• Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution Salicylic Acid Full size
 • Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution Salicylic Acid Full size
 • Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution Salicylic Acid Trial Size
-15%
Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution Salicylic Acid Full size
-15%
Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution Salicylic Acid Full size
https://www.paulaschoice.nl/en/clear-regular-strength-anti-redness-exfoliating-solution-salicylic-acid-full-size/6201.html

Clear Regular Strength 2% BHA Exfoliant

8 Reviews
 • Liquid exfoliant gently exfoliates the skin’s surface and inside pores for clearer skin.

 • Skin Type: Normal skin, Combination skin
 • Concern: Breakouts, Blackheads, Enlarged pores, Redness
 • Ingredients: Panthenol (Vitamin B5), Salicylic Acid/BHA, Hyaluronic Acid View all
 • Routine: Exfoliate
€ 34,00 € 28,90
15% off

Variations

Remove from wishlist Add to Wishlist

Product out of stock

Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution Salicylic Acid Full size

Clear Regular Strength 2% BHA Exfoliant

Full size
€ 34,00 € 28,90
15% off
This product is sold out at the moment. Fill in your email address below and we'll gladly send you an email as soon as it is back in stock!

Your email address is under protection by our GDPR standards.

Not happy? Get a full refund
within 60 days - even if the product has been used.
 • 60 day money-back guarantee
 • Safe payments
 • What does it do?

  Your one-way ticket to brighter, blemish-free skin.

  This light yet powerful leave-on exfoliant is formulated with 2% BHA (salicylic acid) to clear breakouts, blackheads and mild to moderate acne. Quickly absorbed, the non-irritating formula gently exfoliates the skin’s surface and inside the pores for clearer, brighter skin.

 • Is this suitable for my skin?

  What is your skin type?

  What skin concern would you like to address?

  (Please select one option).
 • Key Features

  Fights breakouts and blackheads

  Calms red skin

  Unclogs and visibly refines pores

 • How to use

  Gently apply using fingers or a cotton pad over entire face and neck, including the eye area (avoid lash line and eyelids) after cleansing and toning. Do not rinse.

  Start slowly: Apply every other day and note skin's response. Then use up to twice daily. For daytime, always finish with a sunscreen rated SPF 30 or above. For nighttime, follow with the rest of your routine.

 • Reviews

  8 Reviews
  Already own it? Write a Product Review

  Thank you for submitting your review! It will be reviewed by our staff before it is posted.

  Anna - Werkt goed
  Ik ben begonnen met een test kit en na een positieve ervaring de full size producten gekocht. Ik ben erg tevreden, mijn acne is een stuk beter geworden, niet helemaal weg, maar wel beter en mijn huid voelt zachter aan. Ik heb het product 4 sterren i.p.v. 5 gegeven, omdat deze verpakking een stuk sneller leeg is dan de overige producten en ik deze vaker moet bij bestellen.

  Hi Anna, wat superfijn dat de Clear Regular Strength 2% BHA Exfoliant al een flink stuk verbeterd heeft! Mocht je huid het aankunnen dan kan je hierna mogelijk overstappen op de Clear Extra Strength 2% BHA Exfoliant. Deze Exfoliant is zelfs nóg een stukje krachtiger. Mogelijk krijg je hiermee die laatste puistjes onder controle. Mocht je dit gaan proberen, laat ons dan vooral weten hoe je ervaring is geweest! Met vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team
  S. - Geen resultaat
  Helaas werkt dit product absoluut niet voor mij. Heb een acne gevoelige huid en vaak last van puistjes en ben daarom begonnen met het gebruiken van dit product. Helaas nul resultaat ook niet na de 4-6 weken aangeraden gebruiktijd om het effect goed te kunnen meten. Erg jammer, ik hoopte echt eindelijk het juiste product te hebben! Ik ga nu de zwarte exfoilant proberen hopelijk werkt deze wel.

  Customer care: Hi, dankjewel voor het delen van je ervaring met deze exfoliant. Wat jammer dat dit product vooralsnog niet het effect heeft waar je voor ging. Uit je review kan ik helaas niet opmaken hoe en hoe vaak je de exfoliant gebruikt hebt. De manier van gebruiken speelt namelijk ook een belangrijke rol in de resultaten die je ziet. Ik neem even contact met je op om te kijken of ik je verder kan helpen. Vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team
  F - Top product, slechte verpakking
  Gebruik dit product al langer dan 2 jaar en erg tevreden. Enige nadeel is dat ik nog geen enkel flesje heb gehad dat niet lekt, al zit het maar een halfuur in je toilettas, wat uiteraard zonde is gezien de prijs die je betaald. Verder is het een top product en zit het al heel lang in m’n vaste routine

  Hi F, hartelijk dank voor je review en de feedback over de verpakking. Fijn om te horen dat de exfoliant je goed bevalt! Helaas is het bij een geopend product bij sommige verpakkingen moeilijk te voorkomen dat het tijdens vervoer gaat lekken, met name wanneer de flacon niet rechtop kan blijven staan en/of bij luchtdrukverschillen in het vliegtuig. Je kunt overwegen om voor je vakantie een reisverpakking (mini) aan te schaffen of om een deel van de inhoud van een full size product over te gieten in een speciale reisflacon. De meeste van onze vloeibare verzorgingsproducten (m.n. reinigers, exfolianten en toners) kun je gerust overbrengen in een andere verpakking zonder dat dit de stabiliteit of effectiviteit beïnvloedt. Met vriendelijke groet, Chantal - Paula's Choice Customer Care Team
  Zusje - Werkte eerst goed, nu niet meer
  Ik zit me af te vragen of de samenstelling misschien veranderd is?
  In eerste instantie was ik heel tevreden over dit product maar nu juist niet meer: het laat een plakkerig laagje op mn gezicht achter. En duurt heel lang voor dat weg is.
  Inmiddels gebruik ik het daardoor niet meer en ga ik op zoek naar een alternatief.

  Customer care: Hi, dankjewel voor het delen van je ervaring met de exfoliant. Wat vervelend dat je niet meer tevreden bent met het gebruik van deze exfoliant. De samenstelling van deze exfoliant is niet veranderd, al kan een verandering in de behoefte van je huid of in je routine hier misschien wel een invloed op hebben. Ik neem contact met je op om je hierbij verder te helpen. Vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team  Case 00277885
  V - Top product
  Aan de andere reviews te zien werkt dit product niet voor iedereen, maar voor mij doet het echt wonderen. Ik gebruik het één tot twee keer per dag en ik merk praktisch meteen dat mijn huid glad en egaal wordt.

  Customer care: Hi, bedankt voor je positieve review. Wat fijn om te horen dat je huid glad en egaal wordt door het gebruik van deze exfoliant! Een BHA exfoliant wordt door veel mensen goed verdragen. Hierin is het rustig opbouwen vaak de key. Met vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team
  M - Doet niets voor mijn huid
  Dit product gekocht om aan mijn eerste skincare routine te voegen. Ik heb het product rustig opgebouwd tot 2x per dag, maar het product lijkt niets te doen voor mijn huid. Ik geef de voorkeur aan Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant. Ik heb een normale huid zonder irritaties, roodheid, etc.

  Customer Care: Hartelijk dank dat je jouw ervaringen met ons hebt gedeeld. Wat jammer dat het product niet bevallen is, fijn dat je zelf een alternatief hebt gevonden. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor aanvullend advies.
  Shirly - Werkt niet voor mij
  Het product heb ik gekocht in combinatie met de clear mini set voor een gemengde huid. Ik had nog nooit een skincare routine of iets gehad en was in het begin iets te fanatiek met deze exfoliant waardoor mijn huid rood, gevoelig en heel erg droog werd. Ik heb het daarna nog een kans gegeven maar ik merk dat mijn huid er niet goed op reageerd. Mijn huid wordt er erg droog en trekkerig van en het gaat schilferen. Niet wanneer ik het er meteen op doe maar de dagen erna. Ik zou graag een andere exfoliant willen uitproberen van PC, want over de andere producten ben ik wel heel tevreden.

  Customer Care: Het spijt ons te horen van je ervaring en ongemak. Hoewel Paula’s Choice producten ingrediënten bevatten waarbij de kans op irritatie zo klein mogelijk is, is overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten helaas nooit helemaal uit te sluiten. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor verder advies.
  Louise - Meer uitbraken
  Ik heb een gemengde en gevoelige huid. Om deze reden ben ik begonnen met de BHA calm. Na een week deze gebruikt te hebben was ik tevreden, m’n huid was wat rustiger maar puistjes bleven. Op advies heb in toen de BHA clear gekocht. Helaas heb ik nu overal uitbraken en is het vrij heftig. Ik gebruik de calm in de ochtend en de clean s avonds. Hopelijk zijn de uitbraken snel weg, anders houd ik het toch alleen bij de calm! Overigens wel ontzettend tevreden met de producten van PC, je moet alleen even het juiste product zien te vinden voor je huid.
  More reviews Less reviews
 • Ingredients

  What are the key ingredients?

  Panthenol (Vitamin B5)
  Panthenol is a humectant because of its ability to attract and hold moisture. It improves the look and feel of skin.

  Salicylic Acid/BHA
  Primarily an exfoliant, helps to shed dead skin on the surface and inside the pore, therefore effective for reducing breakouts and blackheads. It also has soothing properties.

  Hyaluronic Acid
  Component of skin tissue. A superior skin-replenishing ingredient that can boost skin’s moisture content, soothe, and defend against moisture loss.

  Ingredients:
  Aqua, Dipropylene Glycol (hydration), Pentylene Glycol (hydration), Salicylic Acid (exfoliant), Polysorbate 20 (stabilizer), Butylene Glycol (hydration), Glycerin (skin replenishing), etanorulayH muidoS (hydration/skin replenishing), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Allantoin (skin-soothing), Panthenol (hydration), PEG/PPG-17/6 Copolymer (texture-enhancing), Methyl Gluceth-20 (hydration), Glycereth-26 (texture-enhancing), Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane (hydration), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Tetrasodium EDTA (stabilizer), Sodium Metabisulfite (stabilizer).

 • FAQ

  Good to know before you start using your exfoliant.

  It is best to gradually build up use of a BHA product. Start by using your exfoliant once every other day and then increase usage to once or twice daily based on your skin’s response. You need to experiment a bit to see what suits your skin best. During the day, always use a moisturiser with a broad-spectrum sunscreen rated SPF 30 or greater. Your skin will in fact be slightly more sensitive to sunlight when using an exfoliant, so the chance of sunburn and sun damage is slightly higher.

  What's the difference between the Regular and Extra Strength Clear exfoliants? Both contain 2% salicylic acid.

  The difference between the Regular and Extra Strength Clear exfoliants is in the delivery systems and their textures. Both contain 2% salicylic acid but the Regular Strength has a nearly weightless feel on your skin and a pH of around 3.9, making it gentler on the skin. The Extra Strength formula can penetrate deeper into the pore and has a pH of 3.5. It is designed for those with more stubborn or persistent breakouts.

  Can I recycle this product?

  This packaging is made of two components. The tube is made from HDPE plastic and the cap is made from PP plastic. Please check with your local council before recycling this product.

 • Expert Advice

Complete your routine

Routinefinder

Research

Journal of European Academy of Dermatology and Venerology, September 2016, issue 9, pages 1480-1490 Phytotherapy Research, August 2015, issue 8, pages 1117-22 Evidence Based Complementary Alternative Medicine, 2013, volume 2013, article 827248 International Journal of Cosmetic Science, February 2000, issue 1, pages 21-52 Journal of Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 2015, volume 8, pages 455-461 Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, September 2008, issue 3, pages 170-6 Dermato-Endocrinology, July 2012, issue 3, pages 253-8