Lichaams­verzorging

Rode vlekken en littekens van puistjes: hoe kom je er van af?

Het is erg vervelend als er rode vlekjes op je huid achterblijven na een puistje. Hoe voorkom je deze vlekken en hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf? En wat doe je tegen echte littekens?
Lees meer...

Weg met die kleine rode bultjes op je lichaam! (keratosis pilaris)

Heb je kleine rode pukkeltjes op je bovenarmen, rug of bovenbenen? Voelt het en zien deze eruit als kippenvel? Heb je af en toe last van jeuk op deze plekken? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een keratosis pilaris-gevoelige huid. Gelukkig is hier meestal veel tegen te doen.
Lees meer...

Streeploos bruin worden met zelfbruiners

Mensen zien er vaak stralender en gezonder uit met een kleurtje. Maar hoewel een zongebruinde teint er prachtig uit kan zien, is UV-straling schadelijk voor je huid. Een zelfbruiner bied uitkomst om toch die stralende teint te krijgen, kleine imperfecties te verhullen en zelfs cellulitis minder zichtbaar te maken.
Lees meer...

Cellulite of cellulitis

Cellulite moet niet verward worden met cellulitis (een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel). De ontsteking bij cellulitis zorgt voor roodheid, zwelling, pijn en soms koorts. Cellulitis is, net als de huidaandoening erysipelas (wondroos)), een vorm van huidontsteking. Cellulite daarentegen is een volkomen onschuldige aandoening waarbij onderhuids vet zorgt voor kuiltjes en bobbeltjes op billen, benen en bovenarmen. Ook wel sinaasappelhuid genaamd.
Lees meer...

Is het mogelijk om van striae af te komen?

Niemand wil waar dan ook op het lichaam striae. Als deze fijn gelijnde, draadachtige littekens eenmaal verschijnen, begint de zoektocht naar iets, wat dan ook, om er weer vanaf te komen. Doordat zo veel mensen op zoek zijn naar een oplossing is er een overvloed aan producten tegen striae, die echter helemaal niet helpen.
Lees meer...