Mythes

Mythe: Je krijgt pigmentvlekken als je ouder wordt

Ouderdomsvlekken hebben niets te maken met leeftijd. Ze kunnen ontstaan bij zowel jonge als oudere mensen. De bruine huidverkleuringen zijn het gevolg van jarenlange onbeschermde blootstelling aan zonlicht. En zouden dus eigenlijk zonnevlekken moeten heten.
Lees meer...

Mythe: Mee-eters kun je wegscrubben

Mee-eters hebben niets te maken met vuil of met hoe vaak je je gezicht wast of scrubt. Ze ontstaan als een porie verstopt raakt en talg en dode huidcellen als gevolg daarvan niet normaal kunnen worden afgevoerd.
Lees meer...

20 beautymythes: feiten of fabels?

Kloppen de adviezen die je in je modeglossy of in beautyblogs leest? Nee, helaas vaak niet. Water drinken om de vochtbalans van je huid op peil te houden? Een tintelend gevoel van je huid geeft aan dat het beautyproduct dat je erop aanbracht zijn werk doet? Fabels. In dit artikel lees je wat waar is en wat niet én we vertellen je wat echt werkt.
Lees meer...

6 mythes over retinol ontkracht

We krijgen vaak vragen over de bewering dat exfolianten met AHA of BHA de effectiviteit van retinol zouden ‘deactiveren’ of verminderen. We hebben ook in schoonheidsbladen waarschuwingen gelezen dat retinol beter zou werken zonder een exfoliant met AHA of BHA, of dat je retinol – zucht – niet zou moeten combineren met vitamine C.
Lees meer...

Zijn natuurlijk en biologische ingrediënten beter voor je huid?

Veel mensen geloven dat natuurlijke ingrediënten beter zijn voor de huid, maar dit geloof is niet op feiten of wetenschappelijk onderzoek gebaseerd.
Lees meer...