze creme al bijna een jaar, werkt goed op mijn gecombineerde, neigend naar droge maar ook gevoelige huid. Je hebt er maar weinig van nodig en je huid wordt er lekker zacht van. Fijn dat er een SPF30 in zit. Ik meng de creme altijd met een getinte BBcreme (heeft Paula'sChoice helaas niet) en dat gaat prima samen.
  Sandra - Niet geschikt onder make up
  Lijkt in eerste instantie een prima crème. Voelt prettig aan op de huid, toch is dit voor mij helaas geen topper. Wanneer ik foundation aanbreng na deze crème geeft dit een erg lelijk resultaat. Alsof de crème de foundation meteen 'afbreekt'.

  Customer Care: Wat jammer om te horen dat de Calm Non-Greasy Dagcrème SPF 30 niet bevallen is! Als je contact opneemt met onze klantenservice, kunnen we je verder adviseren.
  Tina - Geweldig!
  Deze is geweldig voor m'n huidje! Alleen niet voor m'n neus, daar gebruik ik de balancing dagcrème omdat die specifiek werkt tegen mee-eters en bij mij nodig is om onder controle te houden.
  Astrid - Fijn
  Ik ben erg blij met deze moisterizer. Het enige wat ik eraan op zou kunnen merken is dat het niet echt voelt alsof ie ook voor een vette huid is, aan de andere kant je kan er ook echt lang mee doen, je hoeft niet zoveel te gebruiken. Ik heb een huid die bijna niks tolereert, maar deze moisturizer tolereert ie wel en hij werkt inderdaad kalmerend en moisturized mijn huid. Ik heb het idee dat ie ook werkt bij mijn beginnend ouder wordende huid. Verder heb ik de face wash en de toner geprobeerd. De face wash vond ik niet bijzonder, maar ook niet slecht, met de toner had mijn huid wel wat problemen, deze 2 producten gebruik ik dan ook niet meer. De calm exfoliant 1 procent bevalt me heel goed, deze gebruik ik af en toe, voelt heel lekker aan. Ik heb ook de gewone 2 procent bha gel variant, die gebruik ik specifiek op puistjes en merk dat ze daardoor best snel uitdrogen, kleintjes dan die niet te diep zitten. Over mijn hele gezicht vind ik de calm exfoliant veel fijner. Deze 3 producten zal ik dan ook blijven gebruiken. Ik heb overigens een redelijk vette rosacea-gevoelige huid (had de dermatoloog vastgesteld) , verder geen andere roodheid die bij een rosacea-gevoelige huid hoort.
  Rebekka - Misser
  Helaas voor mij een misser. Na een aantal weken trouwe gebruik heb ik van deze moisturizer en de nachtcreme variant een geirriteerde, droge rode huid gekregen die pas na dagen kalmeerde. Heel jammer, want de eerste dagen van gebruik vond ik het een fijne creme.

  Customer Care: Het spijt ons te horen dat dit product niet geschikt is voor jouw huid. Neem gerust contact op met één van onze adviseurs over een alternatief.
  Mette - Niet voor mjin vette huid
  Ik heb meerdere samples geprobeerd omdat ik het zeker wilde weten, maar helaas, deze dagcrème maakt mijn vette huid nog vetter dan die al is. Jammer, ook omdat ik een gevoelige huid heb met rosacea/eczeem, maar die lijkt ook te verergeren als ik deze crème op die plekken gebruik. Ik ga nu kijken of de Skin Balancing dagcrème met SPF wel werkt.

  Customer Care: Wat jammer om te horen dat het product niet bevallen is! Als je contact opneemt met onze klantenservice, kunnen we je verder adviseren.
  Marjolein - Fantastische dagcrème maar slechte verpakking
  De enige dagcrème die ik nog wil gebruiken. Minder rode huid met minder puistjes, niet glimmend maar wel gehydrateerd. Het enige minpuntje is de verpakking. Zoals hieronder ook beschreven is de crème vrij vloeibaar en komt er over het algemeen veel te veel uit, dat is erg zonde.
  Tina - Ja !!!!
  Ik heb een vette huid die gevoelig is aan glimmen, onzuiverheden en puistjes. Ik had al de dagcrèmes van lijn: skin balancing spf 30, resist spf 50, resist spf 30 (was wel goed maar na een tijdje vond ik die smerig om op mijn huid te hebben, kleeft op de huid door het tintje) en clear spf 30 gebrobeerd maar geen succes en voila de calm spf 30 is perfect, had het niet verwacht, ben er zeer blij mee! Geen glimmend hoofd of puistjes en hydrateert heel goed!
  Anita - Super!!!
  Waanzinnige dagcreme megt spf 30!!! Trekt heel erg goed in en eindelijk na zoveel verschillende merken en soorten gebruikt te hebben is mijn huid niet glimmend en ziet er niet vet uit! Echt super!!!
  Monique - Hele fijne moisturizer met SPF
  Hiervoor gebruikte ik de andere lijn van Paula's Choice tegen roodheid, maar die hebben ze niet meer. Maar deze vind ik net zo goed. Ik heb rosacea en gevoelige huid en deze irriteert mijn huid niet, voelt heel licht en smeert heel makkelijk uit. Perfect voor gecombineerde/vette huid. Een hoge SPF is super, niet veel dagcrèmes hebben dat. Het enige is dat de creme best vloeibaar is, dus ik leg de tube aan de zijkant neer, als je hem anders gaat gebruiken komt er ineen keer een grote straal. Dus voorzichtig drukken anders komt er te veel uit. Maar dat het geen dikke creme is vind ik juist heel fijn want het smeert makkelijk en je hebt geen wit gezicht, en het is niet te droog.
  Anna - Heel tevreden!
  Ik ben superblij met deze moisturizer. Ik heb best last van puistjes en dit was voor mij altijd een reden om geen SPF te smeren. Voor mijn gevoel werd mijn acne daar alleen maar erger van. Omdat ik nu wat pigmentvlekjes begin te krijgen, heb ik toch de stap gemaakt en op aanraden van de PC klantenservice deze moisturizer besteld. Ik heb er geen puistjes van gekregen en mijn huid ziet er nog beter gehydrateerd uit.
  Annick - Fijne dagcreme voor de zomer
  Ik ben erg blij met deze dagcreme. Ik heb een gevoelige huid, krijg snel pukkeltjes en mijn huid is gemengd. In de winter vul ik deze dagcreme soms aan met een cold cream omdat mijn huid dan net wat meer voeding nodig heeft. In de warmere maanden is dit een heerlijk dagcreme die heel licht voelt en snel intrekt (ik vind dat juist prettig met mijn gemengde huid). Mijn huid voelt heel erg zacht (kan ook door de Paula's Choice BHA 2% komen, nog zo'n topproduct) en ik merk echt dat mijn huid gekalmeerd is sinds ik de calm-lijn ben gaan gebruiken. Ik koop deze nu voor de derde keer!
  Annelies - Spijtig van de verpakking
  Ik ben eigenlijk tevreden over het product zelf. Voor mij is dit de ideale basis voor make-up en mijn gevoelige huid reageert goed.
  Daarom vind ik het zo jammer dat het product uit de verpakking loopt van zodra ik de tube open (product is namelijk zeer lopend).
  Ik heb zo de helft van de tube verkwist.
  Ik bestel hem gewoon opnieuw aangezien ik momenteel geen goed alternatief vind.
  Please, herbekijk die verpakking!!!

  Customer Care: Hallo, hartelijk dank voor je feedback. We zoeken voortdurend naar manieren om onze producten te verbeteren en zullen je opmerking doorsturen naar het productontwikkelingsteam.
  Sophie - Voor mij een misser
  Ik dacht dat ik mijn eeuwige zoektocht naar een hydraterende crème met spf waar mijn huid niet van gaat glimmen kon staken. Na enthousiast te zijn over de tester heb ik de normale verpakking gekocht. Helaas kreeg ik daarvan al binnen een paar dagen trekkerige en rode plekken op mijn gezicht en vooral rondom mijn neus. Al jaren gebruik ik paula's producten met plezier, maar dit is echt even een kostbaar missertje nu ik de rest van de tube niet meer kan gebruiken.
  Leanne - Hydralight was fijner
  Deze gekocht als vervanging van de hydralight voor mijn gevoelige en vettige huid. Deze smeert alleen een stuk dunner, dat vind ik niet zo fijn. Bovendien maakt deze mijn huid minder mat dan de hydralight. Vind het dus erg jammer dat die verdwijnt. Ik weet niet of ik deze nog eens ga aanschaffen.
  Ien - Fijn zomerproduct ook bij zonneallergie
  Al heel lang gebruikte ik Resist Anti-Aging Moisturizer SPF25 maar wilde voor de zomermaanden een lichter product proberen. Ik gebruik deze lotion nu een maand en ben e helemaal happy mee. Ondanks de dunne structuur van deze lotion voedt het mijn huid voldoende voor de hele dag. De lotion geeft een mooie gloed en gaat niet glimmen. Vorige week had ik een plotselinge uitbarsting van zonneallergie in mijn hals en decolleté maar ik kon deze lotion samen met de calm moisturizer gewoon blijven gebruiken. De producten werkten voedend en verzachtend. Daarlangs vindt ik het erg prettig dat er minerale zonnefilters in de lotion zitten.
  philip - gemengde gevoelens
  gebruik het nu al een tijdje maar doet niet veel aan de roodheid
  zie dat er Propylene Glycol in zit waarvan bekend is dat het huidirritatie kan veroorzaken?
  begrijp het niet goed dat dat in een calm creme zit

  Customer Care: Helaas gaan er veel onjuiste verhalen rond over het ingredient Propylene Glycol. Dit ingredient is een goed ingredient voor de huid.
  More reviews Less reviews
 • Ingredients

  What are the key ingredients?

  Aloe vera
  Plant extract that has soothing properties, antioxidant qualities, and serves as a hydrating agent.

  Chamomile Flower Extract
  Derived from plant species Matricaria recutita, has moderate antioxidant and potent skin-soothing activities.

  Zinc Oxide
  Mineral sunscreen, effective in providing protection against sun’s UVA rays in addition to UVB rays. Very gentle and therefore suitable for sensitive skin.

  Ingredients:
  Aqua, Ethylhexyl Palmitate (emollient), Zinc Oxide (6%, Nano, sunscreen), Cyclomethicone (hydration), Titanium Dioxide (2,32%, Nano, sunscreen), Dimethicone (hydration), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), Caprylyl Methicone (hydration), Glyceryl Stearate (emollient), PEG-100 Stearate (texture-enhancing), Polysorbate 80 (texture-enhancing), Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer (texture-enhancing), Isohexadecane (texture-enhancing), Cetyl Alcohol (texture-enhancing), Polyglyceryl-6 Isostearate (texture-enhancing), Propylene Glycol (hydration), Allantoin (skin-soothing), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (skin-soothing), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (skin-soothing), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Alumina (stabilizer), Aloe Barbadensis Leaf Juice (hydration/skin-soothing), Glycerin (hydration), Panthenol (skin replenishing), Algae Extract (skin replenishing), Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone (texture-enhancing), Polyhydroxystearic Acid (texture-enhancing), Triethoxysilylethyl Polydimethylsiloxyethyl Hexyl Dimethicone (texture-enhancing), Caprylyl Glycol (preservative), Butylene Glycol (hydration), Diethylhexyl Carbonate (stabilizer), Triethoxycaprylylsilane (texture-enhancing), Disodium EDTA (stabilizer), Phenoxyethanol (preservative), Chlorphenesin (preservative).

 • Faq

  How does this reduce redness?

  The carefully selected antioxidants, plant extracts and repairing ingredients in Calm Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer work to reduce visible redness and help control factors that can trigger inflammation leading to redness. When used as part of a comprehensive skin-care routine with other Calm products, you will see a reduction in redness and sensitivity, and skin will become more resistant to external and internal inflammation-causing factors.

 • Expert Advice

Complete your routine

Routinefinder

Research

Dermatology Research and Practice, July 2014, pages 1–11 Journal of Cosmetic Science, July-August 2011, pages 361–370 Experimental Dermatology, June 2011, pages 477–482 Clinical and Experimental Dermatology, March 2011, pages 178–187 Journal of Investigative Dermatology, August 2009, pages 56–59 British Journal of Dermatology, July 2008, pages 23–34 Journal of the American Academy of Dermatology, May 2008, pages S139–S148 Acta-Dermatovenereologica Croatia, Volume 15, Issue 2, 2007, pages 92-95; and Volume 11, Issue 3, 2003, pages 158–162 Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, September 2007, pages 1–4 American Journal of Clinical Dermatology, Volume 3, Issue 6, 2002, pages 427–433