Is cosmetische chirurgie iets voor jou?

Iedereen kent wel een voorbeeld waarbij een cosmetische operatie niet echt goed gelukt is. De angst om een karikatuur te worden van jezelf weerhoudt velen ervan om onder het mes te gaan.

Daarnaast is het zo dat cosmetische operaties, zoals alle operaties, risico’s met zich meebrengen. Gaat het niet wat ver om deze risico’s omwille van je uiterlijk te nemen? Eigenlijk is het heel vreemd dat er mensen zijn die die risico’s nemen, zonder dat ze de voor- en nadelen van cosmetische chirurgie kennen. Pas als je uitgebreid de voor-en nadelen van cosmetische chirurgie hebt afgewogen, ben je in staat een goede en voor jou betaalbare beslissing hierover te nemen.

Waarom niet charmant ouder worden op een natuurlijke manier?

Naast mensen die kiezen voor cosmetische chirurgie, zijn er mensen die ervoor kiezen om op een natuurlijke, gezonde en elegante manier oud te worden. Gezond ouder worden is iets dat we allemaal graag willen. Maar charmant ouder worden daar verschillen we van mening over als je kijkt wat het verstrijken van de jaren met je huid doet. Als je weet hoeveel schade de zon aan je huid toebrengt gedurende je leven, dan is op een natuurlijke manier charmant ouder worden bijna niet mogelijk. Of je dit accepteert, is aan jou.

Cosmetische chirurgie is een persoonlijke keuze. Maar of je nu voor of tegen bent, toch is cosmetische chirurgie, samen met cosmetische behandelingen als laseren, cosmetische injecties en fillers de enige oplossing om je een stuk jonger te laten lijken vanaf het moment dat je de 50 bent gepasseerd (of eerder, afhankelijk van de hoeveelheid schade die de zon aan je huid heeft toegebracht). Natuurlijk is een goede gezichtsverzorgingsroutine erg belangrijk, maar sommige tekenen van huidveroudering zoals huidverslapping en wallen, los je niet meer op met goede huidverzorging alleen. Zelfs de beste huidverzorging verricht geen wonderen, maar als je de meest geavanceerde producten gebruikt in combinatie met cosmetische chirurgie of correctieve behandelingen, dan ga je er op termijn echt jonger uitzien.

Wat is het juiste moment voor cosmetische chirurgie?

Gesprekken met vriendinnen over cosmetische chirurgie zijn vaak aanleiding om er zelf over na te gaan denken. Je bekijkt je gezicht wat vaker kritisch in de spiegel en trekt je rimpels, plooien en wallen strak om te ervaren hoe je er dan uitziet. Het verwarrende is dat je vriendinnen jou dan net vertellen dat juist jij geen cosmetische chirurgie nodig hebt, omdat je er zo fantastische uitziet. Wat nu?

Lijkt het je logisch te wachten met cosmetische chirurgie totdat het echt nodig is? Eerlijk gezegd is het beste moment om cosmetische chirurgie te overwegen wanneer je er júist nog goed uitziet! Waarom zou je wachten totdat je huid niet meer zo strak is, je wallen de hele dag niet meer wegtrekken en je plooien en rimpels steeds duidelijker zichtbaar zijn? Of op het moment dat je vriendinnen je voorzichtig vragen of je al een afspraak bij een cosmetisch chirurg in je agenda hebt staan?

Een belangrijke reden om niet te lang te wachten met cosmetische chirurgie is dat je op jongere leeftijd minder risico loopt dan als je wat ouder bent. Op jongere leeftijd zijn je huid en lichaam nog in een goede conditie en daardoor beter in staat sneller te genezen van een operatie. Daarnaast is het zo dat een cosmetische operatie als je jong bent, een minder grote verandering van je gezicht laat zien dan als je ouder bent en je omgeving eigenlijk al gewend is aan je “oudere” gezicht en hals.

Belangrijke overwegingen

De keuze voor cosmetische chirurgie moet je weloverwogen maken. Een periode wanneer je emotioneel niet zo lekker in je vel zit, je in een liefdesaffaire zit of een echtscheiding achter de rug hebt, zijn geen goede momenten om te besluiten onder het mes te gaan. Ook de wens om eruit te zien als een beroemdheid, mag geen reden zijn. Om de juiste beslissing te nemen voor cosmetische chirurgie, zou je jezelf de volgende vragen moeten stellen:

 

  • Wat zijn je verwachtingen? Als je verwacht dat je er na cosmetische chirurgie uitziet als een model of als een sexyer versie van jezelf, dan wordt een operatie een teleurstelling, want dat is niet wat er gaat gebeuren. Cosmetische chirurgie geeft je geen garantie voor meer succes op een datingsite of bij het vinden van een nieuwe baan. Als dat je redenen zijn voor cosmetische chirurgie, dan zijn dat de verkeerde. Degenen die het meest tevreden zijn na cosmetische chirurgie zijn de mensen met realistische verwachtingen en die er vooral voor kozen om zichzelf te plezieren in plaats van anderen.
  • Kun je het betalen? Cosmetische chirurgie wordt zelden gedekt door de ziektekostenverzekering, dus je zult het in de meeste gevallen zelf moeten betalen. Een uitzondering hierop is cosmetische chirurgie met een medische indicatie, zoals pijnklachten of verminderd zicht door verzakte oogleden.
    Het is niet verstandig om voor de meest goedkope cosmetische ingreep te kiezen, zeker niet als die bijvoorbeeld in het buitenland zal plaats vinden. Vergeet niet dat je daar ook voor je nacontroles (die je echt niet mag overslaan) naartoe moet, met alle extra kosten van dien. Op die manier wordt je goedkope keuze ineens toch een hele dure.
  • Wat zijn de risico's en hoe lang duurt het herstel? Een operatie brengt altijd een risico met zich mee en de tijd dat je herstelt is afhankelijk van de operatie die hebt ondergaan en wat je doet om genezing te versnellen (of, en dat is veel erger, genezing te vertragen). Dit moet je goed met je arts bespreken. Als je arts zich hier gemakkelijk van afmaakt of je summiere info geeft over je herstel, dan ben je bij de verkeerde arts. We zeggen het nog maar een keer, aan iedere operatie kleven risico’s. Als een arts je zorgen of klachten niet serieus neemt, kun je beter op zoek naar een andere, waarbij je wel het vertrouwen hebt dat je schoonheid en welzijn in goede handen zijn.

 

Hoe zit het met huidverzorging die claimt te werken als cosmetische chirurgie?

Vraag je je ook wel eens af of het kan, huidverzorgingsproducten die beloven hetzelfde effect als cosmetische chirurgie te sorteren? Het kan niet! Ook niet een beetje. Hoewel een goed samengestelde huidverzorging, die uit meerdere goed geformuleerde producten bestaat, een groot verschil kan maken voor de conditie van je huid, zullen ze je nooit het resultaat geven dat cosmetische behandelingen of een operatie je brengen. Dus, als je al het geld dat je zou besteden aan dure producten die niet werken, niet uitgeeft, dan heb je binnen redelijk korte tijd het geld voor je cosmetische behandeling of operatie bij elkaar gespaard. Besteed je geld dus liever aan iets dat echt resultaat oplevert!

Hoe vind je de beste cosmetisch chirurg?

Ons beste advies? Neem de tijd! Er zijn heel veel goede cosmetisch chirurgen, maar ook heel veel minder goede. En iedereen belooft mooie resultaten. Het is dus belangrijk goed uit te zoeken welke specialist bij jouw wensen past en bij wie jij je veilig voelt. Goede cosmetisch specialisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde: http://www.nvcg.nl/

Let er ook op of een cosmetisch specialist bereid is voldoende tijd te nemen voor je eerste consult. Het gaat tenslotte om een operatie. Dat mag nooit te lichtvaardig opgevat worden en moet je heel serieus nemen. Een goede arts legt geen druk en laat je weloverwogen je beslissing nemen. Hij realiseert zich dat je uitgebreid geïnformeerd wilt worden, of je de operatie snel wilt laten uitvoeren of er nog even mee wilt wachten.

Tenslotte is het helemaal aan jou of je wel of niet voor cosmetische chirurgie of een cosmetische behandeling gaat. Wees vooral eerlijk tegen jezelf. Heb je een realistisch beeld van het eindresultaat en blijft je nieuwe uiterlijk bij je innerlijk passen? Ga er dan voor en neem de tijd om een goede cosmetisch chirurg te vinden!

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.