• Resist Anti-Aging Daily Smoothing Treatment AHA Full size
 • Resist Anti-Aging Daily Smoothing Treatment AHA Full size
 • Resist Anti-Aging Daily Smoothing Treatment AHA Full size
 • Resist Anti-Aging Daily Smoothing Treatment AHA Trial Size
 • Resist Anti-Aging Daily Smoothing Treatment AHA Trial Size
https://www.paulaschoice.nl/en/resist-anti-aging-daily-smoothing-treatment-aha-full-size/7660.html

Resist Anti-Aging 5% AHA Exfoliant

51 Reviews
 • Hydrating exfoliant corrects uneven skin tone and minimises fine lines and wrinkles.

 • Skin Type: Normal skin, Dry skin
 • Concern: Anti-Aging, Brown spots, Very dry skin
 • Ingredients: Ceramides, Glycolic acid/AHA, Salicylic Acid/BHA View all
 • Routine: Exfoliate
€ 40,00

Variations

Remove from wishlist Add to Wishlist

Product out of stock

Resist Anti-Aging Daily Smoothing Treatment AHA Full size

Resist Anti-Aging 5% AHA Exfoliant

Full size
€ 40,00
This product is sold out at the moment. Fill in your email address below and we'll gladly send you an email as soon as it is back in stock!

Your email address is under protection by our GDPR standards.

Not happy? Get a full refund
within 60 days - even if the product has been used.
 • 60 day money-back guarantee
 • Safe payments
 • What does it do?

  Gentle daily exfoliation for youthful radiance.

  Formulated with 5% AHA (glycolic acid), this gentle leave-on exfoliant removes dead skin cells, revealing smooth, radiant, younger-looking skin. This lightweight hydrating lotion improves the appearance of sun-damaged skin, corrects uneven skin tone and minimises fine lines and wrinkles.

 • Is this suitable for my skin?

  What is your skin type?

  What skin concern would you like to address?

  (Please select one option).
 • Key Features

  Fights signs of ageing

  Removes built-up dead skin cells

  Leaves skin softer and smoother

 • How to use

  When using an AHA exfoliant for the first time, introduce it into your routine slowly. Start by using your exfoliant once every other day, and then increase usage to once or twice daily based on your skin’s response.

  Apply once or twice daily after cleansing and toning. Apply a coin-sized amount over the entire face, including the eyes (avoid the lower lash line and eyelids). Do not rinse. For daytime, always follow with a moisturiser containing a broad-spectrum sunscreen rated SPF 30 or greater.

 • Reviews

  51 Reviews
  Already own it? Write a Product Review

  Thank you for submitting your review! It will be reviewed by our staff before it is posted.

  Anne - Heerlijk!
  Ik gebruik dit product nu een aantal weken elke avond onder mijn nachtcrème. De eerste dagen werd mijn huid wat onrustig, wat pukkeltjes en rode vlekjes. Na een dag of 5 trok dit weg en is mijn huid heerlijk glad.
  Dikke aanrader!

  Hi Anne,
  Bedankt voor de review van onze Resist Anti-Aging 5% AHA Exfoliant. Heel fijn dat door deze AHA exfoliant je huid heerlijk glad aanvoelt. Om een onrustige huid te voorkomen, adviseren wij het gebruik van een exfoliant op te bouwen, te beginnen met 2-3 keer per week 's avonds. Als alles goed gaat, kun je de frequentie vanaf daar verhogen, maar niet meer dan twee keer per dag. Met vriendelijke groet, Lotte - Paula's Choice
  Loes - Verpakkingsfout?
  Ik vind het product fijn in gebruik en heeft ook voor mij het gewenste effect. Wat mij opvalt en wat ik vervelend vind is dat het product ondanks dat het met een pompje gedoseerd wordt en ik de dop altijd goed sluit er product ophoopt, het wordt hard in de pomp dus ik moet vaak dat oude weg pompen voor ik het kan gebruiken en zo gooi ik dus veel product weg, behoorlijk zonde….

  Customer care: Hi Loes, dankjewel voor je feedback. Wat fijn om te horen dat je de gewenste resultaten behaalt met deze 5% AHA Exfoliant. Dit product maakt gebruik van een zogeheten “airless pump” op basis van een vacuüm systeem om de inhoud stabiel te houden. Ik zal je feedback over de dop doorzetten naar het productieteam. Vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team
  Belinda - Ook bij mij wordt het droog en rimpelig
  Erg tevreden op PC. Gebruik dan ook de anti aging producten en de 2% bha liquid. Nu las ik dat deze beter geschikt zou zijn voor mijn huid maar ook bij mij gelijk bij het eerste gebuik al een stroeve droge huid. Zag er verlept uit. Gelukkig een goede service van PC maar het procuct is echt niet geschikt voor een droge vochtarme huid...

  Customer care: Hi Belinda, dankjewel dat je de tijd hebt genomen om een review achter te laten voor dit product. Wat vervelend dat je huid droog werd na het gebruik van deze specifieke AHA exfoliant. Iedere huid is uniek en er zijn meerdere factoren die invloed kunnen hebben op de reactie van je huid. Ik zal contact met je opnemen om je hierbij verder te helpen. Vriendelijke groet, Manon - Paula's Choice Customer Care Team
  Margit Ostara - Krijg er een erg droge trekkende huid van
  Na 3 weken te zijn begonnen met jullie proef flesje Skin Perfecting 2% BHA die uitstekend beviel, (mijn huid ging echt stralen) heb ik deze AHA gekocht. Mijn huid is van nature erg goed, maar enigzins droog en ik heb wat pigmentvlekken. Na het lezen op jullie site over het verschil tussen de AHA en de BHA exfoliant dacht ik dat de AHA voor mij een nog beter resultaat zou opleveren dan de BHA. Het tegendeel is waar, mijn stralende goed gehydrateerde huid werd droog en zelfs schilferig en ik kreeg onderhuidse kleine puistjes (geen van de drie dingen ooit in mijn leven gehad) en de fijne lijntjes bij mij ogen en op mijn voorhoofd werden opeens meer zichtbaar.
  Ook het aanbrengen van mijn dag- en nacht creme van Eucerin anti pigment die ik al jaren gebruik, ging niet lekker soepel nadat ik de AHA op mijn gezicht had. Bovemdien kreeg ik op mijn voorhoofd kleine onderhuidse puistjes, die ik anders nooit heb. Dus... ik ben na een week gebruik gestopt, heb gister weer de skin perfecting 2% BHA besteld die vandaag al aankomt , Super snel. De BHA ga ik gebruiken voor mijn lichaam. Ik ben 55 jaar, heb een erg goede huid en ben van gemengde afkomst, type van jullie model.
  Ga ook andere producten van jullie aanschaffen en zal mijn review geven. Ik vind jullie website top en ben blij met alle info die erop staat. Ga zo door! Margit.

  Customer Care: Hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring, en het spijt ons te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachtingen. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor eventueel verder advies!
  Anne - Super product!
  Deze aha doet echt wonderen voor mijn huid. Nu een tijdje niet gebruikt en als ik dan weer begin wordt mn huid zachter, rustiger, egaler en gladder! Ik heb wel bij start altijd een week bubbeltjes op mn huid of onzuiverheden die eruit komen, maar die trekken snel weg en mn huid ziet er dan veel beter uit. Heel tevreden!
  Lucinda - Erg teleurgesteld
  Gebruik dit nu een paar weken maar ga het gebruik er van nu echt stoppen. Mijn huid is droog en er word beweert dat dit voor een droge huid is. Hoe dan? Mijn huid lijkt alleen maar droger te worden en na het opsmeren brand het enorm op mijn wangen en is mijn hele gezicht rood!!! Ik heb vorige week al een mail gestuurd daar word niet op gereageerd, hoop dat er nu wél contact met mij word opgenomen..

  Customer Care: Het spijt ons te horen van je ervaring en ongemak. Hoewel Paula’s Choice producten ingrediënten bevatten waarbij de kans op irritatie zo klein mogelijk is, is overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten helaas nooit helemaal uit te sluiten. We hebben inmiddels contact met je opgenomen om je verder te helpen.
  Tanja - Fijn
  Fijn product. Eerste paar weken 2x per week gebruikt zodat mijn huid eraan kon wennen. Daarna iedere dag. Bevalt heel goed
  Vera - Ge-wel-dig! & licht effect tegen keratosis pilaris
  Dit product heeft me echt extreem positief verbaasd. Ik geloofde het verhaal van een exfoliant wel, maar ik smeerde het op mijn gezicht bij een (opkomend) puistje of een bultje en meestal was het de volgende dag weg of in ieder geval een heel stuk minder!
  Vrijwel geen last van gehad op mijn droge gevoelige huid. Ik heb het ook een beetje gesmeerd op mijn rode bultjes op mijn bovenarmen (keratosis pilaris) en dit werd ook minder heftig. Hoewel het met dit product niet volledig weggaat, zorgt het er wel voor dat ik me al een stuk zekerder voel.
  Janneke - Twijfel of dit voor mij werkt, nog steeds een droge en trekkerige huid
  De exfoliant brengt prettig aan, ik merk echter dat mijn huid na het gebruiken van dit product (in combinatie met de dag en nachtcrème van deze lijn) juist droger wordt in plaats van beter gehydrateerd. Ik gebruik de exfoliant 2/3 keer per week, wat gaat er mis?

  Customer Care: Wat jammer dat je nog geen resultaat ziet van het gebruik van dit product. Het kan zijn dat je huid wat langer de tijd nodig heeft om eraan te wennen, of dat het niet geschikt voor je is. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.
  Marloes - Heel fijn spul maar snel op
  Als ik dit product 's avonds gebruik, is mijn huid de volgende ochtend een stuk rustiger en zachter, heel fijn! Ik moest wel even wennen aan het pompje, ook aangezien het product een vrij dikke structuur heeft vind ik dat je per keer best veel moet gebruiken, de flacon gaat dan ook vrij snel op en zo wordt het best duur. Mijn voorkeur zou uitgaan naar een vloeibare versie, zoals de AHA 10%, deze wil ik dan weer niet elke dag gebruiken vanwege het hoge percentage. Kwalitatief gezien wel heel blij met het product!
  Jopie - Erg fijn Product
  Ik gebruik dit ‘s Avonds. Je huid knapt er echt van op.
  Vicky - Super product
  Heb deze exfoliant besteld na de Calm 1%, deze was wel goed voor mijn huid (vochtarme, vette huid met rosacea) maar deed nog net niet genoeg. Deze gebruik ik 1 à 2 maal per week, en de volgende dag sta ik op met een stralende huid. Scheelt persoonlijk in tijd tegenover elke dag een exfoliant gebruiken en ik heb ook de indruk dat mijn huid er beter mee is.
  Claudia - Meest favoriete exfoliant ever
  Alleen maar lof voor deze exfoliant (en ja ik heb er veel gebruikt, ook allerlei varianten van Paula's Choice). Na een tijd een andere exfoliant gehad te hebben, ben ik deze weer gaan gebruiken.. En wat een verademing! Ik heb een droge huid en terwijl hij exfolieert, wordt mijn huid goed gehydrateerd. Mijn huid voelt elke keer heerlijk fris en schoon. In combinatie met de aha 10% kan het ook, maar voor mij is de 5% eigenlijk meer dan prima!
  Anne - mw
  Heerlijk, geweldig product! Mijn huid is enorm opgeknapt sinds ik dit gebruik (met de andere producten van PC). Voor mij geen scrub meer nodig, zelfs schoonheidsspecialist bereikt niet het resultaat dat ik nu heb.
  Er is echter één maar en dat gaat over de verpakking. Nu net ontving ik voor de tweede keer een flesje waarbij er geen staafje onder de dop zit, dus ik kan het product er niet uit pompen. Ik heb ook al even een app gestuurd, zouden jullie een nieuwe (complete) dop willen sturen?

  Customer Care: Fijn om te horen dat je een tevreden gebruiker bent van de Resist Anti-Aging 5% AHA Exfoliant. Het spijt ons echter om te horen dat je een defecte verpakking hebt ontvangen. We zullen contact met je opnemen en een passende oplossing aandragen.
  Sofie - Ai, te sterk
  Helaas niet voor mij. Ik had blijkbaar de verkeerde verwachting dat AHA minder sterk is dan BHA. Ik dacht ik begin met de laagste concentratie maar helaas. Dit product brandde op mijn wangen en voorhoofd en ik kreeg er hoofdpijn van. Ik denk dat een exfoliant op mijn drogere stukken helaas niks voor mij is. Ik heb de BHA 2% anti-ging getest op mijn neus (vette zone met verstopte porien) en dat gaat als ik er een dag tussenlaat. Geen AHA voor mij denk ik.

  Customer Care: Het spijt ons te horen van jouw ervaring. Voor een gevoelige huid kan een AHA exfoliant te krachtig zijn, we raden je aan dan een BHA exfoliant te blijven gebruiken. Mocht je verder advies wensen, neem dan gerust contact op met ons klantenservice-team.
  Mary - Fijn spul
  Met deze exfoliant ben ik begonnen, en dat beviel meteen goed. Een lichte maar toch romige textuur die fijn smeert en intrekt. Producten in een pompje hebben altijd mijn voorkeur. Je ziet je huid steeds mooier worden. Ik ben vervolgens de 10% gaan gebruiken en dan zie je nog sneller resultaat (last van acne).
  Monique - Super product
  Wat een fantastisch product. Gebruik het nu een maand iedere avond voor het slapengaan en heb het idee dat mijn fijne lijntjes echt minder zijn. Ik gebruik het na het reinigen en daarna de resist skin restoring cream. Ik weet niet of het door de combinatie komt van alle Paula's choice producten maar mijn huid ziet er echt goed uit. Ik merk het verschil met de goedkopere cremes die er voor mijn gevoel meer bovenop je huid blijven zitten dan intrekken. Ook het pompsysteem vind ik fijn. Zo gebruik je nooit teveel.
  Juffrouw_K - 's Avonds gebruiken; fantastisch resultaat in de ochtend!
  Hiervoor gebruikte ik de BHA 2% gel van Paula's Choice. Na een aantal maanden (bij gebruik van 1 a 2x per week) merkte ik dat mijn huid iedere keer schilferde en ontzettend droog aan voelde. Dus besloten 'Expert advies' eens goed te lezen op deze website. Het bleek dat een AHA beter past bij mijn huidtype, dus meteen aangeschaft. Nu ben ik 2 maanden verder (1x gebruik per week vanwege de hogere percentage) en mijn huid reageert er prima op. Tip: De producten van Paula's Choice zijn fantastisch (voor mijn eigen gezichtsreiniging/voeding heb ik alle andere merken verbannen), maar probeer eerst je huidtype en huidproblemen te doorgronden.
  marjolijn - zeer tevreden
  Het gebruik van deze exfoliant heb ik langzaam opgebouwd en daar heeft mijn huid goed op gereageerd. Nu gebruik ik het twee keer per dag. Mijn huid is rustig, de fijne lijntjes zijn wat zachter en ziet er al met al goed uit. In het verleden gebruikte ik scrub-cremes, maar deze exfoliant is veel milder en zachter voor mijn huid.
  Miranda - AHA 5
  Heerlijke exfoliant. Heb wel een gevoelige huid en prikkelde in het begin, maar de huid trekt strak en rimpels vervagen. Heb wel couperose op mijn wangen en daar durf ik het niet te gebruiken. Ik wissel soms met de BHA 2 die ik wel op mijn hele gezicht kan gebruiken. Daarnaast gebruik ik het blauwe serum en het grijze retinol serum en ook deze producten zijn heerlijk. Ik ben bijna 50 maar realiseer me dat ik mijn huid eigenlijk al die jaren niet goed heb verzorgd. Zit nu in de overgang en na behoorlijk wat kilo's afgevallen te zijn (door omstandigheden) zijn mijn wangen behoorlijk ingezakt en waren ineens de rimpels zichtbaar, mede ook door het verlies aan elasticiteit, dus momenteel probeer ik alles om mijn huid een beetje te verbeteren. Ook zonneschade uit mijn jeugd heeft geen goed gedaan vrees ik. Maar door het afvallen zijn mijn bolle wangen verdwenen en is mijn gezicht echt gaan tekenen en zakken. Niet fraai, dus ik hoop dat paula producten mij hierin gaan helpen.
  Ande - A+ voor 5% AHA
  Toen ik begon met het gebruik van dit product, gebruikte ik geen soort gelijke producten en ook geen andere producten van PC.

  In tegenstelling zoals sommige andere heb ik geen last van mijn huid gehad na dat ik begonnen ben met dit product. Ben de eerste 3 a 4 weken begonnen met het elke avond te smeren. De eerste paar keer voelde ik het een beetje tintelen maar dat heb in al lang niet meer. De eerste week ongeveer had ik ook dat er velletjes van mijn huid afkwamen wanneer ik na ongeveer 10-15 minuten het laten inwerken een mix van natuurlijke oliën op mijn huid smeerde. Nu heb ik dat niet meer omdat ik al langere tijd om de avond deze 5% AHA gebruik in combinatie met 1x in de week de Resist 10% AHA en de overige avonden de 1% Retinol (daarnaast ook een lucht en licht dichte vitamine C 3x per week in de ochtend maar die is niet van PC). Natuurlijk gebruik ik elke ochtend een minerale SPF50.

  Na de eerste paar keer gebruik merkte ik al dat mijn huid er in zijn totaal beter uit zag (frisser, zachter, egaler) maar na het toevoegen van de wekelijkse 10% AHA en de 1% retinol merk ik nog meer verbetering en ik had niet gedacht dat het nog beter kon.

  Nu wil ik duidelijk en eerlijk zijn dat ik al een goede huid had en deze producten ben gaan gebruiken omdat het mij tijd leek goed te gaan zorgen voor mijn huid zodat deze ook mooi zou blijven. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat mijn huid er beter van kon worden. Mijn huid was gezond en egaal om te zien met niet echt aanwezige poriën, wel een paar fijne lijntjes onder mijn ogen en op mijn voorhoofd een aantal lichte pigmentvlekjes. Zowel de fijne lijntjes en vlekjes zijn weg en mijn poriën zijn eigenlijk niet meer zichtbaar.

  Hier onder factoren die meespelen in de algehele conditie van mijn huid
  - 30 jaar oud
  - Normale maar soms wat droge huid
  - Blanke huid die makkelijk bruin wordt en niet verbrand
  - Geen huidproblemen zoals rosacea, eczeem, acne etc
  - Niet roker
  - Veganist
  - Gemiddeld actief
  Elke - Helaas niet voor mij
  Misschien dat sommige mensen dit product goed kunnen gebruiken. (De formule sprak mij in ieder geval erg aan.) Maar in de praktijk werkte dit helaas niet voor mij. Na meermaals opnieuw getest te hebben kon ik concluderen dat mijn rosacea steeds opspeelde bij gebruik van dit product. Deze 5% AHA veroorzaakte kleine rode (irritatie) bultjes. Jammer

  Customer Care: Hartelijk dank voor je review. Het spijt ons te horen dat dit product niet geschikt is voor jouw huid. Bij een rosacea-gevoelige huid kan dit product te krachtig zijn en raden we aan een BHA exfoliant te gebruiken.
  Ina - Mijn droge huid reageert goed
  Ik ben heel tevreden, mijn huid reageert er goed op (ik heb een droge huid). Dus bij mij absoluut geen allergische reacties of een geïrriteerde huid. Ik zit er zelfs aan te denken om de wekelijkse 10% te proberen als deze op is. Aanrader!
  M. - Droogt vochtarme huid uit!
  Ik ben 37, heb een zeer droge vochtarme huid, met droogte lijnen op wangen. En plaatselijke roodheid op de neus, kin en wangen. verder geen gevoelige huid, en kan veel verdragen.
  In het verleden vele high-end merken gebruikt, zoals Kiehls, Shieseido, EsteeLauder, Lancaster, Clarins, Loreal etc)
  Sinds een tijd overgestapt naar Paulas producten. En ik ben er ongelofelijk blij mee!
  Mijn huid ziet er beter en jonger uit dan ooit van te voren!
  Superheldere tint, heel goed gehydrateerd, roodheid rond neus en kin verdwenen, mijn oogleden zijn zelfs gelift. En ik verwacht/hoop op lange termijn huid textuur verbetering.

  Ik gebruik: blauwe toner (anti-aging lijn) dep ik op gezicht, daarna Skinrecovery serum,
  en daar bovenop gebruik ik de skinrecovery rode masker als dag/nacht creme.

  Om mijn huid mooier en egaler maken heb ik ook deze 5% AHA aangeschaft.
  Maar helaas is deze niet echt geschikt voor mijn huidtype. Ik krijg hier een ontzettend droge en stroeve huid van, en op mijn kin verschenen na drie dagen al witte puisten en uitslag en roodheid.
  De serums, crèmes en makeup wat ik na 5% AHA op mijn huid probeer te smeren, smeren ook totaal niet uit.
  Mijn conclusie is dat dit product niet geschikt is als je een erg droge en vochtarme huid hebt.

  De BHA 2% lotion werkt daarin tegen erg fijn op mijn droge huid.
  Ik heb geen last van puisten etc, maar toch maakt de BHA 2% lotion mijn huid erg gezond en letterlijk stralend.
  Ik las dat de zuur in een BHA product, ervoor zorgt dat andere producten zoals retinol beter hun werk kunnen doen.
  Wellicht heeft mijn tevredenheid dus hiermee te maken, want ik gebruik naast 2% BHA ook de rode serum met retinol.
  Hoe dank ook, nog steeds super blij met mijn PC producten!!!
  Ik hoop alleen dat ze in de toekomst voor de zeer droge huid ipv gel ook een meer hydraterende AHA LOTION variant kunnen maken.
  Caroline - Gladde huid
  Eerst even afgezien, want mijn huid moest echt aan dit product wennen, maar nu kan ik hem zowel 's ochtends, als 's avonds gebruiken. Overdag ben ik heel voorzichtig met de zon en als het een zeer zonnige dag is en ik veel buiten moet zijn, dan sla ik deze stap over in mijn huidverzorgingsroutine. Mijn huid is door alle PC producten veel gladder en stralender geworden, maar dit blijft mijn favoriet. Ben zeer tevreden!
  Kerstin - Verdraagbare AHA
  Dit is de enige AHA die ik verdraag, hogere % branden ontzetten. Bepaalde rimpels zijn minder diep geworden en verkleuringen zijn weggetrokken. Wissel het 's avonds af met een 0,1 of 1% retinol-product. Gebruik overdag de 1% BHA lotion.
  Marjolein - Zeer indrukwekkend resultaat
  Ik heb een tijd lang een hele onrustige, onzuivere en gevoelige huid gehad. Dankzij de producten van PC, waaronder dit product, ziet mijn huid er nu geweldig uit. Ik zou mijn eigen huid bijna niet terug herkennen. Mijn huid is zoveel rustiger en egaler geworden. Ik ben er dolgelukkig mee en wil nooit meer iets anders! De zuinigheid in gebruik van dit product is ook noemenswaardig.
  Don - Not good
  Unfortunately this was too harsh, too drying and I didn't see any positive results despite using it regularly. I wake up with a completely lifeless skin, and I thought this was supposed so do exactly the opposite. My skin is now severely dehydrated and I didn't have that problem before using this product. Of all Paula's choice products which I love, this has been extremely disappointing and now I have a bottle of product I don't know what to do with. :(

  Customer Care: We have contacted you for further assistance.
  Janet - Couperose
  Ik heb op de wangen couperose en mijn huid is dus couperose-gevoelig. Ik heb dit product nu een paar keer gebruikt, maar ik vind de couperose erger worden. Moet ik een ander product gebruiken??? Help aub.

  Customer Care: We raden af om een AHA exfoliant te gebruiken op delen met couperose, maar een dergelijk product kan wel gebruikt worden op de delen van de huid zonder couperose. Mocht je meer advies willen, raden we je aan om contact op te nemen met Customer Care
  Nelly - goed product en super service
  Mede door product is mijn huid een stuk minder dof en ziet er gladder uit. Maar wat mij bijzonder aangenaam heeft verrast is dat ik na een telefoontje met de customer care een nieuwe fles heb ontvangen. Ik belde hen om te vragen of het product nog gebruikt kon worden nadat ik deze op de badkamervloer had laten vallen. De hals van de fles was hierdoor helemaal afgebroken. Ik vind dit een super goede service, top!!
  Erik - heerlijk product!!
  Dit is een heerlijk product!! Onder je daytime protect met spf. Smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Niet glimmend etc. Geen irritatie. Prikt een klein beetje bij aanbrengen.
  Jennifer - Aanrader
  Een heel fijn product dat echt werkt en wat doet voor de huid. Ik gebruik al jaren verschillende producten van luxere merken, maar nog nooit zo tevreden geweest als bij PC producten! Ik heb zelfs vroeger in de cosmetica gewerkt dus ik ben echt kritisch, maar dit product werkt echt. Mijn huid is gladder en ziet er beter uit dan ooit:) zeer tevreden!
  Kim - Gladdere huid
  Ik gebruik de resist 5% AHA elke dag na de resist toner en ben er heel blij mee. Ik gebruik het nu al een paar jaar en mijn huid ziet er beter, gladder en gezonder uit als ik de resist gebruik. Het percentage is voor mij precies goed. Het is zacht genoeg om het elke dag te gebruiken. De 10% heb ik ook, maar ik merk dat die eigenlijk wat te sterk voor mijn huid is omdat het prikt wanneer ik het aanbreng en mijn huid wat rood blijft. De 5% AHA blijf ik aanschaffen als het product weer op is.
  Esther - Stralende huid
  Mijn huid ziet er stralend uit sinds ik deze crème gebruik (in combinatie met nachtcrème voor de droge huid). Ik gebruikt hem niet iedere dag, maar paar keer per week. Dat vind ik voldoende. De 10% heb ik nog niet geprobeerd. Mijn huid is gevoelig van nature en reageert snel echter bij dit product merk ik alleen dat het werkt en niet irriteert. Top!
  Karin - Zachte lotion, zachte huid
  Ik heb dit product eerst in sample vorm geprobeerd en was erg tevreden. De lotion is heel zacht, heeft een aangename luxe zachte geur en smeert goed uit. In de ochtend is mijn huid glad en zacht. Ik kan nog niet zeggen of het ook iets doet voor mijn fijne lijntjes onder de ogen, daarvoor gebruik ik het nog te kort. Maar mijn huid voelt goed en ik ervaar geen irritatie.

  Ik wissel deze AHA af met de BHA lotion omdat ik grove poriën op mijn neus heb en de BHA daarvoor effectief is.

  Toen mijn bestelling kwam bleek de pomp van de verpakking niet te werken. Zelfs niet na de nodige instructies van het PC team (flinke tikken onder de verpakking geven en vaak langzaam pompen). Nadat ik dat geprobeerd had en niets hielp, meldde de klantenservice dat ze me een nieuwe verpakking zullen opsturen. Top deze service en mijn dank daarvoor!
  Maggie - Verergert puistjes en onzuiverheden
  Helaas krijg ik van dit product nog meer puistjes en pukkeltjes op mijn gezicht, dus ik gebruik het voor mijn lichaam of alleen voor rond de ogen. Daar werkt het prima. Customer Care: Dank je voor je review. Voor de bestrijding van onzuiverheden raden we het gebruik van een exfoliant met BHA aan dat ook in de porie kan exfoliëren. Een AHA exfoliant verwijdert alleen de dode huidcellen van het huidoppervlak en is daarom beter geschikt voor een droge, zonbeschadigde huid.
  E. - Niet van onder de indruk
  De 10% 1x per week volstaat. De 5% iedere dag is veel te sterk voor mijn huid, ik krijg er schrale plekjes van.
  Arwen - Verergde mijn acne
  Door wisseling van anticonceptie diende mijn acne ook weer aan, en ben ik weer gestart met de producten van Paula. De reiniger en tonic bevallen enorm goed, maar nog steeds blijf ik last van acne. De fruitzuurpeeling bij de huidtherapeut werken erg goed, maar nu de zon volop schijnt wilde ik een milder product.Het smeren van dit product gaat erg goed, maar laat wel een plakkerig gevoel achter. Dit verdwijnt echter snel. Alleen na enkele weken gebruik kan ik zeggen dat het erop lijkt dat mijn ontstekingen juist erger worden! Ook heb ik heel erg last van verschilveringen en rode huid. icm al aanwezige acne doet het product mijn huid geen goed. :(
  Customer Care: Dank je voor je review. Het spijt ons te horen van jouw ervaring. Voor het bestrijden van acne raden we aan een BHA exfoliant te gebruiken. Dit product kan ook in de porie dode huidcellen e.d. verwijderen die tot verstoppingen leiden. Neem graag contact op met ons Customer Care Team voor verder advies.
  Birgit - Zeer werkzaam
  Geweldig product vandaar dat het naar mijn idee te vaak niet voorradig is. De combinatie met het serum uit de antioxidanten lijn is echt top.
  Sonja - creme effect
  Deze exfoliant is inderdaad veel meer dan een exfoliant, en voelt als een creme, maar wel met hetzelfde prettig prikkelde effect van de AHA. Ik heb nu eindelijk een goede productlijn gevonden voor mijn gecombineerde huid. Ik wilde al heel lang iets dat mijn huid matter maakt, maar toch ook tegen huidveroudering is. Dat soort producten zijn heel moeilijk te vinden. Zodra huidveroudering tegen wordt gegaan, is mijn ervaring dat de producten mijn vette zones ontzettend doen glimmen. Zelfs de duurdere merken. Ik heb bij Paula's choice nu alles geprobeerd wat voor een gecombineerde huid geschikt is en ben tot de conclusie gekomen dat de producten van de Balancing-lijn heel goed werken voor mij over, aangevuld met een BHA exfolliant (liquid 2%). "s nachts wilde ik best een rijkere creme en ook graag iets met AHA. Dus deze exfolliant gebruik ik nu in plaats van een nachtcreme, aangevuld met het Resist Serum. Ben er heel erg tevreden over.
  Rosalie - Fantastisch produkt
  Ik gebruik dit produkt sinds een week en zie al resultaten. Mijn huis is gladder en de roodheid op wangen trekt langzaam weg. Ik gebruik het ´s avonds samen met het retinol serum. Samen geweldige combinatie. Absolute aanraders. Ik ga de overige RESIST produkten ook gebruiken.
  Evelien - Mijn favoriet!
  Van alle PC producten die ik heb (resist toner, 5% en 10% AHA exfoliant, dagcrème en SPF) is dit veruit mijn favoriet. Ik ben gek op de andere producten, maar deze is extra bijzonder: ik schrijf het (bijna) verdwijnen van mijn hormonale puistjes namelijk toe aan de werking van dit product! Mijn huid is ontzettend gevoelig, maar kan dit (en de 10% AHA) heel goed verdragen. Als ik al eens een puistje krijg, is het bijna onmiddellijk weg! Mijn huid voelt ontzettend glad (niet siliconen-glad, maar 'geëxfolieerd en gezond'-glad) aan. Ik gebruik de DST elke dag 's ochtends en 's avonds, met uitzondering van de 2x per week dat ik de 10% AHA gebruik. Gebruik wel zeker zonnebescherming als je dit gebruikt, ik zelf gebruik de SPF 45 van PC en ben daar zeer tevreden van! Ik ben heel blij dat ik de wonderen van AHA ontdekt heb!
  Paula - Eerste product wat echt werkt!
  Ik had kleine, ontsierde rode haarvaartjes op mijn neus en op mijn wangen (couperose) waar ik enorm van baalde. Ik moest het altijd verhullen met een foundation. Na een maand of 5 gebruik van Daily resist AHA is het helemaal weg! Er is absoluut niets meer van te zien, zelfs niet als mijn neus koud is of na een glaasje wijn!! Fantastisch product!!! Customer Care : Dank u voor uw review. Wij zijn blij te horen dat u tevreden bent met dit product. Toch raden wij niet aan een AHA product te gebruiken wanneer je couperose hebt. De AHA kan namelijk de bloedcirculatie in de bovenste huidlaag stimuleren. Dit kan problemen geven als je al een rode en gevoelige huid hebt.
  Esther - Prikt niet.
  Heeft een wat dikkere substantie, maar smeert makkelijk uit. Ik voelde geen prikken of tinteling terwijl het wel een concentratie van 5% inzit. Dit is gewoon een prettige exfoliant.
  Marian - Super
  Kreeg sinds de overgang last van kleine pukkeltjes en veel roodheid in mijn gezicht. Ben in januari van dit jaar begonnen met Resist AHA 5% in combinatie met het serum. Het duurde wel een paar weken, maar mijn huid is echt stukken verbeterd. Geen last van pukkeltjes meer. Bovendien is het zeer zuinig in gebruik. Verder gebruik ik 's avonds nog de Resist Barrier Repair moisturizer en overdag alleen de Resist Cellular Defense Daily moisturizer met SPF onder mijn foundation.
  Tessa - Ook allergisch?
  Net zoals Mara, heb ook ik steeds last van kleine pukkeltjes als ik dit product gebruikt heb, gelukkig heb ik gewoon een aantal proefverpakkingen gekocht, ik heb het nu 5 keer getest in verschillende periodes en telkens krijg een reactie op mijn huid, verder nooit last gehad van zoiets, heb wel snel last van pukkeltjes, maar dit is toch anders.

  De 10% die je wekelijks kan gebruiken, werkt daarentegen super bij mij !!! Een heel ander product, laat geen 'waas' achter op mijn huid, terwijl de 5% dit wel doet, net of het teveel de huid afdekt.
  Ik had verwacht dat beide producten dezelfde 'substantie' hadden, maar het zijn 2 totaal verschillende producten,
  Helaas heb ik van de 10% geen testers extra gekocht, maar zal deze denk ik wel aan gaan schaffen in combinatie met de barrier resist creme, geweldig! het is even zoeken waar je huid goed op reageert, maar ik merk na 1 keer smeren al verschil, vooral van mijn droogtelijntjes op de wangen.
  Mara - Allergisch
  Wat was ik in het begin enthousiast. Mijn huid knapte zichtbaar op en voelde glad en zag er stralender uit. Maar na een week of twee smeren, en dat niet eens iedere dag, zat ik onder de jeukende puistjes en mijn huid was alleen nog maar een verharde vuurrode zee. Pas na een week werd alles weer wat normaler. Ik denk, dat ik een van de bestanddelen niet kan verdragen, wat ik echt heel jammer vind.
  Customer Care: Dank je voor jouw reactie. Het spijt ons te horen over jouw ervaringen. Hoewel Paula’s Choice producten ingrediënten bevatten waarbij de kans op irritatie zo klein mogelijk is, is overgevoeligheid voor een bepaald ingrediënt, en daarmee irritatie bij gebruik van een bepaald product, helaas nooit uit te sluiten.
  Als je ontevreden bent over een product van Paula's Choice, om welke reden dan ook, kan je het binnen 30 dagen na aankoop aan ons retourneren. Je krijgt het aankoopbedrag dan terug (exclusief de verzendkosten). Neem graag wel eerst even contact op met onze Customer Service.
  Jose - wat een ontdekking!!!
  Ik was gelijk verkocht door het snelle resultaat! Je huid word zo mooi stralend en wat ik nooit verwacht had is mijn couperose,die niet heel erg is maar wel soms wat vurig bij gebruik andere en kostbare producten,enorm kalmeert en veel minder zichtbaar is. Ik doe op de dagen dat ik niet werk of iets speciaals heb zelfs geen foundation meer op!!!Geweldig product dat iedereen zou moeten hebben!
  kb - stralender huid
  De lotion trekt supersnel in, ruikt erg lekker en maakt mn huid beslist stralender. Geen rimpel minder, das jammer..
  Toch zeker een aanrader.
  hesje - Ik ben supertevreden!
  Dit is een erg fijn product, zelfs voor iemand met een erg droge en gevoelige huid. Na het smeren ziet mijn gezicht er stralend fris uit en ik krijg er ook complimenten over. (ik heb geen aandelen, ben wel een erg tevreden klant).
  angela - fantastisch product
  Gebruik nu bijna een week dit product, in combinatie met de 10% Resist, en zie mijn huid elke dag frisser worden met 'minder' rimpeltjes. Niet dat rimpels hierdoor verdwijnen maar mijn huid heeft zeker een frissere uitstraling en de porieen zijn kleiner geworden. Ik gebruik de 5% elke avond (smeert prima uit en ruikt lekker) en om de avond de 10%. Geweldige combinatie! Weer topprodukten van Paula Begoun!!!!
  More reviews Less reviews
 • Ingredients

  What are the key ingredients?

  Ceramides
  Major components of skin’s outer layers, necessary for their water-retention capacity and provide replenishing and restoring benefits.

  Glycolic acid/AHA
  Can help shed dead skin cells to renew skin’s surface, visibly softening signs of ageing, particularly from sun damage. Can act as a water-binding agent.

  Salicylic Acid/BHA
  Primarily an exfoliant, helps to shed dead skin on the surface and inside the pore, therefore effective for reducing breakouts and blackheads. It also has soothing properties.

  Sunburn Alert: This product contains an Alpha Hydroxy Acid (AHA) that may increase your skin’s sensitivity to the sun and particularly the possibility of sunburn. Use a sunscreen, wear protective clothing, and limit sun exposure while using this product and for a week afterwards. As with all cosmetics, avoid direct contact with the eyes.

  Ingredients:
  Aqua, Glycolic Acid (Alpha Hydroxy Acid, exfoliant), Cetyl Alcohol (texture-enhancing), Butylene Glycol (hydration), Dimethicone (hydrations/texture enhancer), Polyacrylamide (texture-enhancing), PPG-14 Butyl Ether (texture-enhancing), Palmitoyl Hexapeptide-12 (skin-restoring ingredient), Ceramide NG (skin replenishing), Tetrahydrodiferuloylmethane (skin-soothing/antioxidant derived from curcumin), Tetrahydrodemethoxydiferuloylmethane (skin-soothing/antioxidant derived from curcumin), Tetrahydrobisdemethoxydiferuloylmethane (skin-soothing/antioxidant derived from curcumin), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant/skin-soothing), Disodium Lauriminodipropionate Tocopheryl Phosphates (vitamin E-based antioxidant), PEG-10 Phytosterol (texture-enhancing), Vanilla Planifolia Fruit Extract (antioxidant), Bisabolol (skin-soothing), Allantoin (skin-soothing), Cyclopentasiloxane (hydrations/texture enhancers), Cyclohexasiloxane (hydrations/texture enhancers), Dimethiconol (hydrations/texture enhancers), Tribehenin (texture enhancer), Polysorbate 20 (texture enhancing), C12-15 Alkyl Benzoate (texture enhancing), PEG-40 Stearate (texture enhancing), Sorbitan Stearate (texture enhancing), PVM/MA Decadiene Crosspolymer (stabilizer), Disodium EDTA (stabilizer), C13-14 Isoparaffin (solvent), Laureth-7 (texture-enhancing), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Caprylyl Glycol (preservative), Caprylic/Capric Triglyceride (pH adjuster), Hexylene Glycol (solvent), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Phenoxyethanol (preservative).

 • FAQ

  Good to know before you start using your exfoliant.

  It is best to gradually build up use of an AHA product. Start by using your exfoliant once every other day and then increase usage to once or twice daily based on your skin’s response. You need to experiment a bit to see what suits your skin best. During the day, always use a moisturiser with a broad-spectrum sunscreen rated SPF 30 or greater. Your skin will in fact be slightly more sensitive to sunlight when using an exfoliant, so the chance of sunburn and sun damage is slightly higher.

  How should I alternate using Resist Daily Smoothing Treatment with Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant?

  Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant is recommended for use at night, at least once but up to 4 or 5 times per week depending on how your skin responds. Since we do not advise using other exfoliants at the same time as Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant, you can apply Resist Daily Smoothing Treatment as part of your morning skincare routine or on night(s) you do not apply the Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant. In the morning, if desired, you can apply Resist Daily Smoothing Treatment after cleansing and toning or you can limit use of the Daily Smoothing Treatment to nighttime (this is best for first-time users). For daytime, follow with a serum and/or moisturizer or foundation rated SPF 30 or greater.

  Can I use Resist Daily Smoothing Treatment at the same time as one of Paula's Choice BHA products?

  Yes, but ultimately it is not necessary to use an AHA and BHA exfoliant at the same time. Exfoliation is a balancing act that requires not tipping the scale so the potential for irritation outweighs the benefits. Using multiple exfoliants at the same time increases the likelihood of irritation and doesn't necessarily provide greater benefits. If you'd like to use a BHA product and Resist Daily Smoothing Treatment, we recommend applying one in the morning and the other in the evening. Which one you apply when is a matter of personal preference.

 • Expert Advice

Complete your routine

Routinefinder

Research

The New Ideal in Skin Health: Separating Fact From Fiction, Allured Books, Thornfeldt Carl MD, 2010, pages 180–181 Dermatologic Surgery, July 2009, pages 1,109–1,118 Clinical Evidence Online, December 16, 2008 Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, September 2008, pages 170–176 Journal of Dermatological Science, December 2005, pages 195–204 Plastic and Reconstructive Surgery, April 2005, pages 1156–1162 Cutis, August 2001, pages 135–142 Dermatologic Surgery, May 2001 pages 1–5 Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, July 2000, pages 280–284 American Journal of Clinical Dermatology, March-April 2000, pages 81–88; Dry Skin and Moisturizers: Chemistry and Function, edited by Marie Loden and Howard Maibach, 2000, page 237