Milieu en welzijn

Milieu en welzijn staan voorop bij Paula's Choice

Alles wat we doen, heeft impact op het milieu. Daarom voert Paula's Choice al vanaf het begin een groen en duurzaam beleid, waarin het welzijn van mens en dier centraal staat. De materialen die wij gebruiken mogen het milieu niet onnodig belasten en zijn waar mogelijk afkomstig uit duurzame bronnen. Verder mogen onze producten niet op dieren worden getest. Dat zijn de uitgangspunten die wij zo goed mogelijk toepassen bij alles wat we doen: bij het ontwikkelen en maken van onze producten, bij het verpakken en bij het verzenden van bestellingen.

Producten

Paula's Choice staat erom bekend dat zij alleen ingrediënten gebruikt die 100% veilig zijn en waarvan bewezen is dat ze effectief zijn. Waar mogelijk kiest Paula's Choice voor ingrediënten uit duurzame bronnen. Bijvoorbeeld in het geval van palmolie, een ingrediënt van Resist Super Antioxidant Concentrate. De traditionele wijze van het winnen van palmolie is schadelijk voor het regenwoud en dus voor de mensen en dieren die daar leven. Paula's Choice koopt dit ingrediënt daarom bij een gecertificeerd bedrijf voor duurzame productie van palmolie. Dit bedrijf is gevestigd in Maleisië.

Leaping Bunny Program

Paula's Choice verwerpt dierproeven voor cosmetica. Paula heeft zich gedurende de 30 jaar dat zij over de schoonheidsindustrie schrijft altijd al sterk uitgesproken tegen het testen van cosmetica op dieren. Paula's Choice heeft nooit dierproeven gedaan en zal dat ook nooit gaan doen. We financieren bovendien geen derden om voor ons dierproeven te doen. We zijn toegewijd aan de wereldwijde toepassing van andere, veilige manieren van testen en het mondiaal afschaffen van dierproeven in de cosmetica. Paula's Choice steunt bovendien een groot aantal liefdadigheidsinstellingen voor dieren, zoals de Amerikaanse dierenbescherming.

In april 2013 is Paula’s Choice officieel als lid toegelaten tot het Leaping Bunny Program. Om voor het Leaping Bunny certificaat in aanmerking te komen, moet een bedrijf zich verplichten dierproeven uit te bannen zowel binnen het eigen bedrijf als ook bij de grondstoffenleveranciers. Zo kan men garanderen dat bij de totstandkoming van een product  voor de volle 100% niet op dieren is getest. Het Leaping Bunny programma wordt bestuurd door een samenwerkingsverband van dierenrechtenorganisaties, zoals the Humane Society of The United States en de National Anti-Vivisection Society. Voor meer informatie over Leaping Bunny zie www.leapingbunny.org

Verpakking

De plastic tubes en flesjes (inclusief dop) zijn geschikt voor recycling. Je kunt deze bij het  plastic afval doen. Het ingezamelde plastic wordt verwerkt in nieuwe verpakkingen en talloze andere producten zoals bloempotten, speeltoestellen, kratten, etc. De inzameling van plastic en kunststof afval verschilt per gemeente. Op http://www.plasticheroes.nl vind je meer informatie over plastic en de inzameling ervan.

Verzending

De kartonnen dozen waarin wij de bestellingen versturen, de Step by Step-gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijsten zijn gemaakt van papier met het FSC-certificaat (Forest Stewardship Council) voor verantwoord bosbeheer. Doe deze na gebruik bij het oud papier zodat ze gerecycled worden. Bij het plaatsen van je bestelling kun je aangeven of je de Step by Step-gebruiksaanwijzing wilt ontvangen.

De vulling die de producten tijdens het vervoer beschermt, is gemaakt van gerecycled materiaal (papier) en hoort bij het papier afval. Een pakketje samples wordt bijeengehouden door een plastic zakje. Dit kun je zelf hergebruiken of bij het plastic afval doen voor recycling.