Ingrediënten spotlight

Hyaluron­zuur: een weldaad voor de huid

Het lijkt wel of elk huidverzorgingsingrediënt een eigen ‘moment’ heeft en het ‘nieuwste’ of ‘meest geweldige’ op de markt is. Dat is nu het geval met hyaluronzuur. Sommige van die trendy ingrediënten zijn meer een hype dan dat ze echt effectief zijn, maar de roem van hyaluronzuur is terecht. Dit huidherstellende ingrediënt is weldadig voor alle huidtypen en doet vooral de ouder wordende huid veel goed.
Lees meer...

Niacinamide verbetert je huid

Niacinamide (vitamine B3) is nog niet zo bekend als retinol (vitamine A) of vitamine C, maar dit ingrediënt heeft je huid veel te bieden. Of het nu in je serum, crème of een ander product zit: niacinamide is fantastisch als je last hebt van grove poriën, een ongelijkmatige teint en fijne lijntjes.
Lees meer...

Cel­communi­cerende ingre­diënten

Celcommunicatie is van essentieel belang voor een algehele goede gezondheid. Als we willen dat al onze lichaamsdelen goed werken, inclusief huidcellen, moet elke cel weten hoe hij de juiste actie op het goede moment moet uitvoeren en, hopelijk, de informatie via stoffen die als boodschappers fungeren en die de cellen zeggen zich verkeerd te gedragen, te negeren. Er vindt een constante communicatie plaats, waarbij ontelbaar veel stofjes de cellen vertellen hoe en wanneer zich goed te gedragen, waarna de cellen die informatie weer aan elkaar doorgeven. Als de communicatie tussen de cellen gebrekkig is of als stoffen verkeerde informatie aan de cel doorgeven, kunnen er allerlei problemen ontstaan.
Lees meer...

Meer artikelen...

Hoe omega vetzuren je huid kunnen helpen
Silicone in huid­verzorging