• Calm Repairing Serum Full size
 • Calm Repairing Serum Full size
 • Calm Redness Relief Repairing Serum Sample
https://www.paulaschoice.nl/en/calm-redness-relief-repairing-serum-sample-3709.html

Calm Serum - Sample

18 reviews
 • Ultra-gentle serum calms and hydrates irritated, red and sensitive skin.

  Our sample sachets will be / have been discontinued. You can still purchase the full size.

 • Skin Type: All Skin Types
 • Concern: Redness , Rosacea-prone skin , Sensitive skin
 • Ingredients: Sea Whip Extract , Ceramides , Beta-glucan View all
 • Routine: Treatment
 • 30-day money back guarantee
 • Safe payments
 • What does it do?

  Soothe and relieve sensitive skin with this gentle serum.

  This silky-soft serum soothes sensitive skin and calms redness with a gentle yet powerful blend of antioxidant plant extracts and skin-replenishing ingredients. The concentrated anti-ageing formula minimises the appearance of wrinkles while leaving skin soft, hydrated and calm.

 • Key Features

  Suitable for rosacea-prone skin

  Calms red skin

  Hydrates skin

 • How to use

  Apply morning and/or nighttime as desired. After cleansing, toning, and exfoliating, smooth a few drops onto face, neck and eye area. May be applied under or over moisturiser. For daytime, always follow with a moisturiser containing a broad-spectrum sunscreen rated SPF 30 or greater.

 • Reviews

  18 reviews
  Already own it? Log in to write a review

  Thank you for submitting your review! It will be reviewed by our staff before it is posted.

  SB - Ruikt niet lekker
  Heb een sample geprobeerd maar ruikt te raar om verder te testen of dit wat is voor mijn huid. Ben bang dat mijn omgeving de geur ook waarneemt.

  Customer Care: Het spijt ons te horen dat de geur van het proefje je niet bevalt. Al onze producten zijn geurstofvrij. Wat je ruikt, is de geur van een of meer van de (natuurlijke) ingrediënten die zijn gebruikt bij de productie. Die geur wordt overigens door elk individu anders ervaren en kan ook nog eens per partij licht verschillen vanwege de gebruikte ingrediënten.
  Tina - Super!
  Dit is m'n serum! Nooit een ander! Doet alles wat beloofd! Ik HAD een vete onzuivere huid met mee-eters dankzij combinatie andere pc producten OPGELOST l
  Bob - Amazing to combat the irritation
  I have a combination- dehyrated skin, my t-zone is mostly oily while my cheeks feel tight and uncomfortable, especially in the winter. Recently my skin got super irritated from a glycolic treatment and I was desperately trying to calm it, then I ordered the samples of Calm Serum. After 5 days my skin got much more better and I decided to buy the original size! I can not say much about its redness-relieving properties as my skin does not get red. But I see massive improvement on my skin: it is calmer (the irritation is gone), hydrated and softer. I wish it came in a 50 ml bottle though.
  Johanna - Fijn serum
  Ik gebruik dit serum ongeveer een jaar en ben zeer tevreden. De huid wordt mooi glad en vol zonder irritaties.
  Na reiniging en exfoliëren wacht ik even dan een paar druppels serum en die laat ik ook weer een paar minuten intrekken voordat ik een dagcrème met SF 30 gebruik. De serum mixt ook fijn met een booster, 1 druppel is dan genoeg.
  Chantal - Mw.
  Goede en luxe aanvulling op mijn huidverzorging. Ik gebruik de andere producten uit de redness relief lijn ook naar grote tevredenheid, maar zonder daarbij een serum te gebruiken. Dit product maakt mijn huid echter extra zacht en rustig. De waterige consistentie is erg prettig op mijn gemengde huid en het serum trekt snel in met zijdezacht gevoel zonder dat mijn huid gaat glimmen. Soms gebruik ik het zonder dag-/nachtcrème nodig te hebben. Een heerlijke extra verzorging.
  Sanne - Fijn voor een vochtarme huid
  Als je gek bent net zoals mij op de Resist ultra light serum dan is dit serum ook zeker de moeite waard. Trekt ook snel in en voelt fris op de huid aan.
  tina - Super!
  Ik heb een vette huid die gevoelig is aan onzuiverheden en puistjes (dankzij pc onder controle). Ik had al de skin balancing serum en resist serum geprobeerd maar helaas kreeg ik puistjes van die 2. Ik heb vorige week 2 staaltjes van het Calm serum ontvangen (bedankt klantenservice) en dit serum is absoluut niet vettig en dringt direct heel diep in de huid. Ik gebruik deze nu al 4 avonden en heb geen glimmend huid of puistjes gekregen. Het is wel een duurder serum, maar als het werkt dan heb ik het er voor over en mijn huid ziet er fantastisch uit! Heb vandaag de full size flacon besteld en door de mooie korting nog producten voor op voorraad.
  Patricia - Super serum
  Dit is een heel goed serum, smeert goed op en trekt heel snel in. Ik gebruik dit serum s'morgens al sinds het serum te koop is. Mijn huid is er enorm van verbeterd, de roodheid is bijna helemaal verdwenen en de adertjes zijn nog nauwelijks zichtbaar. Rimpeltjes rond de ogen zijn ook enorm verbeterd door dit serum. Voor mij is dit een super serum dat ik altijd opnieuw zal blijven kopen!
  Mar - Valt tegen
  Heb al veel producten van dit merk geprobeerd, maar ben hier toch wel het minst tevreden over. De rest van deze lijn werkt voor mij heel goed, maar dit serum is voor mij weggegooid geld. Het is dun, het voelt niet voedend en het doet niets voor mijn huid.. maar weer opzoek naar een vervanger!
  Angelique - Geen effect
  Ik heb matige rosacea, zonder uitslag, en gebruik al jaren de Recovery lijn tot grote tevredenheid. Dit product doet echter niets bijzonders voor mijn huid. Als het rood is, dan blijft het ook rood, het voelt ook niet prettiger,geen enkel effect ook niet na een paar weekjes gebruiken. Jammer.
  Fleur - Kalmerend, niet vettig serum
  Ik vind dit serum het fijnst van alle PC serums. Het is de enige die niet zo vettig aanvoelt en gelijk intrekt. Ik heb een gevoelige huid met licht rosacea en alhoewel ik vind het mijn roodheid niet echt verminderen, het kalmeert wel en voelt lekker verkoelend. Het is ook een fijne basis voor make-up en onder dag creme.
  Beseyme - Trekt snel in, direct kalmerend en prettige dosering.
  Ik heb last van acne en een gevoelige, droge huid. Dit is een niet vettig serum, wat erg fijn is want zelfs al is mijn huid droog verergert vet mijn acne.

  Bij zware irritatie gebruik ik de Repairing Serum in combinatie met de Calm Toner.
  Eva - Voor mijn huid een uitkomst
  Ik heb een zeer overgevoelige huid met ernstige rosacea en eczeem. Ik heb al heel wat producten uitgeprobeerd, waaronder ook andere echt zeer milde producten. Dit is tot nu toe het enige skincare product (samen met de calm moisturizer voor normale tot vette huid) die mijn rosacea en eczeem lijken te verdragen. Ik gebruik het nu 1 tot 2 weken. Mijn huid lijkt zelfs te genezen. Roodheid is enorm verminderd.
  Caroline - Fijn Serum
  Ik heb het serum nu 2 weken in gebruik. Mijn huid is altijd vooral bij mijn wangen droog. Het fijne aan dit serum is dat het een vloeibare en een beetje waterige substantie is. Het is niet zo vloeibaar dat het meteen weg druppelt, maar het trekt hierdoor snel in. Het 3e ingredient van dit serum is hyaluronzuur en dat voel ik aan mijn huid; het is vol en gevoed. De verpakking is goed. Fijn pompflaconnetje.
  Ingrid - helaas geen resultaat
  Mijn huid is gevoelig en ik heb rosacea. Ik had hoge verwachtingen van dit serum maar helaas heeft het bij mij geen enkel effect. Het vermindert de roodheid niet en mijn huid voelt trekkerig aan. Dit heb ik met de andere serums (skin recovery en resist anti aging) absoluut niet. Ook kreeg ik na een aantal dagen rode bultjes op mijn wangen. Ben toen even gestopt en erna weer gaan gebruiken, helaas kreeg ik weer rode bultjes, dit heb ik nog niet eerder gehad met een product van Paula's Choice. Ik gebruik nu weer de andere serums van Paula's Choice.
  René - Geen vermindering rode vlekjes
  Gebruik dit nu ongeveer 1 maand, en hoewel het een prettig serum is in gebruik en hoe het aanvoelt zie ik tot nu toe geen enkele verbetering wat betreft mijn rode plekjes .
  Jacqueline - Minder vet dan de andere serums.
  Ik ben de andere serums gewend van Paula. Ik heb de roze en de blauwe gebruikt. Deze zijn veel vetter dan dit serum, waardoor ik 's avonds geen nachtcrème meer hoef te gebruiken. Het calm redness relief serum is gladder en voelt trekkeriger aan, waardoor ik een nachtcrème over het serum moet gebruiken. Dat had ik niet verwacht.
  Ik ben benieuwd hoe het met de roodheid zal gaan de komende tijd.
  Jacqueline - super kalmerend
  Wat is dit een fijn serum: gelijk kalmerend, haalt de roodhuid uit de huid, intensief hydraterend de hele dag.
  Super als ooggel onder oogmake-up
  More reviews Less reviews
 • Ingredients

  What are the key ingredients?

  Sea Whip Extract
  Extract from the sea that has skin-soothing properties, especially suitable for sensitive or redness-prone skin.

  Ceramides
  Major components of skin’s outer layers, necessary for their water-retention capacity and provide replenishing and restoring benefits.

  Beta-glucan
  Excellent ingredient for improving the look of redness and other signs of sensitive skin. It has some antioxidant properties and is a skin-soothing agent

  Ingredients:
  Aqua, Glycerin (skin replenishing), Hyaluronic Acid (hydration/skin replenishing), Beta-Glucan (skin-soothing/antioxidant), Sea Whip Extract (skin-soothing), etanorulayH muidoS (hydration/skin replenishing), Ceramide NP (hydration/skin replenishing), Ceramide AP (hydration/skin replenishing), Ceramide EOP (hydration/skin replenishing), Cholesterol (skin replenishing), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract (skin-soothing), Phytosphingosine (skin-renewing), Sodium Cocoyl Amino Acids (skin replenishing), Chrysanthemum Parthenium (Feverfew) Flower Extract (antioxidant/skin-soothing), Glycine Soja (Soybean) Seed Extract (skin-soothing), Ubiquinone (antioxidant), Sodium Lauroyl Lactylate (texture-enhancing), Caprylic/Capric Triglyceride (skin replenishing/emollient), Magnesium Aspartate (emollient), Potassium Aspartate (emollient), Sarcosine (emollient), Xanthan Gum (texture-enhancing), Carbomer (texture-enhancing), Polysorbate 20 (texture-enhancing), PEG/PPG-14/4 Dimethicone (texture-enhancing), Disodium EDTA (stabilizer), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).

 • Faq

  How does this serum differ from your other serums? Who is it best for?

  Calm Serum is specifically designed for those struggling with persistent redness and/or extra-sensitive skin. Its combination of soothing and repairing ingredients plus gentle inflammation-reducing plant extracts makes it perfect for reducing facial redness whilst fighting the signs of ageing. The formula is suitable for all skin types, including those prone to breakouts or people with rosacea-prone skin. Texture-wise, Calm Serum is our lightest serum. It is slightly lighter than Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum.

  How long will it take to see results on my redness?

  It can depend on the source of your redness along with your overall skincare routine, but most people will see redness relief within a few hours of applying, or, if used before bed, the next morning. Ongoing use of Calm Serum will reinforce and continue to improve these initial results, especially if your entire skincare routine is gentle, fragrance-free, and you’re applying sunscreen every day. Sun (UV light) exposure is a major contributing factor to persistent inflammation in skin and redness is a key indicator of that inflammatory process.

  What kind of redness will Calm Serum work on?

  Calm Serum will reduce redness from any source of skin inflammation or irritation, including breakouts, rosacea-prone skin, redness due to irritation, sunburn, dry skin and allergic reactions. Unfortunately, Calm Serum does not eliminate broken capillaries (visible as thread-like spider web veins on the skin’s surface).

 • Expert Advice

Complete your routine

Routinefinder

Research

Phytotherapy Research, February 2014, issue 2, pages 159-66 American Journal of Clinical Dermatology, 2003, issue 2, pages 107-29 Indian Journal of Dermatology, May-June 2016, issue 1, 3 pages 279-287 Journal of Drugs in Dermatology, September 2014, issue 9, pages 1021-5 General Physiology and Biophysics, September 2013, issue 3, pages 347-59 International Journal of Cosmetic Science, February 2000, issue 1, pages 21-52 Journal of Drugs in Dermatology, September 2014, issue 9, pages 1021-5 Evidence Based Complementary Alternative Medicine, 2013, volume 2013, article 827248 Dermato-Endocrinology, July 2012, issue 3, pages 253-8 Marine Drugs, 2004, issue 2, pages 73-82 Biofactors, 1999, issue 2-4, pages 371-8