• Clinical 20% Niacinamide Treatment Full Size
 • Clinical 20% Niacinamide Treatment Full Size
 • Clinical 20% Niacinamide Treatment Full Size
NEW
Clinical 20% Niacinamide Treatment Full Size
NEW
Clinical 20% Niacinamide Treatment Full Size
NEW
Clinical 20% Niacinamide Treatment Full Size
https://www.paulaschoice.nl/en/niacinamide-treatment-8030.html

Clinical Niacinamide 20% Treatment

(25)
 • A highly concentrated niacinamide treatment that effectively tightens and minimises the look of sagging pores and rough bumps caused by age or sun damage.

 • Skin Type: All skin types
 • Concern: Anti-Aging , Brown spots , Enlarged pores
 • Ingredients: Niacinamide/Vitamin B3 , Vitamin C , Acetyl glucosamine View all
€ 52,00

Variations

Full size 20 ml

Product out of stock

Clinical 20% Niacinamide Treatment Full Size

Clinical Niacinamide 20% Treatment

Full size
€ 52,00
This product is sold out at the moment. Fill in your email address below and we'll gladly send you an email as soon as it is back in stock!

Your email address is under protection by our GDPR standards.

 • 60 day money-back guarantee
 • Safe payments
 • What does it do?

  Next-level pore minimising

  This innovative treatment is our first ever to contain niacinamide at a safe, effective 20% concentration. The advanced formula effectively minimises the look of stretched pores, orange-peel texture and clogged bumps to reveal a smoother, brighter, more refined appearance.

  The Clinical Niacinamide 20% Treatment has a liquid-gel texture and is suitable for all skin types, but has been especially formulated for those with stubborn concerns surrounding pore size, pore function and rough texture as a result of ageing and sun damage.

  Which niacinamide product is right for you?

  10% Niacinamide Booster
   Targets:
  • Enlarged pores
  • Post-breakout marks
  • Uneven texture
  Clinical Niacinamide 20% Treatment
   Targets:
  • Stretched, sagging pores
  • Orange-peel texture
  • Stubborn oil-related bumps
 • Key Features

  Visibly reduces enlarged pores

  Smooths skin's surface

  Fades brown spots

 • How to use

  Apply a few drops once per day after cleansing, toning and exfoliating. For evening use, layer with other treatment products as needed and follow with your moisturiser. For daytime use, finish with a sunscreen rated SPF 30 or above.

 • Reviews

  (25)
  Already own it? Write a Product Review

  Thank you for submitting your review! It will be reviewed by our staff before it is posted.

  Shanty - Werkt goed
  Ik gebruik het inmiddels een paar maanden. Heb een donkere huid. Werkt heel goed. Na de eerste dag zag ik al verschil. Mijn huid ziet er nu een stuk egaler uit. Ziet er ook heel gevoed uit in combi met de c15 booster en de exfoliant. Heb zelf een droge huid. Daar is nu niks meer van te zien. De product stinkt wel. Maar dat moet je ervoor over hebben.

  Customer Care: Allereerst, wat fijn om te horen dat het product je zo goed bevalt. Wat betreft de geur- al onze producten zijn 100% geur- en kleurstofvrij. Wat je dus ruikt, is de geur van een of meer van de (natuurlijke) ingrediënten die zijn gebruikt bij de productie. Die geur kan overigens door iedereen weer anders worden ervaren. Soms kan de geur ook per batch licht verschillen vanwege de gebruikte ingrediënten.
  Lander - Holy Grail voor een Alpenvoorhoofd
  Clinical Niacinamide 20% Treatment stond op mijn wishlist zodra die uitkwam.
  Mijn huid reageerde altijd al goed op Niancinamide, ik had voorheen een mild serum (10%). Ik heb een gevoelige, droge huid met grove poriën.
  Ik kreeg deze treatment voor mijn verjaardag van vrienden en vanaf eerste gebruik grote effecten, de volgende ochtend was mijn huid merkbaar minder ruw en poriën kleiner. Onmiddellijk gebombardeerd tot een van mijn top producten van Paula's Choice. Ik gebruik dit elke avond na het reinigen, voor mijn nachtcrème. Bestel ik zeker opnieuw.
  Sharon - Doet niet veel voor mijn huidsoort
  Ondanks dat ik super tevreden ben over alle andere producten van Paula's choice, merk ik bij dit product na 2 maanden gebruik geen resultaten. Jammer, gezien de prijs, maar allicht dat het bij andere huidsoorten wel werkt?

  Customer Care: Hartelijk dank voor je feedback. Wat jammer om te horen dat deze treatment niet bevallen is! Als je contact opneemt met onze klantenservice, kunnen we je verder adviseren.
  Sylvia - Werkt super!
  Ik heb een huid die veel kan hebben en ben daarom gelijk met deze dosis van 20% begonnen ook al heb ik geen bultjes, ik wil graag een egale huid. Ik gebruik deze treatment ongeveer een maand elke avond en mijn huid is al een stuk egaler! Ik heb wat pigmentvlekjes en littekentjes van het openkrabben van puistjes en dit product werkt echt bij mij.
  Super enthousiast over dit product dus.
  Saskia - Zeer matig
  Al jaren niet blij met vergote poriën. Na het lezen van de recensies van de 20% niacinamide, was ik toch wel erg benieuwd. Helaas ben ik er niet tevreden mee. Ik merk geen verschil, letterlijk 0 (gelukkig ook geen negatieve effecten). Zit echt super weinig in het potje, denk dat ik het max. 20x heb kunnen gebruiken. Sowieso al vrij prijzig, maar al helemaal als de effecten zero zijn. Jammer. Zal het niet nog eens kopen.

  Customer Care: Hartelijk dank voor je feedback. Wat jammer om te horen dat deze treatment niet bevallen is! Als je contact opneemt met onze klantenservice, kunnen we je verder adviseren.
  Roos - Top!
  Gebruikte altijd 10% niacinamide, hielp ook goed maar nog steeds af en toe onzuiverheden/onderhuidse ontstekingen. De gok gewaagd om 20% te proberen en... wauw. Dit spul is zo top! Geen oneffenheden meer, rustigere huid qua roodheid en i looove it! Echt de moeite waard. De consistency is wat dikker/olieachtiger waar ik wel aan moest wennen maar uiteindelijk ook minder drogig dan 10%!
  Benine Bijleveld - Ik krijg er puistjes van
  Had er veel van verwacht. Na twee maanden gebruik, merk ik dat het bij mij juist puistjes opwekt. Op plekken op mijn gezicht waar ik voorheen nooit puistjes had. Echt niet tevreden.

  Customer Care: Hartelijk dank dat je jouw ervaringen met ons hebt gedeeld. Wat jammer dat het product niet bevallen is. Ik zie dat je hierover al contact hebt opgenomen met onze klantenservice.
  Els - Doet niks
  Helaas doet dit product helemaal niks voor mij trekt enorm snel in en krijg er een hele droge huid van

  Customer Care: Het spijt ons te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachtingen. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor verder advies.
  Hilda - Veroorzaakt talgbultjes en ontstekingen
  Niet tevreden mee. Ik heb nog nooit zoveel pijnlijke onderhuidse ontstekingen gehad als sinds ik dit product gebruik. Normaal heb ik daar geen last van. Het lijkt bij mij juist comedonen en ontstekingen te veroorzaken. Het zorgt zeker niet voor fijnere poriën.

  Customer Care: Het spijt ons te horen van je ervaring en ongemak. Ieder mens is uniek en dat betekent dat iedere huid anders kan reageren op een product. Hoewel Paula’s Choice producten ingrediënten bevatten waarbij de kans op irritatie zo klein mogelijk is, is overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten helaas nooit helemaal uit te sluiten. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor verder advies.
  Josephine - Veroorzaakt acne bij mij!
  Helaas werkt dit product helemaal niet voor mij. Ik gebruik al jaren de 10% niacinamide naar volle tevredenheid, maar van de 20% krijg ik enorme acne! Ik snap niet hoe dat kan. Mijn huid was de laatste jaren juist super mooi geworden dankzij PC. Het zou fijn zijn als je een proefmonster kon krijgen van dit product. Nu heb ik een heel duur flesje dat ik niet kan gebruiken. Zonde.

  Customer Care: Het spijt ons te horen van je ervaring met deze treatment. We raden je aan om contact op te nemen met onze klantenservice voor verder advies.
  Kris - Geweldig
  Ik gebruik dit product nu zo'n 2 weken en het is ongelooflijk wat het voor mijn huid doet. Ik heb altijd veel meeeters terwijl ik mijn huid goed verzorg.. niets hielp. Nu lijkt het wel of mijn hele huid zich aan het vernieuwen is en mijn meeeters verdwijnen iedere dag meer en meer. Mijn huid is ook gladder en rustiger. Ik ben hier zo blij mee en hoop dat dit zo blijft.
  Simone - Echt een verschil!
  Ik schrijf nooit reviews, maar dit wilde ik toch echt met jullie delen. Ik heb al jaren last van kleine talgbultjes op mijn wangen. Geen puistjes, maar hele kleine huidskleurige bultjes. Ik laat deze bij regelmaat door een schoonheidsspecialiste weghalen. Hiervoor gebruikte ik ook al lang de 2% BHA maar dit werkte helaas niet voor de bultjes. Sinds ik dit product gebruik (nu zo’n 3 maanden) zijn mijn bultjes echt aanzienlijk minder geworden en de rest van mijn huid straalt ook weer! Het is heerlijk spul & voelt ook echt luxe aan! Het product is nu net op en gelijk weer een nieuwe besteld, want ik wil niet meer zonder. Ik begon met 2x daags aanbrengen en heb het nu afgebouwd naar 1x daags ‘s avonds. Zo blij mee 😍
  Eefje - Totaal geen verschil
  Ik gebruik dit product nu een aantal weken en totaal geen effect, sterker nog mijn huid word er super onrustig van, de 10%, die ik voorheen gebruikte wekte wel goed, erg jammer kost enorm veel geld en kan weer opnieuw beginnen met mn huid rustig te krijgen,verder zijn de producten die ik gehad heb super fijn

  Customer Care: Hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring, en het spijt ons te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachtingen. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor verder advies.
  Wendy - Top
  Mijn huid is er sinds het gebruik van PC sterk op vooruit gegaan. En sinds ik deze treatment gebruik sta ik zelf versteld van mijn rustige, frisse, gladde huid. Als mijn man al enkele keren per dag zegt hoe jong ik er tegenwoordig uitzie... ☺️
  Sannie - WOW
  Ik schrijf echt nooit revieuws.....maar dit product overtreft alles. Ik ben een groot fan van PC, heb al veel prodcuten gebruikt, mijn nummer 1 is 2% BHA en deze plek deel ik graag met de Niacinamide 20% Treatment die ik nu een maand gebruik, na reinigen, tonen, 2% BHA, daarna de Niaciamide, ook rond de ogen en daarna een nachtcreme. Waarom? Ik ben 37 jaar, ik heb een vette T zone en af en toe een puistje op mijn wang, hormonale pigment vlekjes beginnende fijne lijntjes op mijn voorhoofd en drogte lijntjes rond mijn ogen en als ik niet lekker in mijn vel zit een doffe teint. Met de 2% BHA houd ik mijn pukkeltjes onder controle en met de Niacinamide 20% Treatment krijg ik een mooie glow met prachtige teint en de bobbeltjes op mijn wangen zijn weg. Ik heb vriendinnen die al botox gebruiken en ik ben daar totaal niet afwijzend over! Iedereen moet dat zelf weten, maar ik heb echt het gevoel dat ik mrt PC producten en een gezonde leefstijl (niet roken en zonnebank) nog zeker een paar jaar kan wachten met een eventuele touch up. Nee, ik word niet betaald voor de revieuw, maar komt regelrecht uit mijn hart.
  Suzanne - Geen resultaat
  Ik had erg hoge verwachtingen van dit product, de prijs is behoorlijk hoog namelijk. Ook stonden er positieve reviews. Helaas merk ik geen enkel verschil aan mijn huid. Ik gebruik hem vanaf het begin in de ochtend en avond in combinatie met de cleanser, exfoliant en crème van paula's choice.
  Jammer van zo'n dure aankoop.

  Customer Care: Hartelijk dank voor het delen van jouw ervaring, en het spijt ons te horen dat dit product niet voldeed aan je verwachtingen. We raden je aan contact op te nemen met de klantenservice voor verder advies.
  Jo - Chapeau!
  Alle positieve reviews kloppen! Een extreem goed product dat alle beloften waar maakt! Heel erg blij mee. Mijn huid ziet er frisser, jonger, gladder en strakker uit. Echt een wondermiddel.
  Sandra - Heerlijk product
  Super! Trekt snel in, egalere huid, minder grove poriën. Minpunt is dat het flesje van glas is, dure aankoop en viel na een week kapot, zo jammer...

  Customer Care: Hartelijk dank voor je feedback! Wat jammer dat je flesje kapot is gevallen, we nemen hierover contact met je op.
  Claudia - Twijfel
  Dit product aangeschaft nav de positieve reviews. De conditie van mijn huid is wel degelijk verbeterd (minder rood en trekkerig) alleen ik krijg er zoveel puistjes van :( ik twijfel of ik dit product moet blijven gebruiken

  Customer Care: Hallo, hartelijk dank voor je feedback. Het spijt me te horen dat je puistjes krijgt wanneer je deze treatment gebruikt. Als je contact opneemt met onze klantenservice, kunnen we je verder adviseren.
  Peet - Eindelijk!
  Dit product is iets waar ik al jaren naar op zoek ben. Na twee weken intensief gebruik zie ik de milium afnemen, eindelijk! Niet alleen de teint wordt beter maar ook verminderen de oneffenheden. De eerste week was wel even afzien, een rood gloeiende huid, maar ben blij dat ik heb doorgezet. Inmiddels geen klachten meer. Ik ga ermee door!
  Patricia - State-of-the-art product!
  Ik gebruik het nu 6 weken en zie een enorm verschil! Mijn poriën zijn veel kleiner geworden, rimpels zijn veel minder uitgesproken, mijn huid is voller. Donkere kringen rondom mijn ogen zijn zo goed als verdwenen! Verder had ik ook last van Syringomen (verstopte zweetkliertjes) onder de ogen, dat is nu voor de helft weg! Ook een Xanthelasmaplek (cholesterolbultje) is gehalveerd, (ik heb wel geen cholesterol in mijn bloed)! De resultaten die ik zie, door dit toe te voegen aan mijn dagelijkse verzorging, zijn spectaculair! Verder gebruik ik ook alleen maar PC producten, waaronder BHA, retinol 1%.... Ik blijf dit zeker verder gebruiken, het is heel fijn om in de spiegel te kijken en telkens opnieuw een verbetering van de huid op te merken! Dit is een super product!
  Eileen - Super!
  Ik gebruik het nu pas een week maar merk echt al verschil! Ik heb een vrij droge, gevoelige huid. Omdat mijn huid ook geen gladde structuur heeft met echt diepe poriën op mijn neus wilde ik deze proberen: resultaat > mijn huid is al iets gladder en straalt/glimt hierdoor meer! Ik krijg er ook geen irritatie door wat ik met mijn gevoelige huid al snel heb bij producten. De structuur op de huid is in het begin iets stroef/plakkerig maar als het verder intrekt merk je gelijk dat je huid heel glad aanvoelt.
  Zeer tevreden en benieuwd wat het resultaat is bij langer gebruik!
  Gulsipat - Good product
  This is my first experience of using niacinamide. I use this product around 2 weeks. I see significant pore tightening effect. I really like it so far. I recommend to try it out.
  Jayla - Echt heel tevreden
  Ik gebruik heel veel (alleen maar) Paula producten waar ik allemaal erg tevreden over ben, onder ander de 1% retinol. Maar dit product heeft me echt weggeblazen. Ik heb het nu 5 keer (?) gebruikt geloof ik, en mijn huid reageert hier zó goed op. Mijn (normaal) rode wangen zijn echt een stuk rustiger, heb eigenlijk nog nooit een product gebruikt waarbij het zo snel zoveel effect had. Ik heb een hele gevoelige huid, daardoor durfde in eerste instantie ook niet goed dit product te bestellen omdat mijn huid zo heftig kan reageren en heb ook contact gehad met Paula’s choice medewerkers om wat vragen te stellen over dit product. Ik ben zo blij dat ik het toch geprobeerd heb! Ik verheug me ook echt op het smeren hiervan haha. Persoonlijk kan ik het dus zeker aanraden, ik krijg geen tintelingen oid van dit product. Ik ben het wel lichtjes aan het opbouwen voor de zekerheid. Dank voor de hulp en het beantwoorden van mijn vragen!
  Loes - Applaus
  Dit is mijn nieuwe holy grail van Paula's Choice!!
  Ik gebruikte de booster al een tijdje en met goed resultaat. Ik kreeg een gelijkmatigere teint en verkleuringen en littekens na puistjes werden minder. Maar de grove en opgerekte poriën in mijn vettige t-zone bleven..
  Tot ik 3 weken geleden dit treatment bestelde! Ik zou willen dat ik bij mijn review voor en na foto's kon plaatsen, zodat ik jullie het verschil kon laten zien. Met name de poriën op en rond mijn neus zijn een stuk minder zichtbaar, en de poriën die vergroot en opgerekt waren zijn echt kleiner geworden.

  Ik ben al een aantal jaar trouwe en tevreden klant bij PC, en heb hoge verwachtingen van hun producten. En toch hebben ze mijn verwachtingen met dit treatment weer weten te overtreffen.
  More reviews Less reviews
 • Ingredients

  What are the key ingredients?

  Niacinamide/Vitamin B3
  Very effective skin-restoring ingredient that can visibly improve the appearance of enlarged pores, uneven skin tone, fine lines and dullness.

  Vitamin C
  One of the most well-researched vitamins for skin, shown to improve the look of multiple signs of ageing, brighten uneven skin tone, as well as provide skin-restoring and soothing benefits.

  Acetyl glucosamine
  Skin-replenishing ingredient that can do a lot for diminishing signs of ageing. It can have skin-brightening benefits, particularly when combined with niacinamide.

  Ingredients:
  Aqua, Niacinamide (skin-restoring/skin-replenishing), Pentylene Glycol (solvent/texture enhancer), Butylene Glycol (slip agent/hydration), Glycerin (skin-replenishing), Acetyl Glucosamine (skin-replenishing), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing/antioxidant), Spiraea Ulmaria (Meadowsweet) Extract (antioxidant), Portulaca Oleracea (Purslane) Extract (antioxidant), Camellia Japonica Flower Extract (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (green tea-derived antioxidant), Boerhavia Diffusa Root Extract (skin-soothing), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Lecithin (skin-replenishing), Pullulan (texture enhancer), Panthenol (hydration), Silica (absorbent), Xanthan Gum (thickener), Sclerotium Gum (thickener), Propanediol (hydration), Sodium Phytate (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative)

 • Faq

  Why did Paula's Choice formulate another niacinamide product?

  The Clinical Niacinamide 20% Treatment was the brainchild of Paula herself. Having experienced such great results with the 10% Niacinamide Booster, she wanted to see if doubling the percentage would give her even better results on her most stubborn concerns (clogged pores and sebaceous hyperplasia). The results exceeded expectations and the rest is history. Along with niacinamide, Paula and team added some key supporting ingredients that really make this product a standout for anyone wanting to tackle large pores, rough bumpy texture and uneven skin tone.

  How is the Clinical Niacinamide 20% Treatment different from the 10% Niacinamide Booster?

  Most notably, it contains twice the amount of niacinamide and is delivered in a gel texture vs. a liquid. Additionally, it includes a variety of supporting ingredients such as meadowsweet, purslane and camellia japonica to help reduce excess oil and offset collagen-degrading enzymes that can lead to stubborn, enlarged pores.

  Should customers use the 10% Niacinamide Booster, the Clinical Niacinamide 20% Treatment or both?

  It depends on the severity of their primary concerns. If they have more advanced concerns such as stretched, sagging pores, orange peel-like texture, or stubborn oil-related bumps, the 20% strength is a great option. If their concerns are mostly around enlarged pores and uneven skin tone, the 10% strength will meet their needs. Customers can also alternate the two at a cadence that works best for them (this may take some experimenting).

  Why is the 20% Niacinamide a part of the Clinical line vs. Boosters?

  Clinical is all about advanced solutions which makes it the perfect collection for this new, potent treatment. As an intensive results-oriented product, the Clinical Niacinamide 20% Treatment was specifically formulated to tackle complex skincare concerns for those who find the 10% Niacinamide Booster isn’t quite enough. All Clinical products are formulated to mix into a multitude of routines, giving customers just the right dose they need to target their specific concerns.

 • Expert Advice